Haberler

Bayrak Şairi" Arif Nihat Asya Şiirlerle Anıldı

’Bayrak Şairi’ olarak bilinen merhum şair Arif Nihat Asya’nın vefatının 40’ıncı yılında Ümraniye’de düzenlenen anma programında, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Arif Nihat Asya’nın ‘Bayrak Şiiri’ni okudu.

'Bayrak Şairi' olarak bilinen merhum şair Arif Nihat Asya'nın vefatının 40'ıncı yılında Ümraniye'de düzenlenen anma programında, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Arif Nihat Asya'nın 'Bayrak Şiiri'ni okudu. Başkan Can'ın okuduğu şiir salondan büyük alkış aldı.

Yazmış olduğu 'Bayrak' isimli şiiri ile bilinen ve "Bayrak Şairi" olarak anılan merhum şair Arif Nihat Asya ölümünün 40'ıncı yılında Ümraniye'de düzenlenen programda anıldı. Anma programında Arif Nihat Asya'ya ait şiirler okundu. Atakent Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda şair Asya'nın hayatının anlatıldığı bir panel gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak, Prof. Dr. Gencay Zavotçu, Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan, Prof. Dr. Nurullah Genç, Doç. Dr. Rıdvan Canım ve Şeref Akbaba katıldı. Panelde Asya'nın şiirleri ve hayatı anlatıldı.

BAŞKAN CAN 'BAYRAK ŞİİRİ'Nİ OKUDU

Program açılış konuşmasını yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, okuduğu 'Bayrak Şiiri' ile salondan büyük alkış aldı. Başkan Can kürsüde yaptığı konuşmada, Asya'ya ait şiirlerden övgü dolu sözlerle bahsederek 'Bayrak Şiiri'ne atıfta bulundu. Başkan Can, "Belki çok insan birçok kardeşimiz bu marşın, bu dizelerin şairini belki de tanımamıştır, bilmemiştir. ya da Bayrak Şiiri'nin şairini bilmemiştir. Ama Bayrak Şiirini bilir, çünkü ruhuna işlemiştir. Bu değerli vatan şairinin, bayrak şairinin, peygamber şairinin, naat-ı şerif'i muhteşemdir" dedi.

Öte yandan, programa katılan vatandaşlardan Hasan Tonbaş ve Hüseyin Kayaoğlu, düzenlenen gecede Arif Nihat Asya'yı daha yakından tanıdıklarını ve geceden dolayı Ümraniye Belediyesi'ne teşekkür ettiklerini söylediler. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Arif Nihat Asya Hasan Can Ümraniye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title