Haberler

Bakan Soylu: "Türkiye'nin Her Tarafında Chp, İyi Parti, Saadet'in Kanatları Altında Başka Adımlar...

İzmir Ödemiş'te vatandaşlara seslenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ardahan'da HDP çekilmiş, 3 adamını CHP'ye vermiş.

İzmir Ödemiş'te vatandaşlara seslenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ardahan'da HDP çekilmiş, 3 adamını CHP'ye vermiş. Zeytinburnu HDP eski başkanları, şimdi CHP'nin meclis üyesi adayları. Türkiye'nin her tarafında CHP, İYİ Parti, Saadet'in kanatları altında başka adımlar atacaklar" dedi.

İzmir ilçelerini gezen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tire'nin ardından Ödemiş'te seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara seslendi. Programda; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Cumhur İttifakı Ödemiş Belediye Başkan adayı Münir Bezmez, AK Parti ve MHP Ödemiş İlçe Başkanları da hazır bulundu.

Soylu, "Gezi'yi tahrik edenler, 17/25'i yapanlar, 6-7 Ekim'i, 15 Temmuz'u yapanlar karşımızda bir araya geldiler. Kol kola girdiler. Suratında meymenet olmayan bir adam var; HDP'nin eş başkanı. 'Kürdistan'da biz kazanacağız' diyor. 'Doğuda ve güneydoğuda HDP, batıda CHP, İYİ Parti, Saadet' diyor. Biz onları doğuda, güneydoğuda belediyelerden söktük. Orası huzur buldu, bahar buldu. Onları İzmir'e, Ödemiş'e musallat etmeyin. Ne olursunuz. Kılıçdaroğlu'na itimat etmeyin. Bu adamın bastığı yerde ot bitmez. Maskeli bir şekilde PKK ve HDP'yi normallik çizgisine alıp CHP kanatları altında onlara yeniden tünel açmaya çalışıyorlar. Ne olur buna müsaade etmeyin. Ardahan'da HDP çekilmiş, 3 adamını CHP'ye vermiş. Zeytinburnu HDP eski başkanları, CHP'nin meclis üyesi adayları. Bunları iyi tanıyorum. Türkiye'nin her tarafında CHP, İYİ Parti, Saadet'in kanatları altında başka adımlar atacaklar. Terör örgütüne CHP kolunu kaptırdı. Artık bundan sonra iflah olmaz" diye konuştu.

"Parmak sallayacaklar ha, parmakları işe yaramadı"

Cumhur İttifakı'nı kastederek "Biz niye karşınızdayız acaba? 2009, 2014'te niye birliktelik yapmadık da bugün 'beka' diyoruz?" diye soran Bakan Soylu, "Ödemişliler, bizim bir derdimiz var. Bu milletin bir derdi var. Onlarca yıldır yakamızdan düşmediler. Bu ülkede başbakan astılar. Bakanları idam ettiler. Milletin hür iradesi ile getirdiği hükümetlere 'siz işinize bakın, bu ülkeyi yönetmeye kalkmayın' dediler. Darbeler yaptılar. Ardından hain Amerikan uşağının talimatıyla 15 Temmuz Darbe Girişimi yaptılar. Hep bizi birbirimize düşürmeye çalıştılar. hakaret ettiler, yalan söylediler. İftira ederken 'işte sizin oyunuzla gelen adamlar bunlar' dediler. Yasakladılar, dalga geçtiler, manşetlerde Erdoğan'a 'muhtar bile olamaz' dediler. On yıllardır hastanelerde mi, yollarda mı sıkıntı çektirmediler. Hep başımızı öne eğdirmek istediler. Polis arabalarına koyacak mazot yoktu. Her şeye uzaktan baktırdılar. Bu millet zengin, güçlü, özgür, tam bağımsız olmasın diye ellerinden geleni yaptılar. Üreten bir ülke istemediler. Dünyada ne kadar mahzun vardı da bu millet kucak açtı da 15 Temmuz'da bu ülkeyi Allah kurtardı. Bizi imtihan etmeye çalışıyorlar. Ayakta durmayalım, bir yerde haksızlık olunca müdahale etmeyelim istiyorlar. Bize parmak sallayacaklar ha, parmakları işe yaramadı. Afrin'e girdik, PKK'yı da dehledik" diye konuştu.

