Haberler

Bakan Günay´dan Fazıl Say Yorumu

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, konser için Fazıl Say'ın davet edilip edilmediği ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Günay ''Sanata ve sanatçıya saygılıyız' dedi.

AK Parti İl İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Cumhuriyet Konserine katılmak üzere İzmir'e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, konser için Fazıl Say'ın davet edilip edilmediği ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Günay ''Sanata ve sanatçıya saygılıyız' dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından, Cumhuriyet'in 87. Yıl Kutlama Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Cumhuriyet Konseri'ne katılmak için İzmir'e gelen Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, konser öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Günay, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Bülent Delican'ın, Cumhuriyet Konseri için ünlü piyanist Fazıl Say'ı davet ettiklerini açıklamasıyla başlayan, İl Başkanı Ömür Kabak'ın ise daveti yalanlaması ile tırmanan 'Say gerginliğini' değerlendirdi.

SANATA SAYGIMIZ VAR

AK Parti olarak, ünlü sanatçıya böyle bir teklif götürmediklerini belirten Günay, ''Arkadaşlarımız bir iyi niyet göstergesi olarak, Fazıl Say'ın davet edildiğini söylemişler. Sanatçılar arasında siyasi ayrım yapmayız. Sanatçılar zaman zaman siyasiere karşı kırıcı dil kulanabilir, o da onların takdiridir ancak biz onların sanatlarını ayrı bir yerde tutarız. Sanırım, 'Böyle bile olsa biz dinleriz' anlamına gelecek bir düşünce ile hareket ettiler. Yoksa öyle bir davet olmadı zaten. Bugün bizim burada kendi senfoni orkestramız bir konser verecek. Orkestramızın geçen yıl Menderes ilçesindeki bir konserini izlemiştim ve son birkaç yıl içinde gördüğüm en güzel konserlerden birisiydi. Bizim olanla, evrensel olanı çok güzel harman etmişlerdi. Halk coşkuyla da katılmıştı. Kültürden, sanattan anladığımız bu zaten. Tuzu kuruların sadece kendi aralarında çalıp, söyleyip, eğlenmesi, dinlemesi değil. Halkın anlaması, dinlemesi, birlikte yaşaması, toplam yaşam kalitesinin yukarıya doğru yükselmesine beraberce katkı yapılması. O açıdan İl Başkanımızı ve yönetim kurulu üyelerini kutluyorum' dedi.

Bakan Günay, polemiklerle gündeme gelen ünlü sanatçı Fazıl Say'ın, Bakanlığın uluslararası bir organizasyonuna davet edilip edilemeyeceği sorusuna ise ''Ben zaten daha önce uluslararası bir etkinliğe götürdüm arkadaşımızı. Bizim tabi değerlendirmemiz gereken çok sayıda eser ve çok sayıda sanatçı var. Arkadaşımız zaten yeteri kadar uluslararası ortamda konseler verme ve sesini duyurma şansına sahip. Yine bize bir talep gelirse değerlendirmeye çalışırım. Biz sanatçılar arasında herhangi bir ayrım yapmıyoruz. Sanatlarına saygı gösteriyoruz' diye konuştu.

ÇAĞIRSINLAR GELEYİM

Çeşmeli turizmcilerin 10 Aralık 2010 tarahinde düzenleyeceği ikinci Turizm Zirvesi ile ilgili düşüncelerini de dile getiren Bakan Günay, ''Ben İzmir'e her fırsatta, her vesileyle gelmeye çalışıyorum. İzmir'i önemsiyorum. Turizm, kültür, sanat, siyaset, her açıdan önemsiyorum. İzmir'de ne kadar fikirbirliği, işbirliği olursa o kadar iyi sonuç alırız. Ben imkan nispetinde herkesin toplantısına gelmeye çalışıyorum. O yüzden kimler geldi, kimler gelmedi gördüklerimi söylüyorum ama katılım olursa gelirim olmazsa gelmem diye bir değerlendirmem olmadı. Sadece aranızda işbirliği olsun, bu tür imkanları beraberce değerlendirelim, yol alalım diye bir değerlendirmede bulundum arkadaşlarımıza. İzmir'de turizm potansiyelinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Hem sağlık, hem alışveriş, hem kruvaziyer, hem kültür turizmi, birçok alanda potansiyel olduğunu düşünüyorum. Ancak Alanya'nın yarısı kadar yatak yok İzmir'de. Bunu İzmirlilerin düşünmesi ve işbirliği yapması lazım. Buna hazır bir bakanlık var. Bence değerlendirsinler. Başka yerde program olmazsa umarım geleceğim. Bugün birkaç saatlik önemli bir etkinlik için kalkıp İzmir'e geldim. Üstelik 4- 5 gündür yoldayım. Ayakta bir soğuk algınlığını da atlatmaya çalışıyorum' dedi.

