Haberler

Baykal: Hikmetyar'ın Dizinin Dibinden Gelmiyoruz

Baykal, 'Ben İsmet Paşanın, Bülent Ecevit'in ve Deniz Baykal'ın Hesabını Veririm. CHP'nin Nereden Geldiği Belli. Hikmetyar'ın Dizinin Dibinden Gelmiyoruz. Gömleğimizi de Değiştirmiyoruz' Dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Ben İsmet Paşanın, Bülent Ecevit'in ve Deniz Baykal'ın hesabını veririm. CHP'nin nereden geldiği belli. Hikmetyar'ın dizinin dibinden gelmiyoruz. Gömleğimizi de değiştirmiyoruz" dedi.

Baykal, Zonguldak'ta Madenci Anıtı önünde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, meydanda CHP-DSP bayraklarının birlikte çok güzel gözüktüğünü, iki partinin de bir araya gelmesiyle örnek olduğunu söyledi.

Ne zaman Zonguldak'a gelse, kendini kentte madenci bir ailenin çocuğuymuş, maden işçisiymiş gibi hissettiğini anlatan Baykal, şöyle konuştu:

''Madenlerin unutulmasına, kömür işletilmesi için kurulan teşkilatların terk edilmesine, boynu bükük bırakılmasına isyan ediyorum. Zonguldak'ın zenginliği başka ülkelerde olsaydı bunu görmezlikten gelmek mümkün olur muydu? Madenleri işletmeyip, dışardan kömür ithal etmek, yabancı işçileri finanse etmek, Türkiye için akıllı iş değildir. Taş kömürü zenginliğini son kademesine kadar değerlendirmek ülkeyi yönetenlerin boynunun borcudur. Emeğin başkenti artık emeklilerin başkenti olmuş.''

Ülkede ''Borsa 6 kat büyüdü'' diyenler olduğunu belirten Baykal, şöyle devam etti:

''Zenginleşenler kimler? Borsada 6 kat parası artanlar kimler? Bunların yüzde 70'i yabancıdır. Çok zengin olanlar kat kat zengin oldu. Türkiye'de dolar milyarderleri Japonya'dan fazla. Demek ki, Türkiye süper dolar milyarderleri üretiyor. Hedefimiz iktidara gelince faiz ve rant ekonomisini, üretim ekonomisine dönüştürmektir. Faizle zengin oluyorlar. Parayla, faizle, yan yatarak, atölyeye girmeden para kazanmayı engelleyeceğiz. Yatırımı mümkün kılan düzene geçeceğiz."

Baykal, Türkiye'nin 4,5 yılda yapılan borucunun 80 yıllık borcuna eşit olduğunu, Cumhuriyet tarihinin ne kadar eserleri varsa bunların satıldığını, ancak hükümetin en geniş kaynağı kullanmasına karşın bunun halka yansımadığını savundu.

Türkiye'de yolsuzluk olduğu sürece milletin derdinin çözülemeyeceğini ifade eden Baykal, sözlerine şöyle devam etti:

''Her yolsuzlukta haramzade bir iş adamı, devlet memuru ve onları himaye eden siyasetçi var. Bu şeytan üçgeninin siyasi ayağını kırmak lazım. Hiçbir çağdaş demokraside Türkiye'deki gibi mutlak dokunulmazlık yok. Hasta, polis tokatlanıyor kimse bir şey yapamıyor. Mecliste 266 milletvekilinin yolsuzluk dosyası var. Başbakanın, bakanların, Maliye Bakanının dosyaları var. 266 yolsuzluk dosyası, seçimlerde CHP çoğunluğu sağladığında milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılarak marş marş mahkemeye aklanın da gelin diyeceğiz.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dokunulmazlığın kalkmasını istemediğini savunan Baykal, şunları kaydetti:

'''TBMM'de çoğunluğu bulduğumuz an ilk işimiz dokunulmazlıkları kaldırmak olacak. Herkesin diyorum. Benim de dokunulmazlıkla ilgili dosyam var. 2002'de Zonguldak'ta yaptığımız konuşmada güneşi batırmışız ve hakkımızda tutanak tutulmuş, burada suç işlemişiz. Hemen meclise dokunulmazlığımın kaldırılması için başvurdum. Mahkemeye çıkıp yargılanmak için. Ceza alsam çekmeyi şeref ve onur bilirim dedim. Benim dokunulmazlığı kaldırın dedim, 'Kaldırmayız' dediler. 'Seninkini kaldırırsak bizimkine yol olur' dediler. Yol olur olmaz, benim ki de dahil, 266 dosya var ya, hepimiz gidip mahkemede hesap vereceğiz. Bana Zonguldak yolu bir daha görünüyor.''

-İktidar muhalefetten kaçıyor-

Başbakan Erdoğan'ın kendisiyle televizyonda tartışmaktan kaçtığını öne süren Baykal, ''Bu seçim başbakanın, muhalefetten kaçtığı seçimdir. Başbakan mitinglerde arkadan konuşuyor. Çık karşıma söyle. Beni ve ailemi incelemiş. Bir şey bulamamış. İsmet Paşa 1944'de karneyle ekmek dağıtmış, o gündeme getiriliyor. Ben İsmet Paşanın, Bülent Ecevit'in ve Deniz Baykal'ın hesabını veririm. CHP'nin nereden geldiği belli. Hikmetyar'ın dizinin dibinden gelmiyoruz. Gömleğimizi de değiştirmiyoruz'' diye konuştu.

Mitingdeki vatandaşların ''doğum günün kutlu olsun'' diye pankart açması üzerine Baykal, ''Bu hayatımda yaşadığım en güzel doğum günüdür. Binlerce insanla doğum gününü kutluyorum. Milletimizle kucak kucağa kutluyorum. Sağolun'' dedi.

Bu arada miting öncesinde bazı partililer vatandaşlara oyuncak gemi verdi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramazan Denizer, Baykal'a madenci bareti ve madenci heykeli ile kömür tozundan yapılmış saat hediye etti. Denizer, Baykal'ın başına madenci bareti takarak birlikte halkı selamladı.

Bir vatandaşın verdiği küçük pastadaki mumu üfleyerek doğum gününü kutlayan Baykal, kendisi için konuşmasından sonra hazırlanan ''Türkiye'nin yeni başbakanı doğum günün kutlu olsun'' yazılı pastayı da mumlarını üfleyerek kesti. Baykal, miting alanındaki bir kadına tabağın içine koyduğu pastadan ikram etti. Baykal'a, küçük kız çocukları doğum günü dolayısıyla çiçek verdiler.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title