Haberler

Beşiktaş Saldırısının Altından Cemil Bayık Çıktı! Planı Sincar'da Yapmışlar

Güncelleme:

Beşiktaş'taki saldırının emrini PKK'nın Kandil'deki sözde liderlerinden Cemil Bayık'ın verdiği ve saldırı planının Sincar'da yapıldığı ortaya çıktı.

Pkk'nın Beşiktaş'ta gerçekleştirdiği kanlı saldırı için 3 hafta önce harekete geçtiği öğrenildi. Saldırıyı planlayan 4 teröristin Rasulayn'da MLKP için kurulan 'Şehit Serkan Taburu' isimli kampta istihbarat eğitimi aldıkları ve geçtikten sonra da yakalanmamak için Türkiye yapılanması ile iletişime girmediği belirlendi.

Terör örgütü PKK'nın Beşiktaş'ta gerçekleştirdiği kanlı saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Eş zamanlı bombalı saldırılar için örgütün 3 hafta önce harekete geçtiği ve saldırı için Türkiye irtibat noktalarını devre dışı bıraktığı belirlendi. Saldırı talimatının Kandil'den verildiği, planın ise Sincar'da yapıldığı tespit edildi.

PLANLAMA SİNCAR'DA YAPILDI

İstihbarat kaynaklarından alınan bilgiye göre terör örgütü elebaşlarından Cemil Bayık Süleymaniye'ye bağlı Çaykurna ilçesi yakınlarında İran'ın paramiliter gücü Kudüs ordusu komutanı Kasım Süleymani ve sahadaki adamı Abu Mehdi Mühendisi ile bir araya geldi. Bu görüşmenin ardından PKK, Suriye sınır hattını belirleyen Sincar dağında 4 kamp kurdu. PKK'lı teröristlerin Sincar dağını ve kent merkezini ele geçirmesiyle, Türkiye'de yapılacak eylemler burada planlamaya başladı.

İRTİBAT KURMADILAR

Suriye'nin kuzeyindeki Rasulayn'da MLKP için kurulan 'Şehit Serkan Taburu' isimli kampta istihbarat eğitimi alan 4 kişi Ekim ayında Türkiye'ye gönderildi. Gönderilen isimlerin gizli tutulduğu ve ülke içinde rahat hareket etmeleri için Suriye kökenli kişilerin tercih edildiği öğrenildi. Ayn el-Arap'dan (Kobani) Türkiye'ye geçtikleri tespit edilen 4 teröristin kanlı eylem planlarının istihbarat birimlerine sızabileceği ihtimaline karşılık örgütünün Türkiye yapılanması ile iletişime girmediği öğrenildi.

1 ARALIK'TA SALDIRACAKLARDI

Terör örgütünün canlı bomba eylemleri için Kandil'de yetiştirdiği 19 militanını da MLKP için kurulan 'Şehit Serkan Taburu' kampında konuşlandırdığı öğrenildi. Şubat 2016'da Ankara'da askerî servislere düzenlenen bombalı saldırının faili militanın da aynı kamptan Türkiye'ye yollandığı belirlendi. Örgütün İstanbul'da bir başka merkezde eylem planı hazırlığı halinde olduğu ancak 1 Aralık'ta eylem planını değiştirdiği ortaya çıktı. Üst düzey bir devlet yetkilisinin İstanbul'da bir etkinliğe katılacağı yönündeki bilgi üzerine eylem yerinin Beşiktaş-Dolmabahçe olarak değiştirildiği iddia ediliyor.

(Kaynak: Yeni Şafak)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cemil Bayık Beşiktaş PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title