Haberler

Başkan Çenberlitaş'tan Büyükşehir Belediyesi'ne Teşekkür

Gevaş Bal Üreticileri Başkanı Fırat Çenberlitaş, Van Büyükşehir Belediyesi’nin ilçedeki arıcılara verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

Gevaş Bal Üreticileri Başkanı Fırat Çenberlitaş, Van Büyükşehir Belediyesi'nin ilçedeki arıcılara verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Gevaş Bal Üreticileri Başkanı Fırat Çenberlitaş, yerinden edilmiş vatandaşların tekrar mahallelerine dönmeleri için Van Büyükşehir Belediyesi Tarım Yayım Daire Başkanlığı'nın girişimlerde bulunduğunu belirterek, bu girişimler neticesinde ilçeye 700 adet arılı kovan ve 300 adet boş kovan ve ekipmanının hibe edildiğini söyledi. Çenberlitaş, "Büyükşehir Belediyemiz tarafından Anaköy, Yanıkçay, Töreli ve Daldere mahallelerinde yerinden edilmiş insanlarımızın tekrar köylerine dönerek arıcılık yapmaları için bir dizi çalışma yürütüldü. Yapılan çalışmalar neticesinde 70 kadına 700 adet arılı kovan ile 300 adet de boş kovan ve ekipmanları hibe olarak teslim edildi. Arılı kovanlarda yapılacak eğitimlerle genç kadınlarımız köylerine dönüşleri sağlanmış ve ekonomik olarak ekolojik arıcılık yapmak suretiyle istihdam edilmiş olunacaktır. Gevaş Bal Üreticileri Birliği olarak eşsiz bir ekolojik niteliği olan bu bölgemizdeki genç kadın arıcılarımıza yapılan bu katkılarından dolayı başta Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Bekir Kaya ve Hatice Çoban olmak üzere, Tarım Yayım Daire Başkanı Şerif Kayalık'a bölgemiz için son derece önemli projelerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunarız" dedi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gevaş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title