BİRAZ DAHA ÇABA LAZIM

İzmir'in Avrupa'nın kültür başkenti olup olamayacağına yönelik soru üzerine Günay şunları söyledi: ''Olabilir ama Avrupa'nın kültür başkenti sıfatını bir ülkeye öyle birkaç yıl arayla hemen vermezler sanıyorum. Biraz daha zaman geçmesi gerekebilir. Ancak İzmir'in bir EXPO adaylığı konusu var. O adaylığını sürdürecek. Biz de o çalışmayı destekliyoruz. Avrupa'nın kültür başkenti olmak için de bir girişimde bulunursa bir kamu yönetimi, bir yerel yönetim, sivil yönetim örgütleri, onu da desteklerim elbette. İzmir'in tarihi, doğal güzellikleri açısından, ekonomik gelişmişlik açısından türkiyenin dışarı açılımı konusunda önemli imkanları olan bir kenti bu fırsatları kullanmak konusunda izmir halkı gayret gösterirse bütün birimleriyle bereber. Halkın seçtiği insanlar kamu yöneticileri sivil toplum örgütleri biz hükümet olarak böyle bir bölgeyi ileriye taşıyacak her türlü girişimi destekleriz.

Bakan Günay, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlığın işbirliğinde hayata geçirilmesi düşünülen Medeniyetler Müzesi Projesi ile ilgili olarak da yer tespitinde uzlaşmaşmaya vardıklarını, belediyenin 'hazırız' demesiyle projenin başlayacağını söyledi.

Taksim'de yaşanan bomba paniği ile ilgili de açıklama yapan Günay, ''Arkadaşlar, umarım ki buna benzer şeyler tekrar olmaz. Türkiye'nin herhangi bir yerindeki en ufak bir acı olay hepimizi üzüyor. Bu durum Türkiye'nin imajı içi de önemli. Yaralı arkadaşlara en kısa zamanda sağlık diliyorum umarım çabuk unuturuz ve arkası gelmez'

KUTU 1

====

AK PARTİ'DEKİ FAZIL SAY KRİZİ YAŞANMIŞTI

AK Parti'nin halkla ilişkilerden sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Bülent Delican, iki hafta önce, geçen yıl senfonik konserle kutladıkları Cumhuriyet Bayramı'nı bu yıl da İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarından oluşan Türk Art'ı dinleyerek kutlayacaklarını belirterek, konsere CNN Türk'e yayınlanan Cüneyt Özdemir'in 5N1K programına katılarak, ''AK Partililer'in yüzde 95'i arabesk dinliyor' sözüyle tartışma yaratan dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'ı da davet edeceklerini açıkladı. Haberin ulusal gazetelerde yer alması üzerine AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, böyle bir davetin sözkonusu olamayacağını, ''Bize bir tokat atana diğer yanağımızı dönecek değiliz' diyerek dile getirdi, Say'ı sert sözlerle eleştirdi. Fazıl Say da AK Parti'deki bu kriz için ''Demek ki İl Başkan Yardımcısı'nın gösterdiği dostane yaklaşım, İl Başkanı'nda yok' dedi. Say ve Kabak bu kez tartışmayı sanal ortama taşıyarak, birbirlerine Facebook'tan yüklendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kültür Sanat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title