Haberler

Bedia Hanım Belgeseli' İzmirli Sanatseverlerle Buluşuyor

KKTC İzmir Başkonsolosluğu, Yakın Doğu Üniversitesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Kıbrıs Türk Kültür Derneği İzmir Şubesi iş birliğinde, “Sözün Son Kadını Bedia Hanım Belgeseli”ni, İzmirli sanatseverlerle buluşturuyor.

KKTC İzmir Başkonsolosluğu, Yakın Doğu Üniversitesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Kıbrıs Türk Kültür Derneği İzmir Şubesi iş birliğinde, "Sözün Son Kadını Bedia Hanım Belgeseli"ni, İzmirli sanatseverlerle buluşturuyor.

Genel Yönetmenliğini Yakın Doğu Üniversite Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Fevzi Kasap'ın yaptığı belgeselde, Kıbrıs'ın ilk Türk kadın gazetecisi Bedia Okan Göreli'nin hayatı ele alındı.

Belgesel hakkında

Kıbrıs'ta ilk Türkçe gazete çıkartan Mehmet Remzi Okan'dır. Kızı Bedia Okan Göreli ise ilk kadın gazetecidir. Babaları Mehmet Remzi Okan'ın erken vefatından sonra gazeteciliğe kızları devam eder. Bedia Okan aynı zamanda Halkın Sesi Gazetesi'nin kurucusudur. 1960'ta kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti'nin ilk Türk başkan yardımcısı olan Kıbrıs Türk halkının lideri Doktor Fazıl Küçük, gazetenin ilk kurucusu olarak bilinse de Bedia Hanım'ın yaşı küçük olduğu için o dönemin İngiliz sömürge yasalarına göre 'Sorumlu Müdür' olamıyor. O yüzden gazete Dr. Küçük'ün adına açılır.

Halen yayında olan Halkın Sesi Gazetesi adını da kendisi bulan Bedia Hanım şu an Urla Yaşlı Bakım Evi'nde yaşamaktadır. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Mehmet Remzi Fazıl Küçük İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title