Haberler

Basın Konseyi, 3. Bölge Toplantısı Diyarbakır'da Gerçekleştirdi

Basın Konseyi Heyeti, yerel medyayı ve bölge sorunlarını dinlemek için Diyarbakır'da toplandı.

Basın Konseyi Heyeti, yerel medyayı ve bölge sorunlarını dinlemek için Diyarbakır'da toplandı.

Basın Konseyi, 3. Bölge toplantısını Diyarbakır'da gerçekleştirdi. Basın Konseyi'nden yapılan açıklamaya göre, heyete, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, 2. Başkan Murat Önok, TBMM Eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tufan Türenç, İstanbul Barosu Eski Başkanı Turgut Kazan, İzmir Barosu Başkanı Ercan Demir, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer, Ulusal Kanal Genel Koordinatörü Yalçın Büyükdağlı, İzmir Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Misket Dikmen, Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Güzbey, Avukat Oktay Huduti ve Basın Konseyi Genel Sekreteri Namık Koçak katıldı. Heyet, Diyarbakır'ın ilk kadın Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ı makamında ziyaret etti. Açıklamada, ziyarette Kışanak'ın Diyarbakır'ın 33 medeniyete ev sahipliği yaptığını ve bölge halkının farklılıklarıyla, huzur ve barış ortamı içinde yaşadıklarını ve basın özgürlüğünün demokrasi için son derece önemli olduğunu dile getirdiği belirtildi.

-GAZETECİLERİN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ-

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç'in ise, "Basın Konseyi olarak, basının etik değerleri, ifade ve basın özgürlüğü için çalışıyoruz. Barışa, özgürlüğe giden yolu, el ele alacağız. Barış yoluna, sizin kadın bakış açısıyla yaklaşımınız beni heyecanlandırıyor" dediği belirtildi. Görüşmede basına yön verilmeye ve hizaya getirilmeye çalışıldığının dile getirildiğinin kaydedildiği açıklamada, Türenç'in şu ifadelerine yer verildi:

"Hep beraber el ele vereceğiz. Başka çıkış yolumuz yok. İleriye doğru bir bütün halinde, barış ve özgürlük için ortak çabalarımız, büyük kazancımız olacak. Siz sıkıntıları dile getirirken bizim de dilimiz oldunuz. Aslında, sıkıntılarımız ve özlemlerimiz hep aynı. Umuyorum bu güzel kente kadın eli değer."

Konseyin temaslarının bir diğer adresinin Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç olduğunun ifade edildiği açıklamada, Kıraç'ın da "Diyarbakır'ın sürekli kavga görüntüsü vermesinin de Türkiye'ye yakışmadığını" söyledi. Bölge insanlarının Türkiye'den ayrılmak gibi bir taleplerinin olmadığını da belirten Kıraç, "Kardeşliğimizi, bütünlüğümüzü, birliğimizi koruyarak, sorunlarımızı hep beraber çözmeliyiz. Bu konuda önemli bir yol da alındı" ifadelerini kullandığı kaydedildi. Konsey, Diyarbakır temasları sırasında Baroyu da ziyaret etti. Açıklamada, görüşmede hukuki sorunların ve özgürleşme bağlamındaki sıkıntıların ele alındığı ifade edildi. Basın Konseyi'nin Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti ile de görüştüğünün belirtildiği açıklamada, gazetecilerin sorunlarının masaya yatırıldığı kaydedildi. Açıklama, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti ve birçok gazeteci Basın Konseyi'ne üye olduğu belirtildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Tufan Türenç Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title