Haberler

Bilim Kurulu'nda konuşulanlar sızdı! Sokağa çıkma dahil 4 kısıtlama gündemde

Güncelleme:

Artan vakalar sonrası toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu'nda konuşulanlar netleşti. Buna göre; eğlence mekanları ve kıraathanelerin kapatılması, restoranların paket servise geçmesi, okul tatilinin uzatılması ve bazı şehirlerde kısmi sokağa çıkma yasağı gündeme geldi. Kurulun bu tavsiyeleri bugün Bakanlar Kurulu'nda görüşülerek karara bağlanacak.

Bilim Kurulu üyeleri, Bakanlık Bilkent Yerleşkesi'nde düzenlenen toplantıya video konferans yöntemiyle katıldı. Vaka artışı ve hastaların durumunun ele alındığı toplantıda, tanı ile tedavi konusunda dünyadaki ve Türkiye'deki aşı çalışmaları değerlendirilip, yeni önlemler görüşüldü. Bu toplantıda ayrıca vaka artışıyla gündeme gelen kısıtlamalar da konuşuldu.

Gazeteci Candaş Tolga Işık'ın haberine göre; Koronavirüs Bilim Kurulu bugünkü toplantısında 4 yeni tavsiye kararı aldı. Bu tavsiyeler, eğlence mekanları ve kıraathanelerin kapatılması, restoranların paket servise geçmesi, okul tatilinin uzatılması ve bazı şehirlerde kısmi sokağa çıkma yasağı. Tavsiye kararı alan Bilim Kurulu'nun kararları bugün toplanacak Bakanlar Kurulu toplantısında karara bağlanarak duyurulacak.

YIĞILMALARI ENGELLEMEK İÇİN SINIRLI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Işık paylaşımının devamında, "Bugün Bakanlar Kurulu'nun değerlendireceği önerilerle ilgili 2 detay var: 1)Restoranların tamamen paket servise geçmesi ya da HES koduyla sınırlı müşteri alması, 2)Uzun sokağa çıkma yasakları öncesi/sonrası yığılmaya neden olduğu için bazı yerlerde sınırlı sokağa çıkma yasağı" dedi.

BAKAN KOCA, KABİNE'YE SUNUM YAPACAK

Bugün toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında, koronavirüs ile mücadele kapsamında yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve gelinen son durumun ele alınması bekleniyor. Bakan Koca'nın sunum yapması öngörülen toplantıda, yeni tedbirler alınıp alınmayacağı da gündeme gelecek.

Bilim Kurulu toplantısında konuşulanlar sızdı! Sert kısıtlamalar geri dönüyor

Bilim Kurulu toplantısında konuşulanlar sızdı! Sert kısıtlamalar geri dönüyor

BİLİM KURULU ÜYESİ SERT TEDBİR İŞARETİ VERMİŞTİ

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, artan vaka sayıları ve alınması beklenen tedbirlerle ilgili "Vaka sayılarında artışlar devam ediyor. Daha da artarsa elbette bazı kısıtlamalar ve bazı sınırlamalar gelecektir." dedi.

Bu süreçle ilgili alınması gereken tedbirler konusunda tüm adımları, yapılması gereken tedbirleri hazırladıklarını ifade eden Özlü, "Tavsiyelerin zamanlaması, kapsaması, dozajı kamu yönetiminin elinde. Özellikle büyükşehirlerde hastanelerde vatandaşlar test için yoğun kuyruklar oluşturuyor. Yoğun bakım yataklarında ağır vakaların sayısı ciddi artıyor. Böyle giderse ciddi sorunlar yaşanabilir." şeklinde konuşmuştu.

TÜRKİYE'DEKİ SON DURUM

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı, Türkiye'nin Günlük Koronavirüs Tablosu'na göre; 16 Kasım'da 3316 yeni hasta tespit edildi, vefat sayısı ise 94 olarak gerçekleşti. Böylece Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 11 bin 601'e, toplam hasta sayısı ise 417 bin 954'e yükseldi. Bugünkü ölüm sayısı, 27 Nisan'da görülen vefat sayısına yaklaştı. 27 Nisan'da vefat sayısı 95 olarak açıklanmıştı.

