Haberler

Balıkesir'de Çevre Günü Kutlamaları

Balıkesir'de Öğrencilerin Daha Temiz Bir Dünya İçin Yürüyüşü ile Başlayan Çevre Haftası Etkinlikleri, Değirmen Boğazı Piknik Alanı'nda Yapılan Çevre Programı ile Devam Etti.

Balıkesir'de öğrencilerin daha temiz bir dünya için yürüyüşü ile başlayan Çevre Haftası etkinlikleri, Değirmen Boğazı Piknik Alanı'nda yapılan çevre programı ile devam etti.

Çevre Haftası ve Çevre Günü münasebeti ile dün İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra 100 kişilik bir öğrenci grubunun daha temiz bir çevre için yürüyüş yapmalarının ardından Değirmen Boğazı Piknik Alanı'nda çevre programı yapıldı.

İl Çevre Orman Müdürlüğü ve Balıkesir Belediye Başkanlığı işbirliği ile Değirmen Boğazı'nda düzenlenen törene, Vali Selahattin Hatipoğlu, Balya Kaymakamı Oktay Erdoğan, Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, İl Çevre ve Orman Müdürü Emine Tamer ve davetliler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan İl Çevre ve Orman Müdürü Emine Tamer ''Çevreyi korumak ve çevre kirliliğini önlemek devletin ve vatandaşların ortak görevidir. Bu konuda bilinçli ve ortak akılla hareket eden insanlarımızın gayretiyle temiz ve güzel bir dünya diliyorum.'' dedi.

Değirmen Boğazı'ndaki törene katılan Vali Selahattin Hatipoğlu, "Hızla artan sanayi ve teknolojideki gelişmelerin meydana getirdiği çevre kirliliği, nüfusun hızla artması ve buna bağlı olarak bitmez gibi görünen doğal kaynakların hızla tükenmesi çevre konusunu dünya gündeminin ilk sıralarına yerleştirmiştir. Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafi konum, iklim, topografya ve toprak şartları, ülkemizin çölleşme ve kuraklığa karşı hassasiyetini artırmaktadır. Çevremizin bize atalarımızdan kalan miras değil, bir emanet olduğunun bilincinde ve onu gelecek nesillere en güzel şekilde bırakma gayretinde olmalıyız. Bu konuda her bireyin, çevreci olma ve üzerine düşeni yapma mecburiyeti vardır. Çevre denildiği zaman sadece çöp, katı atık, sıvı atık ve çevrenin suni anlamda kirlilik olgusunu görmemek gerekiyor. Mutlaka erozyon kontrolü, ağaçlandırma, mera ıslahı ve rehabilitasyon projeleriyle çevrenin takviye edilmesi gerekiyor. Sivil ormancılık ile ilgili oluşumlar çevrenin yenilenmesine kaybolan ve hayati önem taşıyan ormanlarımızı tekrar kazanmamıza yardımcı olacaktır. Ormanlık alanlar istenildiği kadar tel örgüyle çevrilse de önemli olan toplumda oluşan onu koruma bilincidir. Çevremizi temiz tutmak ve gelecek nesillere tertemiz bir dünya bırakmak bizim asli görevlerimizden olmalıdır" dedi.

2008 yılı içinde hatıra ormanı oluşturulmasına katkıda bulunanlara teşekkür belgeleri verildi. Düzenlenen tören, Belediye ve Hayvanları Koruma Derneği'nin standlarının gezilmesi ile sona erdi.

(BD-MŞ) 06.06.2008 15:50 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title