Haberler

'Başka Ali'ler Ölmesin' Diye Baz İstasyonlarının Kaldırılmasını İstediler

Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mezunu 24 yaşındaki Ali Doğan'ın 2012 yılı Aralık ayında kanserden ölmesi, baz istasyonu bulunan Gümüşçeşme Mahallesi sakinlerini harekete geçirdi.

Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mezunu 24 yaşındaki Ali Doğan'ın 2012 yılı Aralık ayında kanserden ölmesi, baz istasyonu bulunan Gümüşçeşme Mahallesi sakinlerini harekete geçirdi. Baz istasyonunun 2009'da kurulmasının ardından birçok insanın kansere yakalandığını ileri süren mahalle sakinleri, yetkilileri göreve çağırdı.

Ali Doğan'ın annesi Feride Doğan, babası Mehmet Ali Doğan, kendileri ya da yakınları kansere yakalanan diğer mahalle sakinleriyle bir araya gelip baz istasyonlarının kaldırılmasını istedi. Oğlunun baz istasyonları nedeniyle testis kanserine yakalandığını iddia eden Feride Doğan, "Oğlumdan sonra da kanserden ölümler oldu. Oğlum gibi gençlerin ölmesini istemiyorum. Ali'nin ne hayalleri vardı ama hiçbirine kavuşamadan ölüp, gitti" dedi.

Baz istasyonları kurulmadan mahallelerinde kanser vakalarının görülmediğini öne süren Mehmet Ali Doğan, güvercinlerin öldüğünü, ağaçların bile kuruduğunu iddia etti. Doğan "Oğlumun doktoru da baz istasyonunun özellikle çocuklarda ve gençlerde hücreleri hızlı çalıştırdığı için kansere yenilmiş olabileceğini söyledi" diye konuştu.

2 SOKAKTA 6 BAZ İSTASYONU VAR

Mahalledeki yaklaşık 500 metrekarelik bir alanda, Akay ve Karanfil Sokak'ta üç ayrı GSM operatörünün 6 baz istasyonu bulunduğunu söyleyen emekli astsubay Orhan Gün, "Benim eşim Nermin Gün de kanser oldu. Beyin tümörü tedavisi görüyor. Yargıtay kendi binası üzerindeki baz istasyonunu kaldırdı. Belediyenin, vatandaşın sağlığıyla ilgili sorumluluğu var. Ancak bize yardımcı olmadılar" dedi.

Yüzünde yaralar oluştuğunu söyleyen Emine Bodur ise, "Biz buraya geleli üç yıl oldu. Geldiğimden beri hastayım. Yatak odasının penceresini açtığımda baz istasyonunu görüyorum. Bu yaralar baz istasyonundan mı bilmiyorum ama onun stresi yetiyor. İnsanlar çocuklar radyasyona maruz kalmasın diye dışarı bile çıkarmak istemiyor" diye konuştu.

"BAZ İSTASYONLARI İLE KANSER VAKALARI ARTTI"

İrfan Doğan da mesane kanserine yakalanmasının nedeninin baz istasyonu olduğunu öne sürdü. Mahalle sakinlerinin birlikte giderek şikayetlerini ilettiği Muhtar Muammer Özkorkmaz da, "Bu insanlar haklı. Çünkü baz istasyonlarıyla birlikte kanser vakaları da arttı. 2009'da yüzlerce imza topladık. Valiliğe, belediyeye başvurduk. Onlar da yetkilerinin olmadığını belirterek bizi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İzmir Bölge Müdürlüğü'ne yönlendirdi. Bölge müdürlüğü bize verdiği yanıtta, baz istasyonlarının sağlığa zararlı olduğuna dair henüz kesinleşmiş bir veri bulunmadığını, bu konudaki araştırmaların sürdüğünü bildirdi" dedi.

Öte yandan, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Balıkesir Şube Başkanı Necati Bilgetürk, üyeleri Aylin Doğan'ın ağabeyi Ali Doğan'ın ölümü sonrası nedeni konusunda araştırmalar yaptıklarını belirtti. Bilgetürk, baz istasyonlarının kaldırılması için mahalle halkıyla dava açacaklarını söyledi. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Doğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024? Bayern Münih elendi mi? Real Madrid-Bayern Münih maçı ne oldu, kim elendi? Sampiyonlar Ligi finali nerede oynanacak 2024? Wembley hangi takımın sahası?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title