Haberler

Bandırma'da 5 Bin Kişi 'Demokrasi Nöbeti' Tuttu

Bandırma'da 5 bin kişi 'Demokrasi Nöbeti' tuttuBalıkesir'in Bandırma ilçesinde '15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günüö kapsamında düzenlenen etkinler yürüyüş ve 'Demokrasi nöbetiöne 5 bin kişi katıldı.

Bandırma'da 5 bin kişi 'Demokrasi Nöbeti' tuttu

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde '15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günüö kapsamında düzenlenen etkinler yürüyüş ve 'Demokrasi nöbetiöne 5 bin kişi katıldı.

'15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günüö kapsamında Balıkesir'in Bandırma ilçesinde düzenlenen etkinler yürüyüş ve 'Demokrasi nöbetiöne 5 bin kişi katılırken, kortejin önünde; Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Belediye Başkanı Dursun Mirza, 6. Ana Jet Üs Komutanı Hv. pilot Tuğgeneral Ahmet Biçer, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Recep Cansu, AK Parti İlçe Başkanı Alp Bostancı ve CHP İlçe Başkanı Atilla Atakay yürüyerek Cumhuriyet Meydanına girdi.

Bandırma'daki anmalara katılan AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demirarslan burada yaptığı konuşmada milletin darbeye izin vermediğinin altını çizdi. Demirarslan 'bir yıl önce bugün Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en acı gecesini yaşadık. Asker kıyafeti giymiş hainler bu milletin silahlarını sizlerin üzerine sürdüler. Çok acı bir gün yaşadık. Necip milletimiz bu vatana, bayrağına sahip çıktı. Bir yıldır her gün 15 Temmuzu hatırladık. Bunu anmaya devam edeceğiz ki, bunu bir daha kimse aklının ucundan geçirmesin. Şunu da gördük ki, Çanakkale savaşındaki o güç, maneviyat devam ediyormuş. Allah bize bir daha böyle acılar yaşatmasın.ödiye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gece yarısından sonra yaptığı konuşma meydana kurulan dev ekrandan izlendi. Bandırmalılar Erdoğan'a alkışlar ve Türk Bayrakları sallayarak eşlik etti.

DÜĞÜNÜN ARDINDAN NÖBET TUTMAYA GELDİLER

'15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günüö kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 'Demokrasi Nöbetiöne yeni evlenen Nadir, Meltem Aytekin çifti düğünün hemen ardından katılıp, evliklerinin ilk dakikalarını nöbet tutarak geçirdi. Meydanda arkadaşları ve Bandırmalıların alkışlarıyla karşılanan gelin ve damat daha sonra kürsüye çıkarak halkı Türk Bayrakları sallayarak selamladı. Damat Nadir Aytekin, geçen yıl FETÖ terör örgütünün darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetlerine katıldıklarını belirterek, düğünün ardından vatandaşlık görevlerini yapmak için meydana geldiklerini söyledi.

Süre1 dakika 52 saniye - Boyut 164 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Dursun Balıkesir Bandırma Eylül Politika Güncel Haberler

title