Haberler

Bakan Güllüce: "Doğu Anadolumuz, Batı Anadolu Kadar Güzel Bir Hale Gelecektir."

Erzurum`da gezi ve incelemede bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Büyükşehir Belediyesi`ni de ziyaret etti.

Erzurum'da gezi ve incelemede bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Büyükşehir Belediyesi'ni de ziyaret etti. Yaptığı başarılı hizmetleri nedeniyle Başkan Küçükler'e takdirlerini ifade eden Güllüce, "Doğu Anadolu'muz, Batı Anadolu kadar güzel bir hale gelecektir" dedi.

Bakan Güllüce, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler'i makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Küçükler, Bakan Güllüce'nin Türkiye ve Erzurum için önemli bir şans olduğunu belirtti. Küçükler, "Özellikle kurtuluş günümüzde şehrimize teşrif etmeniz bizi çok mutlu etti" dedi. Belediyenin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Küçükler, Erzurum'da kentsel dönüşümde önemli projelerin hayata geçirildiğini belirterek, şu bilgileri verdi:

"Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak 10 yıldan beri kentte ciddi işler yaptık. Erzurum altyapı anlamında birçok problemini geride bıraktı. Erzurum'da şu an yapılması gereken en önemli iş kentsel dönüşümün devam ettirilmesidir. Şuanda kentsel dönüşümle kazandığımız çok fazla yerimiz var. Türkiye'de ilk defa Bakanlar Kurulu kararıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı belediyeler eliyle yaptığı projenin ilkini Erzurum'da gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi olarak üç koldan Erzurum'da kentsel dönüşüm çalışması yapıyoruz. Son olarak Kombina'da 300 ve Gavurboğan'da da 100 dönümlük arazi kamulaştırması yaptık. Bundan sonra Erzurum kentsel dönüşümde çok iyi bir noktaya ulaşacak."

BAKAN GÜLLÜCE, TAKDİRLERİNİ İFADE ETTİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de, memleketinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Veyisefendi İlkokulu'ndan 12 Mart törenlerine yürüyerek gelirdim. Bugün de Allah, Bakan olarak aynı yolu yürümeyi nasip etti. Bu benim için büyük bir mutluluktu" diye konuştu. Kentsel dönüşüm ve yatırım hizmetleri konusunda şehirde önemli işlerin yapıldığını hatırlatan Bakan Güllüce, sözlerini şöyle sürdürdü: "Erzurum, kentsel dönüşümde epey bir merhale kat etmiş durumda. Ana prensip olarak yapılaşmada yeter denilen bir döneme giriyoruz. Dikey yapılaşmadan ziyade yatay yapılaşmaya önem vereceğiz. Bölgesel özellikler ve rüzgar sirkülasyonunu düşünen bir şehir planlaması yapmamız lazım. Bu noktada Başkan Küçükler, çok güzel çalışmalar yaptı. Hem Bakan, hem de bir Erzurumlu olarak, kendisine çok teşekkür ediyorum. Emeklerinden ötürü Allah razı olsun. Mahkeme Kadıya baki kalmaz. Önemli olan, baki kalan bu kubbede hoş bir sada bırakmaktır. O yüzden Küçükler'den Allah razı olsun. Erzurumlular adına yaptığı güzel hizmetlerden ötürü kendisine çok teşekkür ederim."

"SEKMEN'İN BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUM"

Bakan Güllüce, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen'in de mahalli idarelerde başarılı olacağını vurguladı. Güllüce, şöyle konuştu: "Yeni belediye başkan adayımız Sayın Sekmen'e başarılar diliyorum. Kendisi uzun yıllar benim siyaset arkadaşımdır. İstanbul'da birlikte belediye başkanlığı yaptık. Mehmet Bey belediye başkanıyken ben onun seçim koordinasyon merkezi başkanıydım. Sonra beraber belediye başkanı olduk. Onun başarılı olacağına inanıyorum. Şehrin az gelişmişlik görüntüsünü gelişmişliğe dönüştüreceğiz. Doğu Anadolu'muz Batı Anadolu kadar güzel bir hale gelecektir." Ziyaret sonrası Bakan Güllüce'ye Erzurum'da yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında brifing verildi. Güllüce'ye Alvarlı Muhammed Lütfi Efe Hazretleri'nin eserlerinin derlendiği "Nazlı Niyazlar" kitabı ve semaver hediye edildi. Ziyarette AK Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Recep Akdağ, Fazilet Dağcı Çığlık, Adnan Yılmaz ve Muhyettin Aksak, AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mehmet Sekmen, alt kademe belediye başkanları ve diğer protokol üyeleri hazır bulundu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title