Haberler

Mahkeme, ağlıyor diye yastıkla bebeğini boğan annenin ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi

Güncelleme:

Konya'da 2,5 aylık bebeğini yastıkla boğarak öldüren kadın, cinayeti "Mama yedirdikten bir süre sonra ağlamaya başladı. Sussun diye çocuğun yüzüne yastık kapattım. Ağlamaya devam edince yastığı bastırdım" sözleriyle itiraf etti. Mahkeme kadının ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Fatma Kaynak ile taraf avukatları katıldı.
Savcı, esas hakkındaki mütalaasında, "Sanık Kaynak'ın olay tarihinde 2,5 aylık bebeğini emzirdikten sonra uyuması için yatırdığı, bebeğin uyumayıp ağlaması üzerine beşikte bulunan yastığı, susması için sırt üstü yatan bebeğin yüzüne kapattığı, bebek bağırdığı halde yastığı 10-15 dakika kadar yüzünde tuttuğu, bebeğin sesinin kesilmesi üzerine sanığın yastığı kaldırdığında bebeğin nefes almadığını gördüğü anlaşılmıştır." ifadesini kullandı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ İSTENDİ

"Sanığın, maktul bebeği yastıkla boğmak suretiyle öldürdüğü ve bu şekilde üzerine atılı suçu işlediği anlaşılmaktadır" değerlendirmesinde bulunan duruşma savcısı, Kaynak'ın "kendini savunamayacak yakın akrabayı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi. Sanık avukatı Ebubekir Kaya, esasa ilişkin savunmasını hazırlamak için süre talep etti. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, esasa ilişkin savunmanın hazırlanması için süre vererek, duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU?

Selçuklu ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi Temsili Sokak'ta yaşayan Fatma Kaynak (21), eşi A. Kaynak'a, 11 Ekim 2019'da, mamayla doyurduğu 2,5 aylık bebeği İ. Kaynak'ın durumunun kötüleştiğini ve hareket etmediğini söylemiş, hastaneye götürülen bebeğin öldüğü tespit edilince polis ekipleri inceleme başlatmıştı. İfadesi alınmak üzere karakola götürülen anne, burada suçunu ağlayarak itiraf etmişti.

"AĞLAMAYA DEVAM EDİNCE YASTIĞI BASTIRDIM"

Fatma Kaynak'ın polisteki ifadesinde, "Çocuğa mama yedirdikten bir süre sonra ağlamaya başladı. 'Sussun' diye çocuğun yüzüne yastık kapattım. Ağlamaya devam edince yastığı bastırdım. Çocuk sustu fakat hareket etmiyordu. Eşime haber vererek bebeğin durumunun kötü olduğunu söyledim. O da hastaneye götürdü. Hastanede de öldüğü tespit edildi. Psikolojim bozuktu. Bir anlık sıkıntıyla oldu" dediği öğrenilmişti.

Kaynak: AA / 3. Sayfa

Konya 3. Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (38)

vatandaş:

kimse gülmesin cani demesin başına gelmeyen bilmez biz2 cocuk büyüttük 2. si tam 15 ay hiç durmadan ağlardı kolik bebek susturamazdık şimdi demeyin bir şikayeti vardır . gitmediğimiz yer kalmadı sonradan düzeldi insan ağlamak sesinden bunalıma girip cinnet geçiriyor eşim pisikolojik dedavi durumuna geldi bu kadında bunu bileker yapmaz

34
4
yanıtYanıtla
aynen:

aynen bizde çok ağladık sinirden. çok zor iş çocuk işi

yanıt8
yanıt1
LİDER 21:

Körler sağırlar, birbirini ağırlar. Fiil olmasa bile düşünce esastır.dinimizde . Sizi gidi şeytan şappalakları.

yanıt5
yanıt3
Bozkurt:

Bakamiyirsaniz çocuk yapmayın üremeyin. Psikolojiniz batsin sizin.

yanıt2
yanıt1
Enjektor:

cehaletin caniliğn dini imanı olmaz dimi ? Bu kadın başı açık ojeli fln olsaydı burda 3-5 gerizekalı adi ümmet düşmanı hemen ''''laiklik ve Aatatürk'' bağlardı işi. Bunun gibi binlerce örnek var, hepimiz aynı geminin yolcularıyız insanlık ehrkeze lazım. Anlayan anladı

16
2
yanıtYanıtla
haksızlık:

ağzınıza sağlık aynen öyle insanlığın giyinmekle alakası yok

yanıt9
yanıt1
Lili:

Cehalet halkta gizli, nasil yorum bunlar. Dogum sonrasi depresyonu cok agir olabiliyor, bilincizce yapilmis ve cok pismanlik duygusu olusturan bi durum. Depresyonu hafife almayalim, cinnet hep yardim almamis insanlar icin kacinillmaz.

yanıt10
yanıt0
Dc46:

Şeytan şeytandır giyimi kuşamı olmaz suç fiilen işlendiyse hüküm aynıdır.hiç başı açık kapalı diye fazladan ceza yiyeni gördünüzmü.görüntüyü dini bir görüşe bağlamak faşizanlıktır.

yanıt2
yanıt0
Hamza:

Başı örtülü ya önemli olan o

5
12
yanıtYanıtla
FANİ:

Kınamamak gerekir.Yeni doğum yapmış lohusa kadınlarda lohusalık depresyonu sık görülür.O yüzden birsüre yaninda yakinlarindan birisinin kalip bu zor donemde ona yardimci olması gerekir.Her kadin bu donemi rahat atlatamayabilir.Şuanda kahrından ölüyordur eminim.Ama bu bebek katili olduğu gercegini değiştirmez tabiki.

12
3
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title