Bilim Kurulu toplantısında konuşulanlar sızdı! Sert kısıtlamalar geri dönüyor

GÜNLÜK İYİLEŞEN HASTA SAYISI 2712 OLDU

Son 24 saatte tedavisi tamamlanan 2712 hastanın daha taburcu olmasıyla toplam iyileşen hasta sayısı 356 bin 375'e yükseldi. Toplam test sayısı 16 milyon 307 bin 986, ağır hasta sayısı ise 3610 yükseldi. Hastalarda zatürre oranı da yüzde 3,8 oldu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sokağa Çıkma Yasağı Koronavirüs Kabine Haberler

500

Yorumlar (150)

Sertaç:

Yine olan işci kesimine olucak restaurantlarda eğlence mekanlarında çalışanlar mağdur olucak bumudur tedbir

20
156
yanıtYanıtla
Amasyalı:

Ozaman uyulacak kuralara uyulmasa olacagı buydu kimse kulak vermedi fehretin hocaya herkez kulak tıkadı

yanıt14
yanıt17
Mrt:

Aynen katılıyorum size şuan ülkemiz de günlük kazançla evine ekmek götüren insanlar var sokağa çıkma yasağı getirirseniz bu insanların hali ne olur hiç düşünülüyormu acaba

yanıt0
yanıt0
burusli:

sokağa cıkma yasagı gelmesın ekonomı zaten bitik mıllet copten ekmek topluyor sokaga cıkma yasagfı gelecekse kredıler ertelensın yada faızsız yenı kredı verın paralar suyunu cektı

22
26
yanıtYanıtla
Mami:

Ayyy yazık sendemi çöpten ekmek topluyosun ??????

yanıt0
yanıt0
artvinli:

Çok yakında maskeleri unutacaz demiştin sn. bakanım

32
13
yanıtYanıtla
YOZGATLI:

Birdedigi bir dedini tutmuyor millet ekonomik kafayı yemiş tek çözüm getiremiyorlar toplumu yok edecek saçma sapan yasak kararları alarak sözüm ona hicbi faydası olmamış olmayacakta oyalama yapıyorlar

yanıt17
yanıt9
Şu ise bak:

Tedbirler uygulanacaksa gerçekten lira ödeyen işletmeler desteklenmeli yada mülk sahipleri kira talep etmemeli bu dönemde herkes elini yasin altına kayacaksa mülk sahipleride kiradan feragat etmeli yoksa nasıl ödesin işletme sahibi mekanı kapalı müşterisi yok bu dönemde tüm borçlar ve alacaklar ötelenmeli

23
17
yanıtYanıtla
YORUMLARA BAKIYORUM DA:

SADECE BIR ISTEGINI ILETEN VATANDASIN HAKLI YORUMUNU BILE BEGENMEYEN INSANLAR VAR NE KADAR GARIP SECERKEN SECIP ONLARI ORAYA TASIYAN BIZLER DEGIL MIYIZ, ZAMANINDA OY DEDILER VERDIK GUZEL DE BIZE HIZMET ICIN ULKE OLARAK SECTIGIMIZ INSANLARA ISTEGIMIZI BELIRTMEK YANLIS MI? NE GORDUNUZ BU VATANDASIN SOYLEDIGINDE DE BEGENMEDINIZ YORUMU, SIZIN MANTIGINIZ SU BU KONU BENI ILGILENDIRMIYOR AMA YINEDE TOZ KONDURMAYALIM CUNKU BIZ OY VERDIK, BU MUDUR YANI ? NE KADAR BILINCSIZIZ CILDIRACAGIM! : ((

yanıt6
yanıt3
Yorumu dukkan sahipleri basmis:

Vay uc kagitcilar vay birde yorumu begenmiyorlar , bilirsiniz dukkani kapatip ciksak bir tane adam bulamayacaksiniz su pandemide ama dukkanin kapali bu ayda es gecelim demezsiniz, yarisini versen de olur canin sagolsun demezsiniz, manda gibi yan gelip gevis getire getire para sayarsiniz, ustune gelip burda garibanin ricasina begenmedim begenmedim begenmedim tabi paralari bir yandan say diger elinle begenmedim butonunu patlat, yaziklar olsun!

yanıt5
yanıt2
Tüm 150 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title