Haberler

Barış Mitingi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Vatandaşların miting alanına gelmeleri ve arama noktalarından geçmeleri-Miting alanından detaylar-İzmir Barış Bloku Eş Başkanı Prof. Dr. Cem Terzi ve HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün konuşmaları-Mitinge katılanlanlarda detaylar İzmir Barış Mintingi- İzmir Barış Bloku Eş Başkanı Terzi: - "Barışı kardeş kardeşi öldürmesin diye istiyoruz, ölmeyeceğiz öldürmeyeceğiz"- HDP Milletvekili Kürkçü: - "Türk'ün, Kürt'ün, Arap'ın, kadının, erkeğin, çiftçinin, işçinin hep beraber cesaretle özgür, demokratik bir geleceğe doğru yürüdüğü ortak ülkeyi hep beraber kuracağız" İzmir'de, bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin katılımıyla oluşturulan İzmir Barış Bloku tarafından "Barış Mitingi" düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Vatandaşların miting alanına gelmeleri ve arama noktalarından geçmeleri-Miting alanından detaylar- İzmir Barış Bloku Eş Başkanı Prof. Dr. Cem Terzi ve HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün konuşmaları-Mitinge katılanlanlarda detaylar İzmir Barış Mintingi- İzmir Barış Bloku Eş Başkanı Terzi: - "Barışı kardeş kardeşi öldürmesin diye istiyoruz, ölmeyeceğiz öldürmeyeceğiz"- HDP Milletvekili Kürkçü: - "Türk'ün, Kürt'ün, Arap'ın, kadının, erkeğin, çiftçinin, işçinin hep beraber cesaretle özgür, demokratik bir geleceğe doğru yürüdüğü ortak ülkeyi hep beraber kuracağız" İzmir'de, bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin katılımıyla oluşturulan İzmir Barış Bloku tarafından "Barış Mitingi" düzenlendi.Etkinliğe katılan parti ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, farklı noktalardan yürüyerek Gündoğdu Meydanı'na geldi. Ellerinde "Savaşa hayır" yazılı bayraklarla "Susma haykır savaşa hayır", "Silahlar sussun, halklar konuşsun" sloganları atan gruplar, miting alanına polisin arama noktalarından geçirilerek alındı. İzmir Barış Bloku Eş Başkanı Prof. Dr. Cem Terzi, savaşı durdurmak ve barış için etkinliği gerçekleştirdiklerini belirterek savaşın durdurulması gerektiğini söyledi. Barışı eşitlik, adalet ve demokrasi talepleri için istediklerini aktaran Terzi, "Barışı bütün sorunlarımızı siyasetle çözebileceğimize inandığımız için istiyoruz, barışı kardeş kardeşi öldürmesin diye istiyoruz, ölmeyeceğiz öldürmeyeceğiz" dedi. HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise Türkiye'nin hak etmediği laik olmadığı ve istemediği bir savaşa zorlandığını öne sürdü. Kürkçü, Mecliste yeni bir tezkerenin ele alınacağını hatırlatarak, bunun kabul edilmemesinin bölgenin geleceği açısından önemli olduğunu savundu. Türkiye'nin özgürlük ve diktatörlük arasında bulunduğunu iddiasında bulunan Kürkçü "Türk'ün, Kürt'ün, Arap'ın, kadının, erkeğin, çiftçinin, işçinin hep beraber cesaretle özgür, demokratik bir geleceğe doğru yürüdüğü ortak ülkeyi hep beraber kuracağız" dedi.HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, STK temsilcileri ve vatandaşların katıldığı etkinlik, konuşmalarla sona erdi. Etkinliğe katılanlar olaysız dağılırken, miting süresince ve dağılım sırasında karada ve denizde geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Ertuğrul Kürkçü Cem Terzi Gündoğdu İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title