Haberler

Başkan Küçükler, Narman'da

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, Anadolu'nun yüksek kapılarından biri olan Erzurum'un bütün ilçelerinin tanıtıma muhtaç olduğunu söyledi. Kendi içinde doğal ve kültürel zenginlikleri barındıran yörelerin kolektif bir ruhla tanıtılması gerektiğine dikkati çeken Küçükler, "Bütün ilçelerimizde çok güzel değerler var. İlçelerimizin değerlerini ortaya çıkarmak ve tanıtımını yapmak borcumuzdur." dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler'in ilçe gezileri devam ediyor. İlçelerin sosyal, kültürel ve iktisadi sorunlarını yerinde görmek ve yöre sakinlerinin dertlerini dinlemek adına ilçe ilçe gezen Başkan Küçükler, bu kez Narman'a çıkarma yaptı.

Ziyaret turuna ilk önce Narman Belediyesi ile başlayan Küçükler, burada İlçe Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen ile görüştü. Narman Belediye Başkanı İşleyen, ziyarette yaptığı açıklamada, yerleşim birimine Ramazan eğlencesi getiren Küçükler'e teşekkür etti.

Başkan İşleyen, "İlçe halkımızın sosyal aktiviteye de ihtiyacı var. Büyükşehir Belediyemiz bu manada bize güzel bir jest yaptı, sosyal ve kültürel faaliyetini Narman'a getirdi. Büyükşehir Belediyesi'ne gösterdiği nazik davranıştan ötürü teşekkür ediyorum. Sosyal belediyecilik anlamında gösterilen bu güzel jest için Başkan Küçükler'e ilçe halkı adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de, ilçede bulunmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Küçükler, "Ramazan etkinliği projemiz kapsamında Narman'a geldik. Ramazan ayını faydalı ve güzel bir şekilde idrak etmeye çalışıyoruz. İlçelerimizi geziyoruz, sorunları dinliyoruz, araştırmalar yapıyoruz, vatandaşlarla buluşuyoruz. Büyükşehir Yasası ile birlikte ilçelerimiz Büyükşehir'in sorumluluğunda olacak. İlçe ve köylerin durumlarını ekibimiz yerinde inceliyor. Biz artık bundan sonraki aşamalarda ilçe belediye başkanlarımızla birlikte el ele, kol kola ve yürek yüreğe çalışacağız. Amacımız; vatandaşa en kaliteli hizmeti getirmektir" diye konuştu.

Esnafın sorunlarını dinledi

Başkan Ahmet Küçükler, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ömer Faruk Yıldırım, Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Şekerli Belediye Başkanı Ferkan Akbulut, AK Parti Narman İlçe Başkanı Zafer Ruşen ve diğer yetkililerle birlikte Narman esnafını gezdi. Dükkanları tek tek dolaşarak vatandaşlarla görüşen Başkan Küçükler, Narmanlıların Ramazan ayını kutladı. Vatandaşın istek ve temennilerini dinleyen Küçükler, ilçe halkına Büyükşehir Yasası'nı anlattı. Küçükler ayrıca, geçtiğimiz günlerde geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitiren Narmanlı Hüseyin Kırık'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

"Narman Ortaçağ kasabasıydı"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, ilçedeki esnaf gezisi sonrası Gazeteci-Yazar M.Talat Uzunyaylalı'nın hazırlayıp sunduğu Narman Oturumu'na katıldı. Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen'in de katıldığı programda hizmetler anlatıldı, beklentiler ifade edildi, Büyükşehir Yasası anlatıldı. Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, ilçe hakkında bilgi vererek, "Narman'ın nüfusu merkezde 4 bin 500 - 5 bin, köylerle birlikte 18 bin civarındadır. 43 köyümüz bulunmaktadır. Halkımızın geçimi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır" şeklinde konuştu.

