Haberler

Bedri Serter Başkanlığa Adaylığını Açıkladı

Geçen günlerde adaylığını açıklayan Nebi Kaya’nın ardından şimdi de mevcut CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter tekrar adaylığını açıkladı.

Geçen günlerde adaylığını açıklayan Nebi Kaya'nın ardından şimdi de mevcut CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter tekrar adaylığını açıkladı.

İzmir İl Kongresine az bir süre kala çalışmalar başladı. Adaylar belli olurken, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter de yeniden adaylığını açıkladı. İl yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanlarının katıldığı basın açıklamasında, bundan 11 ay önce genel başkanımızın takdiri ve destekleri ile en önemli onurlu göreve CHP İzmir İl başkanlığı görevine başladım. Bugün 11 ay doluyor. İlk gün duyduğum heyecan ve coşkuyu sizle beraber yaşıyorum." dedi.

CHP'nin, Cumhuriyeti korumaya, halkın hakkını korumaya yemin etmiş parti olduğunu anlatan Serter, şunları söyledi:

"Göreve geldikten kısa bir süre sonra, üç seçim yaşadık. Yıllar sonra gerçekleştirdiğimiz ön seçim, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerini yaşadık. İzmir örgütü gibi canla başla çalışıp kapı kapı dolaşan başka bir örgüt olduğunu sanmıyorum. Genel başkanımızı milletvekili çıkarmamızın onurunu yaşıyoruz. Açık ara birinci parti olduk. 7 Haziran'da 12 milletvekili sayımızı 14'e çıkararak başarımızı taçlandırdık. Bu başarı için herkese teşekkür ediyoruz. Tüm bu çalışmalarda tecrübe ettik. Tek yumruk olduğumuz sürece yakalayamayacağımız başarı yoktur. Hep tarafsız olmaya özen gösterdik. Ne mutlu bana ki çıktığım bu yolda hiç yalnız yürümedim."

İzmir İl örgütünün yanında olduğunu anlatan Serter, şunları söyledi:

"Beni ve ekibimi yalnız bırakmadı. Bundan sonra da iktidar mücadelesinden vazgeçmeye hiç niyetim yok. Ben bugün 11 ay önce çıktığım yolda yeni bir başlangıç yapmaya karar verdiğim için buradayım. Size hiç yalan söylemediğim için karşınızdayım. Atatürk ve Cumhuriyete kalpten bağlı olduğum için karşınızdayım. 2019 seçimlerinde de iktidar ateşini İzmir'den yakarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapmak için karşınızdayım. 20 Aralık 2015 günü yapılacak olan il kongresinde CHP İzmir İl Başkanlığı adaylığımı büyük bir gurur ile açıklıyorum. Yine kol kola omuz omuza yürümek ile örgütümüze saygılarımı sunuyorum."

Konuşma sonrası parti üyeleri Bedri Sertel'e çiçek takdim etti.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

İl Kongresi için çalışmaların başladığını belirten Serter, "Görüşmelerimiz daha önce başladı. Yeni seçilen ilçe örgütlerimizle buluşacağız ve bir araya gelip elimizden geleni yapacağız. Genel Başkanımızı ziyaret ettim. Kendisinden bugün için izin aldım. 20 Aralık'ta kendisini de davet ettim. Bizim hiç bir belediye başkanımızla ayrımız gayrımız olmaz. Hele benim olduğum yerde asla olamaz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Bedri Serter Nebi Kaya İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title