Haberler

Bayburt-rize-gümüşhane Kırsal Kalkınma Projesi Çalışmaları Devam Ediyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Bayburt-Rize-Gümüşhane Kırsal Kalkınma Projesi’nin çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Bayburt-Rize- Gümüşhane Kırsal Kalkınma Projesi'nin çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kırsal gelişmişlik seviyesi ülke ortalamasının altında olan bölgelerde yurt dışı kaynaklı kırsal kalkınma projeleri yürütülüyor. Uygulandığı kırsal bölgelerdeki her türlü tarımsal üretim ve altyapı faaliyetlerine yüzde 90'a varan oranlarda hibe desteği sağlayan bu projeler, Türkiye'nin değişik bölgelerinde şu ana kadar 8 adet proje uygulandı. Bu kapsamda, yatırım programına alınarak 2016 yılından itibaren kaynak kullanımına başlanacak olan Bayburt-Rize-Gümüşhane Kırsal Kalkınma Projesi'nin saha çalışmalarına devam edildi. Çalışmalar kapsamında Aydıntepe Aşağı Kırzı Köyü ve merkeze bağlı Mutlu Köyü'ne ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarete, Bayburt İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut, Bakanlık Görevlileri İlker Manyaz, Saliha Akbaş, Deniz Gürsoy, Ekrem Savaş, Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) adına İbrahim Oğuz, Baki Orçun Şimşek, Osman Civil ve Doğan Akar, İl Müdür Yardımcısı Vedat Aydoğan, Şube Müdürleri Ömer Şentürk ve Serkan Yılmaz katıldı. Köylerde yapılan toplantılarda; projenin amacı, hedefler, yapılabilecek çalışmalar, kadın ve gençlere yönelik sorunların tespiti ve çözüm önerileri vb. konular ele alınmıştır. Köylerde sorunlar ve ihtiyaçlar tespit edilerek, her köy için yatırım programı oluşturulacağı, bu program dahilinde kırsal kalkınma bütçesinin kullanılacağı, planlama açısından gerçekleştirdikleri saha çalışmalarının oldukça önemli olduğu ve diğer köylerde de devam edeceği ifade edildi. - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gümüşhane Türkiye Bayburt Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

başlığı atan Bayburtlu galiba

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title