Haberler

Belediyeyi Borçlu Hale Getirenler Utansın"

İçişleri Bakanlığınca, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Edremit Belediye Başkanlığına vekaleten görevlendirilen Kaymakam Atif Çiçekli, muhtarlar, okul müdürleri ve imamlarla bir araya geldi.

İçişleri Bakanlığınca, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Edremit Belediye Başkanlığına vekaleten görevlendirilen Kaymakam Atif Çiçekli, muhtarlar, okul müdürleri ve imamlarla bir araya geldi.

Kentteki bir okulun konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Çiçekli, görevlendirmenin ardından ilk iş olarak belediyenin ekonomik yapısını incelediğini söyledi.

Belediyenin bir milyon 750 bin lira aylık geliri, bir milyon 850 bin lira aylık gideri olduğunu belirten Çiçekli, şu bilgileri verdi:

"Belediyemizin 600 bin lira kadar vergi, 3 milyon lira kadar esnafa borcu var. Bir de bunların yanında 1,5 milyon lira da yapıldığı iddia edilen bazı işlerin borçları var. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borcuyla belediyemizin 8,5 milyon lira borcu var. İlerleyen süreçte 1,5 milyon lira bütçe ayrılan çalışmaları yakından inceleyeceğiz. Esnafımızın da sıkıntılarını giderebilmek adına çalışmalar yürüteceğiz. Biz göreve başlamadan bu hususları siz Edremit halkına arz etmek istedim."

Çiçekli, DBP'li belediye döneminde paraların nereye harcandığını anlamadığını ifade etti.

"Elimizden gelenin en iyisini yapacağız"

Belediyenin bu zamana kadar personelin SGK kayıtlarını ve ödemelerini yapmadığını aktaran Çiçekli, "Bu belediyenin çalışanına saygı duymayan, çalışanını önemsemeyen bir yönetime sahip olduğunu gördük. Sadece personelinin SGK primleri nedeniyle yaklaşık 4 milyon lira borcu var. Herkes bizden bir şeyler bekliyor. Üreteceğiz ve elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Belediyeyi borçlu hale getirenler utansın." diye konuştu.

"Soruyorum, 'Ne yaptınız kardeşim Edremit Belediyesinin paralarını? Nerelerde kullandınız? Vergiyi ödemediniz, esnafa borcunuzu ödemediniz, nereye ödediniz? O zaman bu paraları nerelerde kullandınız? " diye soran Çiçekli, aslında herkesin bu soruların cevabını bildiğini dile getirdi.

Çiçekli, bundan sonra yapacakları çalışmalarla ilgili karar alma süreçlerinde halkla hareket edeceklerini vurgulayarak, "Bizim yönetim anlayışımız hesap verebilmektir. Karar almayı halkımızla birlikte yapabilmektir." dedi.

Toplantıda yapılan sunumda belediyenin çalışmalarıyla ilgili bilgi verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Atif Çiçekli Edremit Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title