Haberler

Bakanlar Eker ve Yılmaz Bingöl'de

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, "Terörün tüm melun saldırılarına rağmen hedeflediğimiz demokratikleşme ve sivilleşme programlarına devam edeceğiz" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, "Terörün tüm melun saldırılarına rağmen hedeflediğimiz demokratikleşme ve sivilleşme programlarına devam edeceğiz" dedi.

Bingöl'e helikopter ile gelen Bakan Eker'i Şehir Stadyumu'nda Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz karşılandı. Eker ve Yılmaz, burada bir süre dinlendikten sonra valilikçe Özlem Düğün Sarayı'nda düzenlenen iftara katıldı.

Bakan Yılmaz yemekte yaptığı konuşmada, kendisinin her zaman Bingöl'de olduğunu bu nedenle Bakan Eker'e daha fazla zaman bırakmak için konuşmasını kısa tutmak istediğini belirterek, Bingöl'de gerçekleştirdiği yatırımlar ve hizmetlerden dolayı Eker'e şükranlarını sunduğunu söyledi.

Bakan Eker de hükümet olarak Türkiye'nin kronikleşmiş meselelerini çözmek için çaba gösterdiklerini, bölgenin can yakıcı sorununu olan Kürt sorununun çözümü noktasında büyük mesafe aldıklarını belirtti.

Huzur ve barışın demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla çözümünde vatandaşları muhatap almak suretiyle onların demokratik ve hak taleplerini dikkate alıp, çözüm arayışlarını sürdürdüklerini ifade eden Eker, şöyle dedi:

"Türkiye'nin 70-80 yıldır kronikleşmiş sosyal ve siyasal meselelerini çözüyoruz. Demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla gerçekleşecek çözümü kendi kanlı emellerine ve politik çıkarlarına aykırı gören terör örgütü barış çabalarını sürekli baltalamaya, sabote etmeye, mayınlarla bombalamaya devam ediyor. Biz muhatap olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarını alırız. Bizim için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının meşru demokratik talepleri, insan haklarına dayalı istekleri her zaman müzakereye açıktır. Cumhuriyet tarihinde atılmamış önemli adımları atmamız bunun en iyi, en güzel delilidir. Terörün tüm melun saldırılarına rağmen hedeflediğimiz demokratikleşme ve sivilleşme programlarına devam edeceğiz. Terör örgütünün bize bu konuda rehberlik yapmasına izin vermeyeceğiz. Saldırılarıyla bize engel olmasına izin vermeyeceğiz. Bu vatandaşlarımızla bizim aramızda bir sözleşmedir, bir akittir, bir anlaşmadır. Vatandaşlarımız bizim başımızın tacıdır. Tamamının meşru hakları ve talepleri bizim başımızın üzerindedir. Ama terör örgütüyle silahlı mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz."

-"PKK yatırımları zehirliyor"-

Eker, bölgede yatırımın önündeki en büyük engelin PKK terör örgütü olduğunu ifade ederek, PKK terörünün yatırım ortamını zehirlemek suretiyle yatırım yapılmasına engel olmaya çalıştığını söyledi.

"Yağma yok. Biz AK Parti hükümetiyiz. Eski hükümetlerin yaptığı gibi iki kurşun atıldığında, iki araç yakıldığında bırakıp gidenlerden değiliz" diyen Eker, ne pahasına olursa olsun Bingöl'e yatırım yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Eker, herkesin artık sesini yükseltmesi gerektiğini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İstedikleri kadar araçları yaksınlar, istedikleri kadar şantiyeleri bassınlar, istedikleri kadar AK Parti'nin ilçe başkanlarını kaçırsınlar, bu yatırımlara burada devam edeceğiz. Çünkü bu bölgede kimse bizden daha fazla Kürt, daha fazla Zaza değildir. Kimse bizden daha fazla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının demokratik haklarını kullanacak özgür yurttaş değildir. Biz bunları sonuna kadar savunacağız ve sahip çıkacağız. 'Kepenk kapatın' denildiği zaman

'arkadaş ben kepenk kapatmıyorum' dememiz lazım. Bunu demediğiniz sürece o baskı başka baskılarla devam edecek. Bu şekilde de bize yaşamı zehir etme çabası içerisinde olacaklar. PKK yatırımları zehirliyor. Bunlara fırsat vermeyeceğiz."

Bakan Eker, bakanlık olarak Bingöl'deki çiftçilere ve yatırımcıya gereken destekleri verdiklerini ifade ederek, önümüzdeki süreçte de kente yatırımın süreceğini belirtti.

Bakanlar Eker ve Yılmaz, iftarın ardından Kaleönü Mahallesi'nde yaşayan 4 çocuk babası görme engelli Zülfü Sertkaya'nın evine konuk oldu. Sertkaya ailesinin çay ikramında bulunduğu Eker ve Yılmaz, aileye çeşitli yardımlarda bulundular.

Muhabir: Abdullah Çelik / Sema Kaplan

Yayıncı: İbrahim Uyar - BİNGÖL

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Mehdi Eker Cevdet Yılmaz Yılmaz Bingöl Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title