"Ben İstanbul'da il başkanıyken eşimle, oğluma Kur'an nasıl öğreteceğiz diye düşünürdük" diyen Bakan Soylu, "Ben daha Türkçeyi öğrenmeden dedemin dizinde Kur'an'ı Kerim öğrenmiştim. Ne oldu yani şimdi öğreniyorlarsa. Şimdi başı açığı da kapalısı da Meclis'e giriyor mu; ne oldu, oh oldu oh. Ülkemiz mi bölündü? Bizi gericilikle, irtica ile suçladılar. Biz başı açık, başı kapalı biz birlikte güçlüyüz" ifadelerine yer verdi.

"Kılıçdaroğlu ömründe Tunceli'ye gitmiş mi?"

Güneydoğu'dan terörün temizlendiğini, illere yoğun turist geldiğini ifade eden Bakan Soylu, "Kılıçdaroğlu İzmir'den milletvekili. Sorun ömründe Tunceli'ye gitmiş mi, çakılı çivisi var mı? 2019 yılında bütün oteller dolu. Çünkü huzur var. Doğunun makus talihi yenilmiştir. Bu ülkenin belki de attığı en önemli adımlardan biridir. Güneydoğu'da okul, öğretmen, hastane, doktor, üniversite, havalimanı var. Mezarlığa kadar yollar var" diye konuştu.

2 yılda 3 bin 333 teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydeden Bakan Soylu, dağlarda sığınak bırakmadıklarını söyledi. Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"2,5 yıldır bakanım. Gecelerin gündüzlerin ne olduğunu bilmem. Bana 'çok çalışıyorsun' diye kızıyorlar. Ben zaman yetmeyecek diye ürküyorum. 13-14 yaşındaki çocukları Kandil'deki hayvanların masalarına meze olarak kullandırıyorlar. O hayvanların çektirdiklerini burunların fitil fitil getirmezsek namerdiz."

"Kulaklarından tutup kodese gönderdik"

Uyuşturucu operasyonları hakkında bilgi veren Bakan Soylu, "Bana kızıyorlar. Polislerimize 'uyuşturucu satıcılarını okul önlerinde görürseniz ayaklarını kırın' demişim. Yanlış mı demişim? 57 binini kodese gönderdik. 260 ton bonzai madde ele geçirildi. Zehirleyeceklerdi Türkiye'yi. Yılbaşından bugüne kadar darbe üstüne darbe vuruyoruz. Bir günde 7 ton esrar yakaladık. 1,5 ton eroin yakaladık. 2016'da yakaladıklarımızın toplamını 2 ay içinde yakaladık. 57 bin uyuşturucu satıcısının 300 elebaşını kulaklarından tutup kodese gönderdik. Milletimize kim huzursuzluk verirse gereğini yerine getiririz" dedi.

Soylu, konuşmasının sonunda Cumhur İttifakı adayı Nihat Zeybekci için oy da istedi.

"Yerel seçim dışında konuşmamız gereken bazı durumlar var"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise "Bu seçim İzmir'de, yerel seçim dışında konuşmamız gereken bazı durumlar var. 1 Ekim günü Kocaoğlu, aday adayı olmayacağını açıkladı. Ocak ayı geldi, bir kişinin ismi kamuoyunda konuşulmaya başlanınca Kocaoğlu 'yeniden aday adayıyım' demedi mi? 'Niye aday adayı oldun?' dediklerinde 'İzmir üzerinde tehlikeli bir oyun oynanıyor' dedi. İzmir üzerinde oynanan bu tehlikeli oyun nedir? Tunç Soyer'in adının açıklanmasından bir gün sonra HDP il eş başkanları 'Soyer istediğimiz adaydır, aday çıkartmayacağız' dedi" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title