Haberler

Benim Yetim Kardeşim" Ödül Töreni

Güncelleme:

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Ödül töreninden detaylar Milli Eğitim Bakanı Avcı'nın konuşması Ödül töreni "Benim Yetim Kardeşim" ödül töreni Milli Eğitim Bakanı Avcı: "Yetimler konusunda hassas davranmak insanlığımızın ve Müslümanlığımızın tabii bir gereğidir.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
Ödül töreninden detaylar
Milli Eğitim Bakanı Avcı'nın konuşması
Ödül töreni "Benim Yetim Kardeşim" ödül töreni
Milli Eğitim Bakanı Avcı:
"Yetimler konusunda hassas davranmak insanlığımızın ve Müslümanlığımızın tabii bir gereğidir. Bu alanda inisiyatif geliştiren sivil toplum kuruluşlarımızın varlığı övünç kaynağımızdır."
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım :
"İHH olarak 82 bin yetim çocuğa bakıyoruz. Bunun 24 binine yakınını sizler üstlenmiş oluyorsunuz. Bu çocuklara sizler sahip çıkmazsanız kimse sahip çıkmaz. Hep birlikte bu konuda çalışmamız gerekiyor."
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Yetimler konusunda hassas davranmak insanlığımızın ve Müslümanlığımızın tabii bir gereğidir. Bu alanda inisiyatif geliştiren sivil toplum kuruluşlarımızın varlığı övünç kaynağımızdır." dedi.

Avcı, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var - İyilikte Yarışan Sınıflar" projesi kapsamında Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Benim Yetim Kardeşim" resim, şiir ve kompozisyon yarışması ödül töreninde yaptığı konuşmada, İHH'ya, hem bu hem de yüz ağartan diğer insani faaliyetleri için teşekkür etti.

Yarışmaya katılan öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik eden Avcı, "İmkan olsa yazılan bütün şiirleri dinlemek isterdim. Ben bütün çocuklarımızın, öğretmenlerimizin ve bunu düzenleyen İHH'nın, yardımlaşma, dayanışma gibi erdemli bir faaliyet için gösterdikleri gayretleri takdir ediyor ve meydana getirdikleri eserleri övgüye değer bulduğumu ifade etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

"Yetimlere, öksüzlere muhabbetle, hatta hürmetle yaklaşma biçimi bizim medeniyetimizin kurucu ilkelerinden biridir." diyen Avcı, şunları söyledi:

"Kendisi de bir öksüz olan cenabı Peygamber, yetimlerin başını okşamayı bile methetmiş ve bu davranışı hepimize emretmiştir. Bu sebeple, yetimlik, öksüzlük, bizim kültür ve inanç coğrafyamızın her yerinde neredeyse bir paye haline gelmiş, onlara istisnai bir şekilde davranmak gelenek haline gelmiştir. Darul Eytam, Daruşşafaka gibi kurumlar da bu geleneğin bir gereği olarak teşekkül etmiştir. Yetimler konusunda hassas davranmak insanlığımızın ve Müslümanlığımızın tabii bir gereğidir. Bu alanda inisiyatif geliştiren sivil toplum kuruluşlarımızın varlığı övünç kaynağımızdır. İHH'nın insani yardım alanının her kategorisinde ve dünyanın her tarafında yaptığı çalışmalar medar-ı iftiharımızdır. Özellikle yetimlik konusuna ayrı bir başlık açmaları ve kapmanya düzenlemeleri her türlü takdire şayandır."

Boynu bükük, kalbi kırık çocukların olduğu bir dünyada her şeyin eksik olduğunu ifade eden Avcı, "İHH'nın bu çalışmasına Milli Eğitim Bakanlığı olarak destek olmaktan duyduğum iftiharı da huzurunuzda ifade etmek istiyorum. Yetim kardeşleri için kalbi duygularını kağıtlara döken, renklerle ifade eden çocukları kutluyor, hepinizi hürmetle selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

-"İHH olarak 82 bin yetim çocuğa bakıyoruz."

Öte yandan, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, tören öncesi yaptığı konuştmada, "BM'ye göre 200 milyon civarında yetim tespiti olmasına rağmen sivil toplum kuruluşlarının tahmini ise bunun 400 milyona yakın olduğu yönünde. Şuanda Suriye'de 10 bine yakın çocuğumuzun yollarda kaybolduğu söyleniyor. Nereye gitti bunlar? Bir kısmı organ mafyasının eline, bir kısmı da suç örgütlerinin eline geçti. Özellikle İsrail kökenli yapılan bu suç eylemi bütün dünyayı sarmıştır." dedi.

Yıldırım, "İHH olarak 82 bin yetim çocuğa bakıyoruz. Bunun 24 binine yakınını sizler üstlenmiş oluyorsunuz. Bu çocuklara sizler sahip çıkmazsanız kimse sahip çıkmaz. Hep birlikte bu konuda çalışmamız gerekiyor. Sokağımızda, sınıfımızda yetim var mı tespit edeceğiz. Bu aileler içerisinde aç olarak yatan var mı? Yok demeyiniz, bakınız. Çocuklarımızı bu minvalde yetiştirmeliyiz." açıklamasında bulundu.

