Haberler

Biga'da Domates Şenliği

Biga'da domates şenliğiÇANAKKALE - Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı, Bozlar köyünde domates hasadı şenliği düzenlendi.

Biga'da domates şenliği

ÇANAKKALE - Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı, Bozlar köyünde domates hasadı şenliği düzenlendi.

Şenlikte konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, Çanakkale'de 100 bin dekar alanda domates yetiştirildiğini ve yaklaşık 600 bin ton mahsul alındığını söyledi. Karadağ, "Çanakkale, 2016 yılı Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre sofralık ve salçalık domates üretiminde ülkemizde 6. sıradaki ildir. 2016 yılında 55 bin 110 dekar alanda 360 bin 177 ton sofralık domates, 28 bin 876 dekar alanda 218 bin 923 ton salçalık domates alınmıştır. Toplam 83 bin 986 dekar alanda domates yetiştiriciliği yapılmış 579 bin 100 ton ürün alınmıştır. Ülkemizde üretilen domatesin yüzde 5'i Çanakkale'de üretilmektedir. İlimizde 2 bin 619 üretici domates yetiştiriciliği yapmaktadır. Domatesin il ekonomisine katkısı 2016 yılında 339 milyon liradır. Bu da ilde elde edilen bitkisel üretim gelirlerinin yüzde 14 üne denk gelmektedir. En fazla domates üretimi ise merkez, Biga ve Ezine ilçelerimizde yapılmaktadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından en iyi domates yarışması gerçekleştirildi. Yarışmanın birincisi Rafet Aynur ikincisi Samet Güneri ve üçüncüsü Ufuk Salcı altınla ödüllendirildi. Davetlilere domates çorbası, menemen ikram edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Çanakkale Karadağ Bozlar Biga Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title