Haberler

    Beni İtti, Kaburgalarıma Darbe İndirdi

    Güncelleme:

    Alman eski Bakan Ramsauer ile Yunanlı fotoğrafçı kavga etti. Yunanlı fotoğrafçı: Bana 'Pis Yunan' dedi. Ramsauer: Kaburgalarıma darbe indirdi.

    Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel ile beraberindeki heyet, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüşmek üzere Atina'ya gitti. Gabriel ve Çipras görüşmek üzere bir raya gelirken, Gabriel'in heyetinde bulunan Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) temsilcisi Federal Ulaştırma eski Bakanı Peter Ramsauer ile bir Yunan fotoğrafçı arasında tartışma çıktı. Yunan fotoğrafçı, Ramsauer'in kendisine hem Almanca hem de İngilizce, "Pis Yunan" diye hakaret ettiğini ileri sürdü. Olay, Yunan gazetelerinde haber yapıldı, eski bakan ise iddiaları yalanladı.

    GEÇ GELDİ, ÖNE GEÇMEK İSTEDİ

    Ramsauer, fotoğrafçıyla aralarında geçenleri şöyle anlattı: "Gabriel ile Çipras görüşürken bir fotoğrafçı geç geldi. Onları görüntülemek için bizim bulunduğumuz yerden öne geçmek istedi. Geçerken de beni itti ve kaburgalarıma darbe indirdi. Ben ona ne İngilizce ne de Almanca hakaret etmedim." Eski bakan, aynı zamanda kendisine ait sosyal medya hesaplarından da açıklama yapmak zorunda kaldı.

    GABRİEL DE DESTEK VERDİ

    Yunan fotoğrafçı ise "Bana hakaret etti. Alman heyeti benden özür dilediği için ben konuyu kapattım" dedi. Almanya'nın Atina Büyükelçiliği ise fotoğrafçıdan kendilerinin özür dilemediğini duyurdu. Başbakan Yardımcısı Gabriel de Ramsauer'e sahip çıktı. Gabriel, "Bana olayla ilgili büyükelçi bilgi verdi. Ramsauer'in böyle sözler söyleyeceğini düşünmüyorum. Bunu söyleyecek bir durum da ortada yok" dedi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Peter Ramsauer Yunanistan Almanya Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title