Haberler

Bakan Yazıcıoğlu: "Bu Siyasi Hareket Öyle ya da Böyle Yolunu Bulur"

Türkiye'nin Çok Büyük Bir Değişim Geçirdiğini İfade Eden Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu, Partisinin Kapatma Davası ile İlgili Olarak "Bu Siyasi Hareket Öyle ya da Böyle Yolunu Bulur Gider. Bu Konuda Hiçbir Endişeniz, Sıkıntınız Olmasın. Türkiye Demokratik Bir Ülkedir, Geldiğimiz Nokta Bellidir" Dedi.

Türkiye'nin çok büyük bir değişim geçirdiğini ifade eden Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu, partisinin kapatma davası ile ilgili olarak "Bu siyasi hareket öyle ya da böyle yolunu bulur gider. Bu konuda hiçbir endişeniz, sıkıntınız olmasın. Türkiye demokratik bir ülkedir, geldiğimiz nokta bellidir" dedi.

"Uluslararası Balkan Kongresi" açılışına katılmak üzere Tekirdağ'a gelen Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu, Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan'ı ve Belediye Başkanı Ahmet Aygün'ü makamında ziyaret etti. Tekirdağ hakkında bilgi alan Yazıcıoğlu, bir süre Vali Doğan ve Belediye Başkanı ile görüştü. Daha sonra Tekirdağ AK Parti il binasına geçen Devlet Bakanı Yazıcıoğlu, partililerle bir araya geldi. İl Başkanı Mehmet Şık'tan parti çalışmaları ile ilgili bilgi alan Yazıcıoğlu, AK Parti'nin kapatma davasına ilişkin olarak morallerinin yerinde olduğunu ve korkulacak bir durum olmadığını söyledi. Yaşanan siyasi gelişmelerle ilgili bir sıkıntılarının olmadığını ifade eden Yazıcıoğlu, "Son siyasi gelişmeler ile ilgili moral olarak bir sıkıntımız yok. Bu siyasi hareket öyle ya da böyle yolunu bulur gider. Bu konuda hiçbir endişeniz sıkıntınız olmasın. Türkiye demokratik bir ülkedir, geldiğimiz nokta bellidir" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan ile birkaç hafta önce İsveç'e ziyarete gittiğini hatırlatan Yazıcıoğlu, İsveç'in bilindiği gibi dünyanın en refah 10 ülkesi arasına girecek bir ülke olduğunu ifade ederek, İsveç'in Türkiye'ye gıpta ile baktığını söyledi. Yazıcıoğlu, "İsveç'in doğal zenginliği, meyvesi sebzesi yoktur ama fert başına düşen geliri 30 bin dolarların üzerindedir. Orada çok çeşitli temaslarda bulunduk. İsveç Başbakanının söylediği şu 'Biz Türkiye'ye gıpta ediyoruz. 70 milyonluk çok enerjik bir nufüs, son yıllarda yaptığınız ekonomik yatırımlar çok müthiş, dünyanın 17., Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi' dedi. Bizim bildiğimiz şeyleri dışarıda biri bize söyleyince gerçekten insan moral buluyor" diye konuştu.

Balkanları ve Türk cumhuriyetlerini her fırsatta gezdiğini kaydeden Devlet Bakanı Yazıcıoğlu, Türkiye'nin çok büyük bir değişim içerisinde olduğunu ve bu değişime ayak uydurmak gerektiğini belirtti. Her tarafta Türkiye'nin imrenilerek ve gıpta ile bakılan bir ülke olduğunu dile getiren Yazıcıoğlu, "Türkiye'yi biraz dışarıdan görmek lazım. Dışarıdaki insanlar Türkiye'yi nasıl görüyor ona bakmak lazım. Biraz da insaf sahibi olmak lazım. Herkesin yaşadığı sıkıntıları iyi biliyoruz. Ancak Türkiye çok büyük bir değişim geçiriyor. Alışkanlıklarımız değişiyor. Alışverişlerimiz bile değişiyor. Artık vatandaşlarımız büyük marketlerden alışveriş yapıyor. Örneğin konfeksiyondaki sıkıntıları da biliyoruz, artık kimse elbise diktirmiyor hazır alıyor. Bu dönüşüme ayak uydurabilmemiz lazım" şeklinde konuştu.

Parti ziyaretinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Tekirdağ Eğitim Merkezi'ne geçen Bakan Yazıcıoğlu, Tekirdağ İl Müftüsü Ahmet Okutan ve hizmet içi eğitim kursuna katılan imamlarla sohbet ettikten sonra Tekirdağ'dan ayrıldı.

(EÖ-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title