Haberler

Başkan Çetinbaş ve Milletvekili Gazel, Psikoteknik Değerlendirme Merkezi'ni Ziyaret Etti

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel ile birlikte, kent merkezi Asım Gündüz Caddesi üzerindeki Kale Psikoteknik Değerlendirme Merkezi’ni ziyaret etti.

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel ile birlikte, kent merkezi Asım Gündüz Caddesi üzerindeki Kale Psikoteknik Değerlendirme Merkezi'ni ziyaret etti.

Çetinbaş ve Gazel'e merkezin sahibi Yunus Kale tarafından işleyişle ilgili olarak bilgiler sunuldu.

Çetinbaş, yaptığı açıklamada, "Sağlık Bakanlığı Onaylı Psikoteknik Değerlendirme Merkezi olarak güncel testleri içeren, VİYANA (VTS) makinası ile güvenilir, hızlı ölçümleri ile özellikle ticari araç kullanıcılarına hizmet vermekte olan firmamıza başarılar diliyorum. Tüm hemşehrilerime kazasız belasız yolculuklar" diye konuştu.

Ticari araçlar için psikoteknik belgesinin zorunlu olduğunu dile getiren Yunus Kale, "Psikoteknik belgesi, kişilerin bedensel ve psikolojik durumlarının sürücülük yapmaya elverişli olup olmadığını gösteren, psikolog ve simülatör eşliğinde gerçekleştirilen 1 saatlik bir testin akabinde verilen bir belgedir. Başka bir tabir ile psikoteknik belgesi kişinin bahsi geçen işe uygun olup olmadığını gösteren bir belgedir. Psikoteknik belgesi, Sağlık Bakanlığı denetiminde onaylı kurumlar tarafından verilmektedir.

Psikoteknik belgesi alırken, sürücülerin güvenli araç kullanmalarını sağlayan zihni özelliklerine yani; algılama, dikkat, hafıza, muhakeme ve benzeri yeteneklerine, psikomotor yetenek ve becerilerine yani; tepki hızı, göz, el, ayak koordinasyonu ve benzeri davranışlarına, alışkanlık ve kişilik özelliklerine yani; risk alma, saldırganlık, sorumluluk, öz kontrol, ve benzeri davranışlarına bakılmaktadır. Şayet yapılan bu değerlendirmeler olumlu ise sürücü psikoteknik belgesi alabilir" ifadelerini kullandı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milletvekili Ak Parti Kütahya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title