Haberler

Başkan Savaş Halk Tv'ye Konuk Oldu

Güncelleme:

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 1 Kasım Çarşamba günü Halk TV'nin canlı yayın konuğu oldu.

Elif Doğan Şentürk'ün sunduğu Haber Masası adlı programa katılan Başkan Savaş gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

"HATAY MUTFAĞI UNESCO TARAFINDAN TESCİLLENDİ"

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü(UNESCO) tarafından gastronomi kenti seçilen Hatay ile ilgili düşüncelerini paylaşarak programa başlayan Başkan Savaş, 2009 yılından itibaren yürüttükleri çalışmanın karşılığını aldıklarını belirtti. Dünyadaki on binlerce şehir arasına Türkiye'den Gaziantep, İstanbul ve Kütahya ile birlikte Hatay'ın da katılmasının gurur verici olduğunu sözlerine ekleyen HBB Başkanı, "Hatay mutfağının UNESCO tarafından tescillenmiş olması hepimizi çok mutlu etti. Kentteki tüm bileşenlerimizle birlikte bu başarıyı yakaladık. Şimdi de Başkent'te Hatay Günleri vesilesi ile bu zengin kültürümüzü Ankaralılarla paylaşmaya geldik." diyerek tüm vatandaşları Ankara Atatürk Kültür Merkezi'ne davet ederek, Hatay'ın zenginliklerini tanımaya davet etti.

HATAY SON 9 AYDA 2 ÖNEMLİ BAŞARI KAYDETTİ

Hatay'ın 23 medeniyetin 13 tanesine ve bununla beraber 3 semavi dine inananlara yüzyıllarca ev sahipliği yaptığını da ifade eden Başkan Savaş, "Farklı inanışlara kucak açan ve bir arada kardeşçe yaşayan şehrimiz, tarihin her sahnesinde tüm insanlığa örnek olmuştur. Şu anda bile komşularımızda yaşanan tüm sıkıntılara ve bunların bize yansımalarına rağmen geleceğe umutla bakıyoruz. Son 9 ayda çok önemli 2 başarı kaydettik. Bunlardan birincisi 2021 yılında gerçekleştireceğimiz EXPO organizasyonu. İkincisi de UNESCO'nun gastronomi kenti seçilmemiz" dedi.

Programın sunucusu Şentürk'ün UNESCO'nun kararının Hatay'a nasıl katkı sağlayacağı sorusuna da samimiyetle cevap veren Lütfü Savaş, "Hatay çok özel bir şehir. Tarihi ve kültürel zenginliklerini günümüze kadar koruyarak getiren şehrimizin değerleri artık tescilleniyor. Yerli ve yabancı tüm misafirlerimizi güzel şehrimize bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

KENT EKONOMİSİ MASAYA YATIRILDI

Programın son bölümünde kentin ekonomik durumu hakkında da açıklamalarda bulunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Suriye'de yaşanan olumsuz durumun kent ekonomisini olumsuz etkilediği belirtti.

Lojistikten ticarete, turizmden tarıma kadar kentteki birçok sektörün yara aldığını belirten Lütfü Savaş, "TIR sayımızda ciddi oranda düşüş yaşadık. Ticaret hacmimiz 6 buçuk milyar dolardan 4 milyar 300 milyon dolara geriledi. Kişi başına düşen gelirimiz 7 bin 637 dolardan 6 bin 122 dolara düştü. 2012 yılında sosyo-ekonomik gelişmişlik indeksinde 45'inci sıradayken şu anda 58'inci sıradayız." dedi.

"ZARAR GÖREN EKONOMİMİZİ AYAĞA KALDIRMAK İSTİYORUZ"
Kentte yaşayan Suriye vatandaşları ile ilgili de çarpıcı rakamlar veren Başkan Savaş, "Ülkemizde yaşayan Suriyelilerin yaklaşık yüzde 13'ü kentimizde yaşıyor. Akdeniz Bölgesi'ndeki Suriyelilerin yüzde 45'i; 4. teşvik bölgesindeki 17 ildeki Suriyelilerin yüzde 89'u; Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın oluşturduğu Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş illerindeki Suriyelilerin yüzde 76'sı Hatay'da yaşıyor. Tüm bunlara rağmen devletten aldığımız teşvik payı sıralamasında 4'üncü bölgede yer alıyoruz. Hak ettiğimiz 5'inci bölgeye geçmek istiyoruz. Zarar gören ekonomimizi bu şekilde yeniden ayağa kaldırmak istiyoruz." diyerek devlet büyüklerinden Hatay'ın hak ettiği teşvik bölgesine alınması için gerekli desteğin sağlanmasını talep etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Birleşmiş Milletler Doğan Şentürk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title