Haberler

Başkan Doç. Dr. Özgökçe'den Kurban Bayramı Mesajı

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Kurban Bayramı dolayısıyla bir tebrik mesaj yayımladı.

Van'ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Kurban Bayramı dolayısıyla bir tebrik mesaj yayımladı.

Başkan Özgökçe, "Aziz ve muhterem hemşehrilerim" diye başladığı mesajında; "Binlerce yıldan beri birlik, dirlik ve kardeşlik duyguları içinde geçirdiğimiz; insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, kaynaşma ve yekpare olmanın sembolü olan bir Kurban Bayramı'na ve kutsal bir hac dönemine daha erişmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar; hayır kapılarının sonuna kadar açık olduğu, kaza ve belaların bertaraf olduğu, dargınlıkların unutulduğu, örf ve adetlerin uygulandığı günlerdir. Kurban Bayramı, Allah için bireyin her şeyini feda edebilecek olmasını, Allah'a teslimiyeti ve ona karşı şükür içinde olmayı ve ona yaklaşmayı ifade etmektir. Kur'an'ı Kerim'in Hacc suresinde 'Onların etleri ve kanları asla Allah'a ulaşmaz. Allah'a ulaşacak olan ancak, sizin O'nun için yaptığınız, gösterişten uzak amel ve ibadettir' ayetinde kurbanın İslam inancındaki yerini özetliyor. Kurban Bayramı süresince Allahü Ekber, Allahü Ekber, Allahü Ekber'ler ile milyonlarca insana birden Allahü Ekber dedirtmesi; koca küre-i arz, büyüklüğü nisbetinde o Allahü Ekber kelime-i kudsiyesini semavattaki seyyarat arkadaşlarına işittiriyor gibi milyonlarca hacının Arafat'ta ve id'de beraber birden Allahü Ekber demeleri, Resul-i Ekrem Aleyhissalatü Vesselam'ın bin dört yüz sene evvel al ve sahabeleriyle söylediği ve emrettiği Allahü Ekber kelamının bir nevi aks-i sadası olarak rububiyet-i İlahiyenin 'Rabb-ül Ardı ve Rabb-ül Alemin' azamet-i unvanıyla külli tecellisine karşı geniş ve külli bir ubudiyetle bir mukabeledir diye tahayyül ve hiss ve kanaat eden Bediüzzaman hazretlerinin beyanlarına karşılık, bu dönemde özellikle bazı kesimlerce kurban üzerinden ibadetleri değersiz göstermeye çalışanlar, dindar bir toplumun genleri ve ayarlarıyla oynamak isteyenlere bayramlar en kısa, net ve mükemmel bir cevap olduğunu ve Halık'ını bilen toplumların haktan, hukuktan ve adaletten ayrılamayacağını bilmeleri gerekmektedir. Son on üç yıldır gelişen ve büyüyen bir Türkiye olarak, tıpkı ecdadımız gibi; yapılan zulümlere göz yummadık yummayacağız. Ne mutlu ki yüz yıllardır umutsuzların umut kapısı olan, barış ve kardeşlik yanlısı, dünyanın saygı ve hayranlıkla izlediği ülkemiz; mazlumların yanında olmaya ve onların sessiz çığlığını dünyaya duyurmaya devam ediyor. Temennimiz ve dualarımız bu hunharca işlenen insanlık dışı dramın bir an evvel başta bölgemizde, Suriye'de, Irak'ta, Mısır'da ve Filistin'de son bulmasıdır. Bu vesileyle Kurban Bayramı'nın başta kadim Tuşba ve Van'ımıza, tüm Türkiye sevdalılarına, tüm İslam Alemi ile insanlığa hayırlar, bereketler, sağlık ve afiyetler getirmesini Yüce Allah'tan (cc) niyaz eder, bu güzel birlikteliğimizin, bayram sonrası da devam etmesini temenni ve niyaz ederek sizleri Allah'a (cc) emanet ediyoruz" dedi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Fevzi Özgökçe Tuşba Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title