Haberler

Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu'nda Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı

Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Hasan Hüseyin Çevik, Türkiye'nin, geleceğin parlayan yıldızı olarak kabul edildiği günümüzde, Polis Akademisi'nin de kendisini buna hazırladığını söyledi.

Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Çevik, Türkiye'nin, geleceğin parlayan yıldızı olarak kabul edildiği günümüzde, Polis Akademisi'nin de kendisini buna hazırladığını söyledi.

Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu'nun 2012-2013 eğitim-öğretim yılı, Hikmet Çağlar Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle başladı.

Vali Hasan İpek, törende yaptığı konuşmada, son dönemde Türkiye'de çok ciddi terör olayları meydana geldiğini belirtti. Bunun, Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet teşkilatının çok ciddi şekilde terör odaklarının üstüne gitmesinden kaynaklandığını ifade eden İpek, "Ülkemizde 30 yıldan beri bu olaylar devam ediyor. Şehitlik gerçekten kutsal bir görev, hatta bizlere şefaat etme hakları bile var. Şehit ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diliyorum" dedi.

Polis adaylarına seslenen Vali İpek, "Sizler güvenlik güçleri olarak, dik duracak ve şehit olmayacaksınız ki bizler buralarda rahat gezeceğiz, rahatça Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak faaliyetlerimizi yapacağız. O anlamda Bayburt Valisi olarak tavsiyem, şehit olmamak için tüm tedbirleri alın, çok ciddi bir şekilde devletin düşmanları ile milletin düşmanları ile mücadele edin. Onlarla çok acımasız bir şekilde mücadele ederken, halkımıza ve Türk milletini meydana getiren tüm fertlerine bir anne şefkatiyle bir kardeş samimiyetiyle ve bir baba saygısıyla davranın" diye konuştu.

-"Geleceğe kendinizi hazırlamanızı diliyor"-

Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Çevik ise Polis Meslek Yüksek Okullarının Türkiye'de 28 ilde eğitim faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek, "Türkiye'de 8 araştırma merkezimiz, siyasetçilerimiz dahil eğitim vermekte, önemli kararlar alınmasında ve doğru karar verilmesinde etkin rol oynamaktadır. Bu merkezlerimiz sadece eğitim veren değil, araştırma yapan, projeler üreten, güvenlik politikalarına katkı yapan ciddi bir araştırma merkezi, bilim merkezi, güvenlik birimi merkezi haline gelmiştir" dedi.

Türkiye'nin geleceğin parlayan yıldızı olarak kabul edildiği günümüzde, Polis Akademisi'nin de kendisini buna hazırladığını ifade eden Çevik, "Bu çalışmaların bir parçası olan sizlerden de bu gelişime ayak uydurmanızı ve geleceğe kendinizi hazırlamanızı diliyor, yeni eğitim öğretim yılının başarılı olmanızı temenni ediyorum" diye konuştu.

Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Abdullah Şahin ise bütün şehitlere şükran duygularını, ailelerine, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı dileklerini ilettiğini kaydederek, "Bütün iç ve dış düşmanlarımız, çete ve mafya bozuntuları, her türlü yasa dışı oluşumlar ve bu milletin emniyet ve asayişine, kamu düzenine, hukukun üstünlüğüne, demokrasimize, kardeşliğimize ve barışımıza uzanan her türlü kirli eller ve kem gözler bilsinler ki bugüne kadar yaptıkları ve bundan sonra yapacakları bizi asla yıldırmayacak, sindirmeyecek ve korkutmayacaktır" dedi.

Yenilenen spor tesisleri, kültür ve sanat salonu sosyal tesisleri ile 300 kişilik seyirci tribününün açılışlarının da gerçekleştirildiği törende, söz konusu tesislere katkıda bulunanlara teşekkür belgesi, Türk işaret dili eğitimi alan kursiyerlere ise sertifikaları verildi.

Törende ayrıca Vali İpek, Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Çevik'e plaket verdi.

Törende, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Zeki Karataş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hacı Demirezen, Bayburt Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Kalkan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak, İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, Emniyet Müdürü Mesut İnce de katıldı.

Öte yandan, tören sonunda 45 öğrenci, "Sigarayı Bırakma Kampanyası" kapsamında bugünden itibaren sigarayı bırakacaklarına söz vererek sigara paketlerini çöpe attı.

Muhabir: Fatih Mehmet Özcan - Abdulkadir Nişancı / Asena Akçay

Yayıncı: Murat Kaban - BAYBURT

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Hüseyin Çevik Abdullah Hacı Hasan İpek Tsk Yerel Haberler

title