Haberler

Bin Ladin'i Öldüren Asker: Hayatımda Yaptığım En Kötü Şeydi

Güncelleme:

Pakistan'da düzenlenen operasyonda el-Kaide liderini öldüren ABD donanmasından emekli Deniz Subayı Robert O'Neill, "Hayatımda yaptığım en kötü şeydi." ifadesini kullandı.

2011'de Mayıs ayında Pakistan'da düzenlenen operasyonda el-Kaide liderini öldüren ABD'nin seçkin askeri timinden olan O'Neill, radikal ideolojilerle savaşmanın yolunun, bir şiddet döngüsünden ziyade eğitim yoluyla olması gerektiğine inandığını söyledi.

LADİN'İN 2 YAŞINDAKİ OĞLUNU GÖRÜNCE FARKINA VARMIŞ

New York ve Washington'da düzenlenen 11 Eylül saldırılarının 17. yıl dönümünde ITV kanalında yayınlanan 'Günaydın İngiltere' adlı programa katılarak açıklamalarda bulunan 42 yaşındaki emekli subay, operasyon sırasında Bin Ladin'in iki yaşındaki oğlunu, babasının cesedinin yanında gördükten sonra bunun farkına vardığını söyledi.

"BU SAVAŞI EĞTİMLE KAZANABİLİRİZ"

O'Neill, "Ben de bir babayım ve bu zavallı çocuğun bununla hiçbir ilgisi olmadığını düşünüyorum. Bunun bitmediğini fark ettim ve kimsenin böyle şeyler yaşamamasını umuyorum. Bu savaşı mermi ve bombalarla değil, eğitimle kazanabiliriz. Ortada güvenliğimizi zayıflatan bir ideoloji var" açıklamasında bulundu.

"BU ŞEKİLDE YAŞAMAKTAN UTANÇ DUYUYORUZ"

Bin Ladin'i öldürmenin hayatında yaptığı en iyi şey mi, yoksa en kötü şey mi olduğundan henüz emin olamadığını belirten O'Neill, "Oğlum ve ben ne yapıyorsak aynı şeyleri yapmaya devam edeceğiz. Evimizdekiler, köpeklerimiz, silahlarımız, güvenli bir alanımız var. Bu şekilde yaşamaktan utanç duyuyoruz." şeklinde konuştu.

O'Neill, Bin Ladin'in ölümüyle sonuçlanan operasyona katılan eski meslektaşlarından bazılarının ABD Donanması'ndan emekli olup, yazar olarak çalışmaya başladıklarını ve motivasyon konuşmaları yaptıklarını iddia etti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Usame Bin Ladin Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title