Haberler

Bakanlık: Munzur Vadisi'nde Baraj Yada Hes'e İzin Vermedik

Antalya'da yaşayan Tuncelili bir vatandaşın, Munzur Vadisi Milli Parkı sahası içinde herhangi bir HES veya baraj projesine izin verilip verilmediği yönündeki sorusuna, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan, söz konusu vadide herhangi bir baraj ve HES'e izin vermedikleri yönünde cevap verildi.

Antalya'da yaşayan Tuncelili bir vatandaşın, Munzur Vadisi Milli Parkı sahası içinde herhangi bir HES veya baraj projesine izin verilip verilmediği yönündeki sorusuna, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan, söz konusu vadide herhangi bir baraj ve HES'e izin vermedikleri yönünde cevap verildi.

Antalya'da yaşayan Tuncelili Türkan Aktaş, Munzur Vadisi Munzur Vadisi Milli Parkı sahası içinde herhangi bir HES veya baraj projesine izin verilip verilmediği yönünde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na dilekçe ile başvuruda bulundu. Orman ve Su İşleri Bakanılığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Nurettin Taş imzasıyla, 7 Mart tarihinde, cevaben verilen yazıda, söz konusu vadi ve milli park sahası içerisinde herhangi bir baraj ya da HES'e izin verilmediği belirtilerek, "Tunceli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün 27.01.2016 tarihli ilanına konu Tunceli ili, merkez ve Ovacık İlçeleri Munzur Vadisi Milli Parkı sınırları içersinde yer alan Konaktepe Barajı ve HES 1-2 projelerine ait 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarına itirazlarınıza ilişkin ilgi başvurunuz ve ekleri genel müdürlüğümüzce incelenmiştir. Söz konusu imar planlarına ilişkin ayrıntılı bilgi, askı sürecinde ilgil Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nden temin edilebileceği gibi, varsa planlara ilişkin itirazlarınızın da yine ilgili Çeevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne yapılması gerekmektedir. Konu ile ilgili olarak Genel Müdürlüğümüz'e yapmış olduğunuz önceki başvurularınıza verilen cevaplarda da ifade edildiği üzere; Munzur Vadisi Milli Parkı sınırları içerisindeki her türlü faaliyet 2873 sayılı Milli Parklar Kanunu, Milli Parklar Yönetmeliği ve yürürlükteki Munzur Vadisi Milli Parkı Uzun Devreli Gelişme Revizyon Planı karar ve hükümleri çerçevesinde yürütülmekte olup, söz konusu projelere ilişkin verilmiş bir kesin izin bulunmamaktadır. Bilgilerinize rica ederim" denildi.

- Tunceli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Munzur Vadisi Nurettin Taş Antalya HES Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

ali yılmaz:

15 gun önce tunceli belediyesinde belediye başkanları mec. üyeleri munzur milli parkında orman su işleri bakanlıgı hese izin verdi bakanlık 7/3/2016 tarihinde açıklama yapıyor. munzur milli parkında hes projesi yok. tunceli belediyesi munzur milli parkında 1/1000 1/500 binlik planlarda şehir plama müd hazırladıgı imar degişikligini onaylamıştır bakna inancagız. size deyil

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title