Haberler

"Başörtüsüyle Siyaset, Zenginlik"

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, bazı milletvekillerinin başörtüsüyle TBMM'ye gelecek olmasının bir zenginlik olduğunu belirtti.

RAMAZAN ERCAN - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, bazı milletvekillerinin başörtüsüyle TBMM'ye gelecek olmasının bir zenginlik olduğunu belirterek, "Sayısı ne olursa olsun önemlidir, geç bile kalınmıştır. İyi olacağını düşünüyorum" dedi.

Hotar, AA muhabirine, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Konya Milletvekili Gülay Samancı ile Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar'ın TBMM'ye başörtüsüyle gidecekleriyle ilgili açıklamaları değerlendirdi.

Bir milletvekilinin bu kararını kendi ağzından duyduğunu, diğerlerini ise gazeteden okuduğunu dile getiren Hotar, şöyle konuştu:

"1, 5 ya da 15 sayısı fark etmez. Gecikmiş bir şey bence. Çünkü TBMM'yi tanımlarken milletin meclisteki temsili ve yansıması olarak tanımlıyoruz. Bu mesleki olduğu gibi hem cinsiyet hem de kılık kıyafet anlamında, inanç anlamında Türkiye Cumhuriyeti'nin paralelinde olması gerekirdi. Başörtüsü de bunlardan bir tanesi. Toplumumuzda başı açıklar kadar başörtülü de kardeşlerimiz olduğu için onları da temsilen hem de kendi inancından dolayı kendi inancını gerçekleştirebilen bir görüntü sergileme adına arkadaşlarımızın olması bir zenginliktir. Sayısı ne olursa olsun önemlidir, geç bile kalınmıştır. Ben hayırlı olmasını diliyorum. Zaten Meclis İç Tüzüğünde bunu yasaklayıcı bir hüküm yoktu. Demokratikleşme paketiyle varolduğu sayılan ya da varolabileceği sayılan engeller de aşılmış oldu. İyi olacağını düşünüyorum."

Demokratikleşme paketi

Demokratikleşme paketini de değerlendiren Nükhet Hotar, bunun ne ilk ne de son olacağını, zaman içerisinde bu tür adımların atılacağını kaydetti.

Hotar, şöyle devam etti:

"Doğaldır ki insanlar doğar, büyürler, gelişirler, değişirler. Onları yöneten mekanizmaların ve sistemin de buna uyum sağlayacak şekilde gelişmesi ve değişmesi gerekir. Onun için de ihtiyaçlara, gündeme, küreselleşmenin gerektirdiği şartlara göre Türkiye'de de bu tür demokratikleşme adımlarının giderek gelişmesi, zamanla adım atıp açılmasından doğal birşey olamaz. Sadece demokratikleşme adına değil insanın hayatını kolaylaştıran, onu mutlu edecek her bir adımın zaman içinde yenilerek atılması lazım. Bütün iktisadi faaliyetlerin nihai hedefi insanın mutluluğudur. Bütün yapılanlar insanın mutluluğu içindir. Yapılacak uygulamalardan tek bir kişi daha mutlu olacak olsa çok önemlidir ve bir ülkeyi idare edenler bunu gözetmek zorundadır. Biz de AK Parti olarak, Başbakanımız ile bunu yapmaya çalışıyoruz." - İzmir

Kaynak: AA / Politika

Nurcan Dalbudak Nükhet Hotar Ak Parti Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title