Haberler

Bayburt'ta Bayramlaşma Geleneği

Bayburt’ta geleneksel hale gelen bayramlaşma merasimi bu yıl da bozulmadı.

Bayburt'ta geleneksel hale gelen bayramlaşma merasimi bu yıl da bozulmadı. Her bayram değişik mahalle odalarında protokol ile vatandaşların bayramlaşması, bu bayram da Şeyhhayran Mahalle Odası'nda gerçekleşti.

Şeyhhayran Mahallesi'nde gerçekleşen geleneksel bayramlaşma öncesi Vali Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Mete Memiş ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mehmet Nail Yiğit, Memnune Evsen Huzurevi'ni ziyaret ederek burada huzurevi sakinleriyle bayramlaştı.

Bayburt'ta her bayram değişik mahalle odalarında protokol ile vatandaşların bayramlaşması, bu bayram da Şeyhhayran Mahalle Odası'nda gerçekleşti. Bayramlaşmaya, Vali Yusuf Odabaş, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Nail Yiğit, Belediye Başkanı Mete Memiş, İçişleri eski Bakanı Ülkü Gökalp Güney, Bayburt Vali Yardımcıları Abdulhamit Karaca ve Ali Gökay, Aydıntepe Kaymakamı Yeliz Yıldızhan, Demirözü Kaymakamı Zihni Yıldızhan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, Belediye Başkan Yardımcıları Nesimuttin Selçuk ile Şahin Kızılaslan, daire amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şeyhhayran Mahallesi muhtarı Fuat Yıldız ve dernek başkanı Enis Aslan'ın hoş geldiniz konuşmasının ardından İçişleri eski Bakanı Ülkü Gökalp Güney, Belediye Başkanı Mete Memiş ve Vali Yusuf Odabaş birer selamlama konuşması yaptılar.

"Bu Özelliğimizi Türkiye'nin Neresinde Anlattıysam Herkes Takdirle Karşılamıştır"

İlk konuşmayı gerçekleştiren İçişleri eski Bakanı Ülkü Gökalp Güney, mahalle odalarının sosyal hayattaki önemine vurgu yaparak, "Tüm hemşehrilerimin Kurban Bayramı'nı içtenlikle kutluyorum. Mahalle odaları Türkiye'de yalnız Bayburt'ta vardır. Bayburt'ta anane haline gelen bu odalarımız bütün mahallelerimizde mevcuttur. Mahalle muhtarlarımızda odalarını daha temiz, daha ferah, daha sıcak yapmak için yarışıyorlar. Bu sosyal açıdan Bayburtluları birbirlerine bağlayan mekanlardır. Düğün ve nişan merasimlerimiz ile kederli günlerimizde bu odalarımızda bir araya geliriz. Ben bu özelliğimizi Türkiye'nin neresinde anlattıysam herkes takdirle karşılamıştır. Sayın valimizin bir hemşehrimiz olarak değerli belediye başkanımızla birlikte memleketimize büyük hizmetler yapacaklarına inanıyorum. Bizler Bayburtlu olarak valimiz ve belediye başkanımıza sonuna kadar destek vereceğiz. Allah yardımcıları olsun" dedi.

"Son Bayramlarımız Hep Buruk Geçti"

Daha sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanı Memiş ise şu ifadelere yer verdi:

"Bayramın şahıslarınıza, ailelerinize, Bayburt'umuza, Türkiye'mize ve tüm insanlığa ismiyle müsemma olacak şekilde yani paylaşmanın ve yakınlaşmanın en zirveye çıkmış şekliyle yaşanmasını temenni ediyorum. Son bayramlarımızı hep buruk geçirdik; Ramazan Baramımız buruktu, biraz düzelmesine rağmen Kurban Baramımız da buruk. Zira İslam coğrafyasında ve Türk dünyasında akan gözyaşı, kan henüz durmadı. Allah'tan dua ve niyaz ediyoruz ki, bu akan kan ve gözyaşını biran önce durdursun."

