Haberler

Beü'de Myo Sorunları Masaya Yatırıldı

Meslek Yüksekokulları sorunları Bülent Ecevit Üniversitesi’nde masaya yatırıldı.

Meslek Yüksekokulları sorunları Bülent Ecevit Üniversitesi'nde masaya yatırıldı.

Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulu tarafından 22-23 Mayıs 2014 tarihleri arasında düzenlenen Birinci Ulusal Meslek Yüksekokulları Sosyal ve Teknik Bilimler Kongresi (MESTEK) 23 Mayıs 2014 tarihinde Bakacakkadı 100. Yıl Atatürk Hizmet Köyü Tesislerinde gerçekleştirilen Meslek Yüksekokullarının sorunlarının masaya yatırıldığı özel oturumla son buldu.

Özel oturum YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay ile BEÜ Rektörü ve YÖK MYO Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. Mahmut Özer'in moderatörlüğünde gerçekleştirildi. 23 farklı üniversiteden akademisyenlerin katıldığı kongrenin bu oturumunda Meslek Yüksekokullarının mevcut durumu ve sorunları ele alındı. Oturumda daha önce düzenlenen çalıştaylarda sorunlarla ilgili ifade edilen çözüm önerileri paylaşılarak tartışmaya açıldı. Özel oturumla ilgili bir açıklama yapan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü ve YÖK MYO Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. Mahmut Özer şöyle dedi:

"Gelişmekte olan her ülkede olduğu gibi ülkemizde de yükseköğretime olan talep her geçen gün artmaktadır. Ülkemizin genç nüfusu ve demografik özelliklerini göz önüne aldığımızda bu talebin giderek artacağı söylenebilir. Artan bu talebi karşılamak için bir taraftan yükseköğretim kurumlarımızın sayısı artırılmakta diğer taraftan yükseköğretim kurumlarımızın her birinin eğitim kapasitelerinde de artış teşvik edilmektedir. Tüm bunlar yapılırken yükseköğretim sistemimizdeki bu büyümenin sürdürülebilir ve nitelikli bir şekilde gerçekleşmesi için önlemler alınması gerekmektedir. Özellikle, 2008 krizinden sonra ortaya çıkan istihdam sorununun çözümü büyük ölçüde mesleki eğitime bağlı olduğundan, tüm Dünya'da ve özellikle Avrupa Birliği çevrelerinde mesleki eğitime daha çok önem verilmeye başlanmıştır. Mesleki eğitimle ilgili sorunlar yükseköğretim sistemimizin sorunlarından bağımsız olmadığı gibi, yükseköğretim kurumları ile ilgili genel değerlendirmelerden de bağımsız değildir. Çok kaliteli eğitim veren çok sayıda MYO'larımız bulunduğu gibi gelişme aşamasında olan ve/veya kurulmasının üzerinden uzun süre geçmesine rağmen farklı nedenlerle sorunlarını çözememiş MYO'larımız da bulunmaktadır. MYO'larla ilgili genel olarak öğrenci kabul sisteminden, altyapı sorunlarına, uygulama ve iş yeri eğitimi eksikliğinden mezunların istihdamına ve MYO algısına kadar uzanan farklı sorunların var olduğu bilinmektedir. Sorunlar birbirleri ile ilintili olduğu gibi, her bir sorun için üretilecek çözümler de birden fazla sorunun çözümüne katkıda bulunabilecektir. Bu çerçevede 6-7 Mart 2014 tarihleri arasında YÖK Başkanımızın katılımlarıyla Çorum Hitit Üniversitesinde düzenlenen çalıştayda meslek yüksekokullarının sorunları masaya yatırılmış ve kalitesinin artırılması ile ilgili yapılabilecekler eğitim ve iş dünyasının temsilcileri ve paydaşlarla tartışılmıştır. Çalıştayda dile getirilen sorunlar ve çözüm önerileri bir rapor haline getirilmiştir. 22-23 Mayıs 2014 tarihleri arasında Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen 1. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sosyal ve Teknik Bilimler Kongresinin (MESTEK) son gününde YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay'ın katılımlarıyla MYO Sorunları ve Çözüm önerileri ile ilgili bir özel oturum düzenlenmiş ve bu oturumda Çorum'da gerçekleştirilen çalıştay sonunda hazırladığımız rapor katılımcılarla paylaşılmış ve tartışmaya açılmıştır. MYO programlarının tercih edilebilirliğinin artırılması, MYO programlarına girdi kalitesinin iyileştirilmesi, MYO mezunlarının lisans tamamlama imkanlarının iyileştirilmesi, MYO mezunlarının unvan sorunlarının çözülmesi ve MYO'ların işgücü piyasası ile ilişkilerinin iyileştirilmesi gibi konuların ele alındığı bu özel oturumda ifade edilen çözüm yolları doğrultusunda mevcut rapor güncellenecek ve YÖK Başkanımıza arz edilecektir. Yeni rapor, önümüzdeki günlerde düzenlenmesi planlanan Türkiye Meslek Yüksekokulları Müdürleri Çalıştayı'nda ele alınarak son şekli verilecektir." - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Ecevit Üniversitesi Durmuş Günay Mahmut Özer Çaycuma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title