Haberler

Bakan Eroğlu'dan Sakarya'ya 25 Yatırım Müjdesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu, Sakaryalılara 25 yeni yatırımın müjdesini verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, Sakaryalılara 25 yeni yatırımın müjdesini verdi. Adapazarı Belediyesi Orhan Gazi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplu temel atma ve açılış törenine katılan Eroğlu, temeli atılacak Ballıkaya Barajı'nın sadece Sakarya için değil bölge için de çok önemli olduğunu söyledi.

Temel atma törenine Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Bakanlık Genel müdürleri, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya milletvekilleri, bürokratlar Belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Eroğlu; "Açılışı yapılan tesisler arasında Sakarya Nehri Kıyı Tahkimleri 2'inci Kısım, Erenler Tuabsalar Mahallesi Taşkın Koruma Tesisi, Sapanca Kurtköy Deresi Islahı ve Hendek Soğuksu Köyü Taşkın Koruma Tesisi bulunuyor. Bu tesislerle 19 yerleşim yeri taşkınlardan korunmuş olacak" dedi.

Temeli atılan Ballıkaya Barajı, Aşırlar Göleti ve Sulaması, Ferizli Nalköy Göleti Sulaması ile Hendek İlçesi Uludere, Sapanca Göl Mahallesi Sarp Deresi, Kocaali Demiraçma Köyü, Geyve Karaçay Deresi 2. Kısım, Kocaali İlçe Merkezi ve Karapürçek Ahmetler Mahallesi Bazlamaç Deresi taşkın koruma tesisleri ile de 7 yerleşim yeri taşkınlardan korunarak, 8 bin 540 dekar tarım alanı suya kavuşacak ve Sakarya ve ilçelerinin 2045'e kadar yaklaşık 2 milyonun ihtiyacı olan içme ve kullanma suyunu karşılayacak.

Temeli atılan tesisler arasında yer alan Ballıkaya Barajı'nın tamamlanmasıyla Sakarya'nın içme suyu probleminin kökünden çözüleceğini kaydeden Eroğlu; sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu baraj yıllardır yapılması beklenen bir baraj. Biz geldiğimiz de bu baraj tozlu raflardaydı. Bunu oradan çıkardık ve bugün temelini atıyoruz. Kısa sürede hizmete sokacağız. Akyazı ilçesi Beldibi beldesi sınırlarında Mudurnu Çayı üzerinde inşa edilecek baraj ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Adapazarı Merkez, Erenler, Serdivan, Yazlık, Sinanoğlu, Güneşler, Kazımpaşa, Hanlı, Nehirkent, Bekirpaşa, Çaybaşı-Yeniköy, Akyazı-Karapürçek, Gücücek, Sapanca, Arifiye, Kırkpınar, Kurtköy, Hendek, Yeşilyurt, Ferizli, Söğütlü, Gölkent ve Limandere yerleşim yerlerinin yaklaşık 190 milyon metreküp içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak. Baraj 72 milyon TL'ye malolacak. Baraj sayesinde 2045 yılına kadar içme, kullanma ve sanayi suyu temin edilmiş olacak"

Bakan Eroğlu; baraj, gölet, sulama, dere ıslahları, ağaçlandırma, fidan üretimi, orman köylülerine kredi ve otomatik meteoroloji gözlem istasyonlarından oluşan 25 yeni yatırımın Sakarya'ya yapılacağını belirterek, 25 yeni yatırımın bedelinin 123 milyon TL olduğunu söyledi.

Bakan Eroğlu yaptığı konuşmanın ardından temeli atılan yatırımların yüklenici firmaları için pazarlık yaparak işlerin bitim tarihlerini öne aldırdı. Ballıkaya Barajı'nın yüklenici firması ise barajın 17 Temmuz 2016 da tamamlanarak saat 17.00'de açılışını gerçekleştireceğine dair Bakan Eroğlu'na söz verdi.

Bakan Eroğlu, yapımı tamamlanan 4 tesisin açılışını yaparken 9 tesisin de temelini protokolle birlikte Ballıkaya Barajında canlı bağlantı kurulan Kültür Merkezi'nden gerçekleştirdi. Ballıkaya Barajı'nda temelin atımını ise Sakarya Vali Yardımcısı Akın Yılmaz yaptı. Temel atma töreninin ardından Sakaryalı muhtarlarla basına kapalı bir görüşme yapan Bakan Eroğlu, daha

sonra

karayolu ile Kocaeli'ne gitti. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Veysel Eroğlu Kurtköy Erenler Sapanca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title