"Belediye Başkanı Olarak Bu Düşünceyi Destekleyeceğim"

"Enis hocamızın konuşmasında ifade ettiği gibi; düğünlerdeki konvoyun biraz azaltılıp da bunun yerine düğün sahibine ekonomik anlamda yardımda bulunmak Bayburt'umuz adına sevindirici bir durumdur. Bayburt Belediye Başkanı olarak bu düşünceyi sonuna kadar destekleyeceğim.

"Birlik ve Bütünlüğümüz Bayburt'umuzu Gönüllerimizdeki Tahtına Çıkaracaktır"

Bir şeyi daha tekrar etmekte fayda görüyorum; Bayburt'umuz Anadolu'nun kadim şehirlerindendir. Hatta dört kadim şehirden birisi Bayburt'tur. Bu geleneği yaşatmada Bayburt köklerine bağlı ama geçmişiyle geleceğini bütünleştirme noktasında her türlü gayreti ve çabayı gösterecektir. Bayburt'umuzu kültürüyle, geçmişiyle bağlarını koparmadan modern dünyaya kavuşması adına, kentleşmesi adına elimizden gelen her şeyi yapacağımızı ifade ediyorum. Birlik ve bütünlüğümüz Bayburt'umuzu gönüllerimizdeki tahtına çıkaracaktır."

"Her Zamankinden Daha Fazla Birlik ve Beraberliğe İhtiyacımız Var"

Son olarak bir konuşma yapan Vali Yusuf Odabaş, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak şu şekilde konuştu:

"Bugün mutlu ve kutlu günlerimizden olan Kurban Bayramımızı hep birlikte huşu içerisinde kutluyoruz. Gönül arzu eder ki, İslam aleminde de aynı huzur, aynı barış, aynı sevgi olabilsin. Hep biliyoruz ki, bayramlar; birlik, beraberlik, yardımlaşma, sevgi, huzur ve kutsal günlerimizdir. Kutsal günlerin ehemmiyetini bilerek biz bayramlarımızı kutluyoruz ama birileri bizim birliğimize kastediyor. Bizim birliğimizin bozulması için bir takım planlar düzenliyor. Biz diyoruz ki, Bayburt'ta olduğu gibi değişik diğer illerimizde olduğu gibi her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Eğer birlik ve beraberliğimizi bozarsak, huzur ve güvenimizi bozarsak, devletimizi ve milletimizi bozarsak bu güveni ve barışı elde edemeyiz, devam ettiremeyiz. Onun için bu bayram günlerinde huzura, birliğe ve beraberliğe vurgu yapmak istiyorum.

"Birlik ve Beraberliğimiz Bozarsak Bu Parçamız da Elimizden Gitmiş Olur"

"Bizler büyük bir imparatorluğun arkada kalan küçük bir parçasıyız. Anadolu'da kurduğumuz bu devletimiz, milletine hizmetlerini sürdürüyor. Birlik ve beraberliğimiz bozarsak bu parçamız da elimizden gitmiş olur. Artık küçücük bir Anadolu'ya sığındık. Ülkemizdeki vatandaşların birlik ve beraberlik içerisinde, ülkesine, devletine ve milletine saygılı olarak hayatiyetini devam ettirsin. Biz, bir birimizi sevmek zorundayız. Peygamber efendimiz; "İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olamazsınız." diye buyuruyor. Demek ki, biz mutlaka bir birimizi sevmek zorundayız. Eğer birbirimizi sevmezsek, ülkemizi böler parçalarsak dış güçlerin, düşmanların oyununa gelmiş oluruz. Bu ülkede Allah korusun elimizde kalmaz. Her şeyden önce birlik ve beraberliğimize ihtiyacımız olduğunu burada belirtmek istiyorum."

"Tüm Ülkemiz Bayburt'u Örnek Alması Gerekiyor"

Konuşmasında milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy' un birlik ve beraberlik duygularına vurgu yapan mısraları okuyan Vali Odabaş, Bayburt'un birlik ve beraberlik duygularını çok güzel bir şekilde yaşadığını ve bu konuda tüm ülkemizin Bayburt'u örnek alması gerektiğine dikkat çekti. - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ülkü Gökalp Güney Yusuf Odabaş Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title