Haberler

Başkan Türel, Fikret Şeneş'i Piyanoda Andı

Lise öğrencileri ile bir araya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, piyanonun başına geçerek mini konser verdi.

Lise öğrencileri ile bir araya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, piyanonun başına geçerek mini konser verdi. Türel, 94 yaşında hayatını kaybeden Türk pop müziğinin ilk kadın söz yazarı Fikret Şeneş'i, unutulmaz eseri, "Bir Başkadır Benim Memleketim" şarkısı ile andı. Gençler de şarkıyı hep bir ağızdan söyleyerek Başkan Türel'e eşlik etti.

Döşemealtı Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi'ni ziyaret eden Başkan Menderes Türel, öğrencilerle bir araya geldi. Gençlerin sorularını yanıtlayan Başkan Türel, öneri ve taleplerini dinledi. Bir öğrencinin müzik odasındaki enstrümanların yetersizliğini belirtmesi üzerine Türel, ziyaret sonunda müzik odasını inceledi. Müziğe olan tutkusuyla bilinen Başkan Türel, burada piyanonun başına geçerek, öğrencilere mini bir konser verdi.

Başkan Menderes Türel, Türk pop müziğinin ilk kadın şarkı sözü yazarı Fikret Şeneş'i, unutulmaz eseri "Bir Başkadır Benim Memleketim" şarkısını çalarak andı. Lisenin müzik kulübü öğrencileri de şarkıyı hep birden söyleyerek Başkan Türel'e eşlik etti.

Başkan Menderes Türel, piyano çalmasını bilen öğrencilerden de birer şarkı çalmalarını istedi. Öğrencilerin müziklerini de dinleyen Türel, piyanoda Mozart'ın 'Türk Marşı'nı hızlı ritimde çalan bir öğrenciye, hangi ritimde çalması gerektiğini gösterdi. Öğrencilerin performansını beğenen Türel, tüm öğrencilere müzik ve sporla ilgilenmeleri tavsiyesinde bulundu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Menderes Türel Fikret Şeneş Döşemealtı Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title