Haberler

Bedesten'in Canlanması İçin Belediye-Esnaf İşbirliği

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Tarihi Bedesten’deki esnafları temsil eden oda ve dernek başkanları ile bir araya geldi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Tarihi Bedesten'deki esnafları temsil eden oda ve dernek başkanları ile bir araya geldi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kültür Vadisi Projesi kapsamında 2 bin 687 işyerinin restore edildiği Tarihi Bedesten esnafını temsil eden dernek başkanları ile bir araya geldi. Sarraflar ve Kuyumcular Derneği'ndeki toplantıda dernek yöneticilerinin taleplerini dinleyen ve bölgede yapılacak yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Akyürek, Türkiye'nin örnek projesi haline gelen Tarihi Bedesten'in hareketlenmesi ve huzurlu alışveriş yapılması için belediye olarak her türlü çalışmanın yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini söyledi. Bedesten esnafını temsil eden oda ve dernek yöneticileri ile sürekli fikir alışverişinde bulunduklarını kaydeden Başkan Akyürek, iletilen sorunların çözümü için gerekenin yapılacağını ifade etti.

Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı İsmail Karagöz, Bedesten'de yapılan düzenlemeler nedeniyle Başkan Akyürek'e teşekkür etti.

Toplantıya katılan Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, Kunduracılar Derneği Başkanı Abdullah Dölek, Tarihi Bedesten Çarşısı Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ebubekir Büyükmesci, Tarihi Bedesten Çarşısı ve Sobacılar Derneği Başkanı Lütfi Karacan ve Kuruyemişçiler Derneği Başkanı Osman Emre Yat da Konya'nın önemli bir mirası olan Bedesten ve çevresinin canlanması için nelerin yapılabileceği konusunda fikir beyan etti. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tahir Akyürek Türkiye Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title