"Göreve geldiğimde ilçemizin en büyük sorunu içme suyuydu. Narman tam bir Ortaçağ kasabasıydı. İçme suyuna kanalizasyon karışmıştı, bundan ötürü geçmişte 11 bebeğin öldüğü doktor raporlarına yansıdı." hatırlatmasını yapan Başkan İşleyen, "Altyapısı iflas etmiş bir köydü, tablo buydu. Göreve gelir gelmez içme suyu sorununu çözdük. 36 kilometre isale hattı yaptık. Devre Dağı'ndan getirdik bu suyu… TOKİ ile işbirliği yaparak konut yaptık, okul yaptık, caddeler açtık. Narman Peri Bacaları'nı dünyaya tanıtabilmek için çok büyük çaba harcadık. TRT'nin hazırladığı belgeseller çekildi. Ünlü dergilerde haberler çıktı Narman Peri Bacaları ile ilgili… Kısacası yöremize dolu dolu hizmetler yaptık" ifadelerini kullandı.

Tanıtımın önemi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, programda yaptığı konuşmada, tanıtımın önemli olduğunu kaydetti. Başkan Küçükler, sözlerini şöyle sürdürdü: "Narman'da olduğu gibi bütün ilçelerimizde çok güzel değerler var. Tanıtıma muhtaç birçok güzellikler var. Güzellik ve zenginliklerimizi daha iyi tanıtabilmek bu şehrin borcudur. Büyükşehir Yasası bunu sağlamayı amaçlıyor. Değerlerimizi hep birlikte el ele vererek şehrin bütün gücünü kullanarak tanıtım yapmamız lazım. Tanıtım yaparken bir objeyi anlatmak zordur. Birkaç ilçede bulunan özelliği bir araya getirip tanıtımı yaparsanız bu işlem daha etkili ve verimli olur. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyeleri ile birlikte yörelerimizin değerlerini şehir tanıtımında kullanmamız gerekir. 25 bin kilometrekareyi içeren bir şehirde yaşıyoruz. Kentimiz Doğu'nun en önemli ilidir, Anadolu'nun yüksek bir kapısıdır."

Ulaşım sorunlarının çözümü için özel araştırma

Başkan Ahmet Küçükler, ilçelerdeki ulaşım probleminin çözümü için kurumun sürekli araştırma yaptığı ifade ederek, yeni yasayla birlikte ulaşımın da Büyükşehir'in uhdesinde yürütüleceğini bildirdi. Küçükler, "Ulaşım Büyükşehirle alakalı bir durumdur. İlçe belediyelerimiz bizim teknik ekibimizden her zaman istifade edebilir. İhtiyaç olduğu an Büyükşehir Belediyesi ilk çalacakları kapıdır. Biz Büyükşehir olarak su ve kanalizasyona baktık. İlçe gezilerinde şunu anladık ulaşım ilçelerin önemli sıkıntılarından biri… Bütün ilçelerde ulaşımla ilgili formül ve uygulamaları dikkate alarak yeni bir sistem kazandıracağız. İlçelerin ulaşım portföyünü çıkartıp işlevi yüksek bir ulaşım sistemi geliştireceğiz. Fiyatlandırma adına ulaşımda sıkıntılar var. Objektif bir ölçütle ele alınıp hem taşıyıcılara katkı sağlayacak hem de vatandaşın bütçesine uygun bir planlama yapacağız" dedi. Başkan, yeni yasayla birlikte ilçelerdeki köylerin problemlerinin de çözüme kavuşacağını sözlerine ekledi.

Narman'da Ramazan eğlencesi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan ayı özel eğlence programı, Narman'da da vatandaşların beğenisine sunuldu. İlçe merkezinde kurulan platforma akın eden Narmanlılar, Ramazan ayı etkinliğini ilgiyle takip etti. Ramazan oratoryosu, şiir dinletisi, Petersburg Sokak Sirki ve Kenya Akrobasi Grubu'nun gösterisiyle coşan ilçe sakinleri, palyaço ve köpek gösterileriyle de keyifli dakikalar yaşadı. Şair Ahmet Coşkun'un şiir dinletisi ve Türk Halk Müziği sanatçısı Selami Durmuş'un konserinin de yer aldığı gecede, vatandaşlar gönüllerince eğlendi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yücel Ahmet İşleyen Ahmet Küçükler Erzurum Narman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title