Haberler

Bazada Yanmış Cesedi Bulunan Sibel Çelik' Davasında Tahliye Yok

İZMİR'in Buca İlçesi'nde, geçen yıl, yanmış cesedi bazanın içinde bulunan 25 yaşındaki Sibel Çelik'i öldürmekle suçlanan tutuklu sanık Salman Yılmaz ile henüz yakalanamayan kardeşi Halil Yılmaz'ın yargılanmasına devam edildi.

İZMİR'in Buca İlçesi'nde, geçen yıl, yanmış cesedi bazanın içinde bulunan 25 yaşındaki Sibel Çelik'i öldürmekle suçlanan tutuklu sanık Salman Yılmaz ile henüz yakalanamayan kardeşi Halil Yılmaz'ın yargılanmasına devam edildi. Salman Yılmaz'ın tahliye talebi reddedildi.

Geçen yıl 12 Temmuz'da, Kuruçeşme Mahallesi 205/27 Sokak'taki 3 katlı binanın zemin katında çıkan yangının ardından itfaiye ekiplerinin evde yaptığı incelemede, bazanın içinde bir kadının yanmış cesedi bulundu. Yapılan incelemede, kadının bıçaklanıp, üzerine yatak yığıldığı ve evin ateşe verildiği belirlendi. Polisin yaptığı araştırmada, öldürülen kişinin Sibel Çelik olduğu anlaşıldı. Sibel Çelik ile Halil Yılmaz'ın olaydan 6 ay önce tanışıp, sevgili oldukları ve nişan hazırlıkları yaptıkları tespit edildi. Sibel Çelik'in katil zanlısı olarak aranan Halil Yılmaz yakalanamazken, ağabeyi Selman Yılmaz tutuklandı. İki kardeş hakkında 'Kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanık Selman Yılmaz, Sibel Çelik'in annesi Cemile Çelik, babası Süleyman Çelik, tarafların avukatları ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Sanem Deniz Kural katıldı. Mahkeme heyeti, Selman Yılmaz'a telefon kayıtlarıyla ilgili gelen bilirkişi raporu konusunda bir diyeceği olup olmadığını sordu. Söz verilen sanık, "Olay günü saat 21.00 sıralarında ben kardeşim Halil'in evine geldiğimde Sibel evdeydi. Ben eve geldiğimde Sibel evden ayrıldı. Ben saat 22.00 sıralarında evden ayrılarak arkadaşım Ercan'ın evine gittim. Yoldayken Ercan'ı aradım. O gün içinde bir daha telefonumu kullanmadım. Ayrıca kardeşim Halil olaydan sonra annemi aramış. Annem ise böyle bir olayı gerçekleştirdiyse gidip teslim olmasını istemiş. Kardeşim Halil ise böyle bir olayı kesinlikle yapmadığını, ancak uyuşturucu ile ilgili kaydı olduğu için teslim olmayacağını söylemiş" dedi. Salman Yılmaz ayrıca suçsuz olduğunu öne sürüp, tahliyesini talep etti.

Mahkeme başkanı, sanıkların ve Sibel Çelik'in olay gününe ait cep telefonu sinyalleri ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporuna ek olarak, sinyallerin harita üzerinde işaretlenerek ek bir rapor hazırlanmasını istedi. Mahkeme heyeti, firari sanık Halil Yılmaz hakkındaki yakalama kararının devamına, ağabeyi Selman Yılmaz'ın tahliye talebinin yine reddine karar vererek, davayı erteledi.

Duruşma sonrası ölen Sibel Çelik'in ailesiyle birlikte basın açıklaması yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Sanem Deniz Kural, "Kadın cinayetlerinde sanıkların tahrik indiriminden yararlanmak için ifadeler verdiğini görüyoruz. Bu tür davalarda sanıkların en ağır cezayı alması için duruşmaların sonuna kadar takipçisi olacağız. Ayrıca firari sanık Halil Yılmaz'ın en kısa sürede yakalanmasının istiyoruz" dedi.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halil Yılmaz Sibel Çelik İzmir Buca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title