Haberler

Bakan Günay, Oscar Aday Adayı Türk Filminin Yönetmen ve Yapımcısını Kabul Etti

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Oscar aday adayı olan 'Ateşin Düştüğü Yer' filminin yönetmeni ve yapımcısıyla bir araya geldi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Oscar aday adayı olan 'Ateşin Düştüğü Yer' filminin yönetmeni ve yapımcısıyla bir araya geldi. Günay, "Bu yıl iddialı bir filmle Oscar yolculuğuna çıkıyoruz. 'Ateşin Düştüğü Yer' daha önce uluslararası alanda da başarı elde etti. Türkiye'nin Oscar'ı bir gün kazanacağını umuyorum" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yabancı film dalında Oscar aday adayı olan 'Ateşin Düştüğü Yer' filminin yönetmeni İsmail Güneş ve yapımcısı Baran Seyhan'ı makamında kabul etti. Günay, kabulde yaptığı konuşmada, "Bu yıl iddialı bir filmle Oscar yolculuğuna çıkıyoruz. 'Ateşin Düştüğü Yer' daha önce uluslararası alanda da başarı elde etti ve Montreal Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü aldı. O andan itibaren de Türkiye'de daha tartışılır bir film haline geldi" dedi.

Ondan önce filmle ilgili bazı tartışmalı serüvenlerin de yaşandığını belirten Günay, komitenin Türkiye'nin Oscar adayı olmasını kararlaştırdığını ifade etti. Günay, uluslararası bir film etkinliğinde "En İyi Film Ödülü" almış olmasının Türkiye'nin şansını artırdığını belirterek, bunun Oscar ödülü veren çevrelerin de dikkatlerini yoğunlaştırdığı bir ödül olduğunu dile getirdi. Filmin iddialı olduğunu söyleyen Günay, Türkiye'nin bu konuda birkaç deneme yaşadığını ve deneyim sahibi olduğunu anlattı. Son yıllarda Oscar'ı Türkiye'nin tartışma konusu haline getirdiklerini vurgulayan Günay, son birkaç yıldır Türkiye'nin Oscar'a aday gösterildiğini ve bir gün kazanılacağını umduklarını ifade etti.

Günay, kamunun Türk sinemasına son yıllarda yaptığı desteğe ilişkin basında yer alan haberlere de değinerek, "Sadece uzun metrajlı filmlere değil, biz belgesellere, kısa metrajlı filmlere, sinema etkinliklerine 2005'ten bu yana 125 milyon TL civarında destek verdik. Bu tabii 10 yıl önce hayal edilemeyecek bir rakamdı" dedi.

Günay, 1990-2005 yılları arasında kamunun Türk sinemasına verdiği desteğin 5 milyon TL civarında olduğunu belirterek, 2005'ten bu yana yapılan desteğin ise 125 milyon TL civarında olduğuna dikkati çekti. Sinemanın çok büyük ve giderleri yüksek bir sektör olduğunu söyleyen Günay, kamunun sinema sektörüne ayırdığı kaynakların 10 yılda 5 milyon TL iken, son 5-6 yılda 125 milyon TL seviyesine çıktığını, kaynakların ciddi bir biçimde arttırıldığını dile getirdi. Günay, "Film üretimimiz 2000'li yıllarda 10 filmin altına düşmüştü. Şimdi 50-60-70 film seviyelerindeyiz" dedi. 2000'li yılların başında Türk sineması seyircisinin 2 milyona düştüğünü hatırlatan Günay, şimdi ise 20 milyonun üzerinde olduğunu ifade etti.

Yönetmen İsmail Güneş ise, "Basında, sanki Bakanlık tarafından yalnız bırakılıyormuşuz gibi bir izlenim doğdu. Ne biz böyle bir şey söyledik ne de yapımcımız böyle bir şey söyledi" dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kendilerine destek verdiğine işaret eden Güneş, başarıya ulaşmaları durumunda tüm Türkiye'nin buna sevineceğini ifade etti. Güneş, "İlk defa hükümet bütün bakanlıklarıyla bu işin arkasında. Umarım yüzümüz orada kara çıkmaz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ateşin Düştüğü Yer Ertuğrul Günay Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title