Haberler

Bakan Osman Aşkın Bak Helikopterle Kaçkar Dağları'nda Yaptığı İncelemeyi Değerlendirdi

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kaçkar Dağları’nda yapılması planlanan Ayder Kış Sporları Merkezi ve Teleferik Projesi güzergahında havadan ve yerinde yaptığı incelemeler ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak "Rize’de planladığımız doğa ve kayak ve kış turizmi...

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kaçkar Dağları'nda yapılması planlanan Ayder Kış Sporları Merkezi ve Teleferik Projesi güzergahında havadan ve yerinde yaptığı incelemeler ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak "Rize'de planladığımız doğa ve kayak ve kış turizmi eksenindeki değerlendirmeleri yerinde görmüş olduk" dedi.

Dün akşam geldiği Rize'de geceyi Çamlıhemşin ilçesi Ayder Yaylası'ndaki bir otelde geçiren Bakan Osman Aşkın Bak, sabah kar kıyafetlerini giyerek beraberinde Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, Ayder Heliski Firması Koordinatörü Thery Gasser ile birlikte helikopterle Kaçkarlar'ın zirvelerine doğru havalandı. Havadan Kaçkar Dağları'nda yapılması planlanan Ayder Kış Sporları Merkezi ve Teleferik Projesi güzergahında incelemelerde bulunan Bakan Osman Aşkın Bak, ardından karla kaplı zirvelere inerek tesislerin yapılacağı alanlarda incelemelerde bulundu, Vali Bektaş ve Belediye Başkanı Haşimoğlu'ndan bilgiler aldı. Bakan Osman Aşkın Bak, incelemesinin ardından Ayder Yaylası'na döndü. Dönüşünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Bak "Vadileri ve zirveleri beş altı noktaya inerek gördük. Uzmanlar bu işin yorumunu yapıyor. Gerekli çalışmaları yürütüyor. Kaçkarlar için kayak projesi çalışmamız var. Projenin uygulanabilirliği ile alakalı uzmanlarla yerinde bazı incelemelerde bulunduk. İnanılmaz bir potansiyel. İnanılmaz bir doğa var yukarıda. Kaçkarların zirvesinde göller, yaylalar inanılmaz bir tablo. Heliski sporu için gelenlerden karın kalitesi ile ilgili yorumlarını aldık. Rize'de planladığımız doğa ve kayak ve kış turizmi eksenindeki değerlendirmeleri yerinde görmüş olduk. Bu işin içerisinde yılarca görev yapan kişilerden bilgi aldık. Therry Gasser, 2004 yılından bu yana buraya gelerek heliski sporu ile ilgileniyor. Tecrübelerini, gözlemlerini bize aktardı. Çok verimli bir gezi oldu. 'Tekrar gitmek ister misin' deseler hemen gitmek isterim, kayak bile yapmak isterim" diye konuştu.

"Rüzgar, yağmur, zirve ile alakalı konum ve eğim hakkında uzmanların değerlendirmesi çok önemli" diyen Bakan Bak "Kayağa yeni başlayanlar için bazı değerlendirmeler, yükseklik başta olmak üzere pek çok konu var. Uzmanların görüşleri önemli. Bir yıldır Rize valimiz, parkurlar üzerinde değerlendirme yaparak uzmanlarla görüşüyor. Biz de bazı toplantılarda yer aldık. Ankara'da toplantı yaptık. Bu konuyu bütün detayları ile inceledikten sonra Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz. Bir yol haritası çizeceğiz. Uzmanların 13 yılda ortaya koydukları değerlendirmeler var. Biz de buna göre değerlendirme yapacağız" ifadelerini kullandı. - RİZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erdoğan Bektaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title