"Bu çalışmada bize detek olan Milli Eğitim Bakanlığı'nı ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum." diyen Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Yetimin dini, dili, ırkı olmaz. Biz Hristiyan yetimlere de bakıyoruz. Japonya'da da yetimlerimiz var. Afrika'da da hiçbir şekilde ayrım yapmadan yetimleri kucaklıyoruz. Bazı insanlar bu çalışmalarımıza karşı çıkmaya çalışıyor. Onalara açık yüreklilikle sesleniyorum, gelin bu çalışmaları birlikte yapalım. Yetimlerin tespitini birlikte yapalım, yetim meselesine siyaseti, ideolojiyi karıştırmayalım. Yetim sadece başı okşansın ister. Umarım bir gün buradan sizelere 82 bin değil de milyonlarca yetime bakıyoruz, diyebilirim."

Yarışmada birincilik alan öğrenciler sahneye çıkarak, şiirlerini ve komposizyonlarını okurken, yarışmada ödül alan resimler de ekrana yansıtıldı.

Aynı zamanda çalışmada görev alan öğretmenlere İHH Başkanı Bülent Yıldırım plaket verirken, yarışmada başarılı olan öğrencilere de ödüllerini Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı taktim etti.

Program, Yazar Mevlana İdris'in "Çocuklar ve Trafik Lambaları" isimli şiirini okumasıyla son buldu.

-Yarışmada ödül alan öğrenciler

Yarışmanın ilköğretim resim dalında, birinci Hatay İlkem İlkokulundan Umutcan Mansuroğlu, ikinci Ankara Refika Aksoy İlkokulundan Alara Çalışkan, üçüncü, Trabzon Ortahisar Dumlupınar İlkokulundan Berran Bade Keskin oldu.

Ortaokul resim dalında birinciliğe Kırşehir Acı Köyü Ortaokulundan Fatih Duman, ikinciliğe İstanbul Halkalı Doğa Ortaokulundan Dilanur Durkaya, üçüncülüğe İstanbul Çam Çeşme İmam Hatip Ortaokulundan Zehra Betül Yeşil layık görüldü.

Lise resim dalında birincilik ödülünü Ankara Toplu Konut İdaresi Anadolu Lisesinden Zehranur Şahin, ikincilik ödülünü Tekirdağ Namık Kemal Lisesinden Pınar Çisem Dubek, üçüncülük ödülünü İzmir Kipa 10. Yıl Anadolu Lisesinden İlayda Uygur aldı.

Yarışmanın ilköğretim şiir dalında birinci Sakarya Talat Ayhan İlkokulundan Nursena Gök, ikinci Adıyaman Birsen Esensoy İlkokulundan Salih Eren Tekin, üçüncü Çanakkale Sakarya İlkokulundan Özlem Girgin oldu. Ortaokul şiir dalında birinciliğe İstanbul 125. Yıl Ortaokulundan Sıla Çindemir, ikinciliğe Elazığ Aziz Gül Ortaokulundan Yusuf Numan Yalçınkaya, üçüncülüğe Bolu Koç Ortaokulundan Rumeysa Vural değer bulundu. Yarışmanın lise şiir dalında ise birinci Ordu Ünye Anadolu İmam Hatip Lisesinden Fatma Söğüt, ikinci Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesinden Rabia Ertürk, üçüncü Ordu Başöğretmen Anadolu Lisesinden Veciha Rana Ateş oldu.

Yarışmanın ilköğretim kompozisyon dalında birincilik ödülünü Karaman Süleyman Hacıköyü İlkokulundan Ali Özyaşar, ikincilik ödülünü Sakarya Talat Ayhan İlkokulundan Nursena Gök, üçüncülük ödülünü Kütahya Milli Egemenlik Ortaokulundan Hayrunnisa Gedik aldı. Ortaokul kompozisyon dalında ise birinci İstanbul Şehit Onbaşı Murat Şengöz İmam Hatip Ortaokulu İstanbul / Arnavutköy'den Fatıma Şafak, ikinci Sinop Türkeli İmam Hatip Ortaokulundan Cihan Şahin, üçüncü Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesi Bilim ve Sanat Merkezinden Fatma Dilşat Yıldırım oldu.

Lise kompozisyon dalında birinciliği Tekirdağ Tekirdağ Namık Kemal Lisesinden Selen Çakıroğlu, ikinciliği Kütahya Kütahya Anadolu İmam Hatip Lisesinden Ayşegül Ünal, üçüncülüğü Eskişehir Şehit Halil Kara Çok Programlı Anadolu Lisesinden Şevike Tepe elde etti.

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Yıldırım Nabi Avcı İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir?
title