Haberler

Barack Obama, İkinci Kez ABD Başkanı

Amerikalılar, önümüzdeki 4 yıl boyunca Beyaz Saray'a ev sahipliği yapacak başkanın, ikinci kez Barack Obama olmasına karar verdi.

Amerikalılar, önümüzdeki 4 yıl boyunca Beyaz Saray'a ev sahipliği yapacak başkanın, ikinci kez Barack Obama olmasına karar verdi. Oyların sayılmaya başlaması ile birlikte, rakibi Cumhuriyetçi Partili Mitt Romney ile başa baş giden Barack Obama, yerel saatle 23.00 sıralarında, ikinci donem ABD Başkanlığını kesinleştirdi. ABD'nin 50 eyaletinden, Alaska, ve Florida'dan oy sonuçları gelmemiş olmasına karşın, 538 üyeli Seçiciler Kurulu'nun 270'ini kazanması gereken Barack Obama, 303 üyenin oylarını alarak ikinci kez ABD Başkanı olmayı garantiledi. Cumhuriyetçi Partili Mitt Romney bu saatlerde 203 üyenin oyunu alabildi.

İkinci Dünya Savaşından bu yana, eski başkan Bill Clinton ile birlikte yeniden seçilen ikinci Demokrat Partili ABD Başkanı olan Barack Obama'ya, 52 milyon 71 bin 449 Amerikalı seçmen oy verdi. Obama, Maine, New Hampshire, Vermont, Massachusetts, Connecticut, New York, New Jersey, Maryland, Pennsylvania, Virginia, Ohio, Michigan, Wisconsin, Illinois, Iowa, Minnesota, Hawaii, Colorado, New Mexico, California, Nevada, Washington, Oregon eyaletleri ile özel statü taşıyan başkent Washington'da Seçiciler Kurulu'nun oylarını kazandı.

Oy sayımlarının sürdüğü Alaska ve Florida'daki sonuçlarının henüz belli olmadığı sıralardaki rakamlara göre, Cumhuriyetçi Partili başkan adayı Mitt Romney'e 52 milyon 69 bin 272 Amerikalı oy verdi. Romeny, Monatana, Idaho, Wyoming, Utah, Arizona, Kuzey Dakota, Guney Dakota, Nebraska, Kansas, Oklahoma, Texas, Missouri, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Alabama, Tennessee, Georgia, Kentucky, Indiana, Güney Carolina, Kuzey Carolina ve Batı Virgina eyaletlerindeki Seçiciler Kurulu'nun oylarını aldı.

Seçim sonuçlarının belli olmasından sonra Chicago'da bir konuşma yapan Barack Obama, kendisine ikinci kez başkanlık şansı veren Amerikalılara teşekkür etti. Konuşmasının başında 'en iyi şeyler henüz gelmedi' diyerek, yapacak çok şeyi olduğu mesajını veren Obama, dinleyicilerden çok yoğun alkış topladı. Mitt Romney de Boston'da yaptığı konuşmada, 'Keşke sizin, bu ülkeyi başka yöne çekmek için umutlarınızı yerine getirebilseydim' diyerek Obama karşısındaki yenilgisini ilan etti ve Obama'ya başarı diledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Barack Obama Beyaz Saray Mitt Romney Florida Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title