Haberler

BALIK ÇİFTLİĞİNDEKİ ÇİFTE CİNAYET SANIĞI HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Güncelleme:

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, geçen 3 Temmuz'da aynı balık çiftliğinde çalıştığı Hasan Yanik (39) ile Hamdi Ekim Serdaroğlu'nu (26) öldüren ve 3 gün sonra yakalanıp, tutuklanan Mehmet Veysi Alp'in (31), 'kasten öldürme suçundan' iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle Bodrum Ağır...

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, geçen 3 Temmuz'da aynı balık çiftliğinde çalıştığı Hasan Yanik (39) ile Hamdi Ekim Serdaroğlu'nu (26) öldüren ve 3 gün sonra yakalanıp, tutuklanan Mehmet Veysi Alp'in (31), 'kasten öldürme suçundan' iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Mahkeme heyeti, savcılıktaki ifadesini kabul edip, 2 kişiyi kendisine küfür ettikleri için plan yapıp öldürdüğünü belirterek tahliyesini isteyen Alp'in tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

3 Temmuz 2020 tarihinde Bodrum'un Gölköy Mahallesi'ndeki bir balık çiftliğinin lojmanında çalışanlardan Hamdi Ekim Serdaroğlu ile Hasan Yanik, gece yarısı tabancayla vuruldu. Hamdi Ekim Serdaroğlu olay yerinde, Hasan Yanik ise kaldırıldığı Bodrum Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Jandarma, şüphelinin aynı balık çiftliğinde çalışan Mehmet Veysi Alp olduğunu belirledi. Mehmet Veysi Alp'in yakalanması için özel eğitimli iz köpeği ile bölgede çalışma başlatıldı. Ancak, ilk gün yapılan aramalardan bir sonuç alınamadı. Bir gün sonra da takviye olarak 40 kişilik jandarma komando ekibi bölgeye sevk edildi. Komandolar, ormanlık alandaki geniş bir bölgede iz takip köpekleri ile arama yaparken, Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanlığı'nın Muğla'ya görevlendirdiği, 'emniyetin uçan gözü' olarak nitelendirilen helikopter de havadan termal kameralarla çalışmalara destek verdi. Aramalar sürerken, polis MOBESE kameralarından Mehmet Veysi Alp'in ilçe giriş noktası olan Yokuşbaşı Mahallesi'nde olduğunu belirledi. Bölgeye sevk edilen polis ekipleri, tanınmamak için sakal ve bıyıklarını kestiği, takke taktığı belirlenen Mehmet Veysi Alp'i suç aleti tabanca ile olaydan 3 gün sonra bitkin halde bir börekçide yakalayıp, gözaltına aldı. Türkbükü Jandarma Karakol Komutanlığı'na teslim edilen Alp, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. Bodrum Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturmasını ardından Mehmet Veysi Alp hakkında, 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

SAVCILIKTAKİ İFADESİNİ TEKRARLADI

Davanın ilk duruşması bugün görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Veysi Alp SEGBİS aracılığı ile katıldı. Öldürülen Hasan Yanık ve Hamdi Ekim Serdaroğlu'nun aileleri, yanık Ailesi'nin avukatı Aydan Barım, Serdaroğlu Ailesi'nin avukatı Ergin Çörmen de duruşmada yerlerini aldı. Covid-19 tedbirleri kapsamında duruşmaya başka izleyici ise alınmadı. Sanık Alp, savcılıktaki ifadesini kabul edip, 2 kişiyi kendisine küfür ettikleri için plan yapıp, öldürdüğünü tekrarlayıp, tahliyesini istedi.

TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ

Mahkeme heyeti, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, suçun işlendiğine dair kuvvetli şüphe, suçun cezasının üst sınırının CMK'nın 100. maddesinde belirtilen katalog suçlardan olması ve sanığın kaçma şüphesi göz önünde bulundurarak, adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağına karar verip, sanığın tutukluluk halinin devamına itiraz yolu açık olmak üzere karar verdi. Mahkeme heyeti sanık Alp'in bir sonraki celsede hazır edilmesine de karar verip, duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrası açıklama yapan Avukat Ergin Çörmen, "Davanın takipçisi olacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Veysi Bodrum Muğla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title