Haberler

Bayburt'ta Şölenler İçin Geri Sayım Başladı

Bu yıl 18.'si düzenlenecek olan Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni için geri sayım başladı.

Diğer senelere kıyasla bu yılki Dede Korkut Şölenleri'nde katılımcıları çeşitli sürprizler bekliyor. Şölen programının başlamasıyla birlikte ilimizde yeni projelerin de yapımına başlanmış olacak. Bu çerçevede şölen programıyla eş zamanlı olarak Bağcılar Belediyesi'nin katkılarıyla ilk gün Baykent Şelalesi'nin temel atma töreni gerçekleştirilecek.

İlk gün gerçekleştirilecek faaliyetler arasında Türk Dünyası Parkı'nda el sanatları çalışmaları olarak Ebru ve Tezhip çalışmalarının en seçkin örnekleri ve "Her Yönüyle her Köyüyle Bayburt" Fotoğraf sergisi sanatseverlerin hizmetine sunulacak.

Tören programı kapsamında Bayburt'un turistik değerlerinden olan Çımağıl Mağarası'na da her yıl olduğu gibi bu yıl da bir ziyaret gerçekleştirerek, sarkıt ve dikitlerin boy gösterdiği doğal oluşumlar ziyaretçilere sergilenecek. Erenli köyünde bulunan Abdulvehhap Gazi Türbesi ve Bamsı Beyrek (Beyböyrek) mezarı ziyaret edilerek burada dualar edilecek.

YEREL OLANI ULUSAL BOYUTA TAŞIYACAĞIZ

Diğer yıllardan farklı olarak Dede Korkut Şölenleri Alt ve Üst Komiteleri aldıkları karar gereğince program süresince yerel sanatçıların daha fazla boy göstermiş olmasını sağlayacak. Komite toplantıları esnasında kendilerine yerel sanatçılardan sitayişler geldiğini belirten komite yetkilileri, Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri'nin ikili bir yapıya sahip olduğunu belirtirken, bu şölenlerin hem ulusal anlamda ilimizin tanıtımına katkı sağlaması gerektiği hem de bu çalışmaların yerel olanı ulusal düzeye taşıması gerektiği yönünde yapılmasının bir ihtiyaç olduğunu bildirdiler.

BAYBURT'UN TİCARİ SORUNLARI TARTIŞILACAK

Komite tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Şölen programı içerisinde ikinci gün gerçekleştirilecek panelde Bayburt'un ticari potansiyeli hakkında sunumlar yapılıp, bu konu üzerinde fikirler paylaşılarak sorunlar tespit edilecek ve bu sorunlara çözüm önerileri sunulmaya çalışılacak.

HAVAİ FİŞEK GÖSTERİLERİ

Şölen kutlamaları süresince değişik günlerin akşamında gerçekleştirilecek havai fişek gösterileriyle halkımıza her yıl olduğu gibi bu yılda görsel bir ziyafet sunulmuş olacak.

Halk oyunları ekiplerimiz, Saathane Meydanı'nda dışarıdan gelecek misafirlere kültürel motiflerimizden oluşan gösteriler sergileyerek bir gönül köprüsü oluşturmuş olacak.

Şölen programının sona ermesinden bir gün önce katılımcılara Şair Zihni Kültür Merkezi'nde Şiir ziyafeti yaşatılacak.

Şölen kutlamaları Pazar günü Aydıntepe Yaylası'na çıkılıp Yayla Beyi seçimiyle birlikte sona ermiş olacak.

Şölen kutlamaları kapsamında Genç Osman Stadyumu'nda gerçekleştirilecek konserlerde Bayburtlu sanatçılarımız Aslıhan, Murat Yıldız, Muhsin Bayburtlu, ünlü şiir yorumcusu Bedirhan Gökçe ve Türk Sanat Müziği'nin güçlü sesi Sevcan Orhan izleyenlerle buluşacak.

Bursa Yeni Camii İmamı Ayhan Polat'ta şölen kutlamaları kapsamında izleyicilere Tasavvuf Musikisi eserlerinden örnekler seslendirecek.

HALK OYUNLARI GÖSTERİLERİ ŞÖLENLERE RENK KATACAK

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yurt içinden ve yurt dışından gelecek olan halk oyunları ekipleri, sergiledikleri birbirinden güzel gösterilerle şölenlere renk katmış olacak. Yurt içinden Gümüşhane, Elazığ ve İzmir halk oyunları ekipleri, yurt dışından ise Polonya, Romanya, Kıbrıs ve Gürcistan halk oyunları ekipleri, bu 18.'si düzenlenecek olan Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni'ne renk katacaklar." - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

bağcılar belediyesi bayburt erenli şölen Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title