Haberler

Base'e Başvurular Başladı!

Güncelleme:

BASE, ülkenin dört bir yanından yeni mezun genç sanatçı adaylarının yapıtlarını İstanbul'da aynı çatı altında bir araya getiriyor.

Jüride Ahmet Elhan, Ali Akay, Arie Amaya - Akkermans, Aslı Altay, Başak Doğa Temur, Burçak Bingöl, Ceren Erdem, Deniz Artun, Hale Tenger, Huma Kabakcı, İnci Aksoy, Mehmet Güleryüz, Nathalie Angles, Sara Reza, Seyhun Topuz, Şener Özmen ve Yunus Büyükkuşoğlu yer alıyor

Geçtiğimiz yıl 20 ilde 31 üniversiteden 108 yeni mezun sanatçı adayına ait 116 yapıtı sanatseverlerle buluşturan ve 12.000'e yakın ziyaretçi ağırlayan BASE'in ikincisi 19-23 Aralık 2018'de gerçekleşecek.

Yeni mezun sanatçı adaylarını sanat dünyası, yaratıcı endüstriler, medya ve tüm sanatseverlerle buluşturmayı hedefleyen BASE, mezuniyetten profesyonel sanat hayatına geçişlerinde onlara destek olmayı, kariyerlerine bir ivme ve yön kazandırmayı amaçlıyor . Türkiye'nin yeni sanatçı nesline ışık tutan BASE, aynı zamanda galeri, koleksiyonerler, sanatseverler ve yaratıcı endüstrilerin de genç yetenekler keşfetmesine aracı olma misyonu taşıyor.

BASE, bu yıl 2018 mezunlarının başvurularını kabul ediyor. 1 Mayıs itibariyle başlayan başvuru süreci 1 Temmuz'da sona erecek. Başvuru geçtiğimiz yıl olduğu gibi animasyon, baskı, cam, fotoğraf, geleneksel Türk sanatları, görsel iletişim tasarımı, grafik tasarım, heykel, resim, seramik, video, resim-iş öğretmenliği bölümleri lisans ve lisans üstü mezunlarına açık olacak. Adaylar, BASE'e 3 farklı yapıtla başvurabilecek.

BASE'in seçici kurulunda bu yıl da Türkiye'den ve dünyadan değerli isimler yer alıyor. Oluşmaya devam eden 2018 seçici kurulunda yerini alan isimler yazar/ eleştirmen/küratör Ali Akay, Ahmet Elhan, yazar /eleştirmen Arie Amaya - Akkermans, Aslı Altay, Arter küratörü Başak Doğa Temur, Burçak Bingöl, Dirimart Direktörü Ceren Erdem, Galeri Nev Ankara Direktörü Deniz Artun, Hale Tenger, Huma Kabakcı, EKAV/Egitim Kültür Ve Arastırma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İnci Aksoy, Mehmet Güleryüz, New York merkezli Residency Unlimited'ın kurucusu Nathalie Angles, Guggenheim UBS Global Map küratörü Sara Reza, Seyhun Topuz, Şener Özmen ve Yunus Büyükkuşoğlu.

Serginin kürasyonu ise Derya Yücel tarafından gerçekleştirilecek. Derya Yücel; küratör, sanat yazarı, akademisyen ve AICA Türkiye (Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği) Yönetim Kurulu üyesi.

Geçtiğimiz yıl 30'u aşkın panelde 75'i aşkın konuşmacıyı bir araya getiren BASE Talks ise bu yıl da sanat dünyasını bir araya getirmeye devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hale Tenger İnci Aksoy Ali Akay Bingöl Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title