Haberler

Başakşehir, Malazgirtli öğrencileri ağırladı

Güncelleme:

Başakşehir Belediyesi, kardeş belediye Malazgirt'ten gelen öğrencileri ağırladı.

Başakşehir Belediyesi'nin kardeş şehri Malazgirt'in merkez ve köylerinde eğitim gören 90 öğrenci Başakşehir'i ziyaret etti. Öğrencilerin ilk durağı Başakşehir Belediyesi oldu. Belediye müdürlükleri ve ilgili birimleri gezerek bilgi alan Malazgirtli öğrencilerin ikinci durağı Başakşehir Belediyesi'ne bağlı olarak hizmet veren bilgievleri oldu. Cevdet Kılıçlar Bilgievi'ne geçen öğrenciler burada atölyeleri gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Öğrencileri ağırlayan Bilgievleri Koordinatörü Zekeriya Özberk, bilgievlerini çok beğenen öğrencilere Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın Malazgirt'e bilgievi yapacağı müjdesini verdi.

Malazgirt Türküleri Boğaza taşındı

Program dâhilinde Sultanahmet ve Ayasofya Camisi, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Eyüpsultan, Fatih ve Şehzadebaşı Camilerini de gezen öğrenicilerin son durağı Boğaz'da tekne gezisi oldu. Pek çoğunun ilk defa tekneye bindiği ve ilk defa İstanbul Boğazı'nı gördüğü gezide öğrenciler, rehber eşliğinde Boğaziçi'ni gezdi. Öğle yemeğini teknede yiyen öğrenciler türküler söyleyerek, Malazgirt'in ezgilerini boğaza taşıdı.

Öğrencilerin öğretmenlerinden Hümeyra Erol, gezi ile ilgili izlenimlerini şu sözlerle paylaştı: "Çocuklarımızın pek çoğu köylerinden ilçeye inmemiş öğrenciler. İstanbul ve Başakşehir'de gördükleri tarihi ve turistik yerler onlara unutamayacakları bir anı oldu. Başakşehir Belediyesi'nin Malazgirt'te bir bilgievi yapacak olmasına çok sevindik. Öğrencilerimizin pek çoğu bırakın çalmayı bilgievindeki enstrümanları canlı canlı olarak bile görmediler. Öğrencilerimiz çok mutlu, teşekkür ediyorum."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Başakşehir Belediyesi Cevdet Kılıçlar Malazgirt İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title