Haberler

Bernie Sanders kimdir? Bernie Sanders kaç yaşında? Bernie Sanders görevi nedir?

Amerika Birleşik Devletleri Senatörü Bernie Sanders, son olarak Joe Biden'ın yemin töreninde giydiği kıyafetiyle dikkatleri üzerine çekti ve sosyal medyanın gündemine oturdu. Mizah sayfalarında sık sık dolaşan resimleri sayesinde Bernie Sanders kimdir? Bernie Sanders kaç yaşında? Bernie Sanders görevi nedir, pozisyonu nedir? soruları merak edildi. İşte detaylar...

Bernie Sanders kimdir? Bernard "Bernie" Sanders, Amerikalı siyasetçi ve Amerika Birleşik Devletleri Vermont Senatörü'dür. Siyasi konularda adı sık sık duyulan Sanders, son olarak siyasetin dışında bir konuyla gündemde. Amerika'nın Donald Trump'ın ardından 46. başkanı seçilen Joe Biden'ın yemin töreninde Bernie Sanders beresi, eldivenleri ve kalın kıyafetleriyle dikkat çekti. Soğuktan üşüyen normal bir vatandaş gibi yemin töreninde oturan Sanders, sosyal medyanın gündemine oturdu ve mizah konusu oldu. Fotoğraflara kolajlanan ve eklenen Bernie Sanders fotoğraflarının ardından, Bernie Sanders kimdir? Bernie Sanders kaç yaşında? Bernie Sanders görevi nedir, pozisyonu nedir? merak edildi.

BERNİE SANDERS KİMDİR?

Bernard "Bernie" Sanders 8 Eylül 1941 yılında doğdu. Amerikalı siyasetçi ve Amerika Birleşik Devletleri Vermont Senatörü Sanders,79 yaşındadır. 2016 ve 2020 yıllarında düzenlenen ABD başkanlık seçimlerinde Demokratik Parti'nin aday adayları arasında yer almış, ancak ön seçimleri kaybetmiştir. Sanders, ABD Kongresi tarihinde en uzun süre bağımsız siyasetçi olarak hizmet veren kişi unvanına sahiptir. Kendini demokratik sosyalist olarak tanımlayan Sanders'ın politik anlayışı İskandinav ülkelerindeki sosyal demokratlara benzemektedir.

Sanders 30 Nisan 2015'te Demokratik Parti'nin başkan adayı olmak istediğini Amerikan Kongre Binasında duyurdu. Kampanya resmi olarak 26 Mayıs'ta Burlington'da başladı. Seçim süresindeki tek Musevi aday olan Sanders, Demokrat Parti'nin adayı olmak için girdiği ön seçim sürecinde 13.206.428 oy ve 1865 delegenin desteğini kazanarak, 16.914.722 oy ve 2842 delegenin desteğini kazanan Hillary Clinton'ın gerisinde kaldı ve yarışı kaybetti.

Sanders, 3 Kasım 2020 tarihinde yapılacak ABD Başkanlık seçiminde Demokrat Parti'den aday adayı olduğunu 19 Şubat 2019 tarihinde ilan etti. İlk 24 saatte 6 milyon ABD Doları bağış toplamayı başaran Sanders'ın kampanyasına 2019 sonuna kadar 108 milyon ABD Dolarından fazla bağış yapıldı.

Demokrat Parti'nin başkan adayını belirlemek üzere gerçekleştirilen ve 3 Şubat 2020 tarihinde başlayan ön seçim sürecinde Sanders, ön seçimin ilk dört ayağında toplam 60 delegenin desteğini elde ederek, yarışta birinci sıraya yerleşmesine rağmen, sonraki ön seçimlerde diğer aday adaylarından Joe Biden'ın gerisine düştü ve 8 Nisan 2020 tarihinde kampanyasını durdurduğunu, 13 Nisan 2020 tarihinde de Biden'ı destekleme kararı aldığını açıkladı.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Amerika Birleşik Devletleri Amerika Birleşik Devletleri Bernie Sanders Demokrat Parti Joe Biden Joe Biden Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title