Haberler

Bakan Eroğlu Afyonkarahisar'da

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Bazı Kesimlerin Ülkeyi Germek İçin Bir Takım Beyanatlar Verdiğini Belirterek, "Ordumuz Ne Yapacağını Bilir. Ordumuz Şanlı ve Kahraman Bir Ordudur. Böyle Basit Bir Takım Şeylerle Galeyana Gelmez" Dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bazı kesimlerin ülkeyi germek için bir takım beyanatlar verdiğini belirterek, "Ordumuz ne yapacağını bilir. Ordumuz şanlı ve kahraman bir ordudur. Böyle basit bir takım şeylerle galeyana gelmez" dedi.

Bir dizi açılış, temel atma töreni ve toplantılara katılmak için Afyonkarahisar'a gelen Bakan Eroğlu, Sandıklı Kaymakamlığı'nın ardından ziyaret ettiği belediyede basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Muğla'nın Milas ilçesinde yaşanan balık ölümleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Eroğlu, balık çiftliklerine karşı olmadıklarını ancak balıkçıların mevzuata uygun üretim yapması gerektiğine dikkat çekti. Balık çiftliklerinin üretim yaptığını ve istihdam sağladığını belirten Eroğlu,

"Ama her şeyin yerli yerinde olması lazım. Çevre ve kıyılarla uyumlu olması lazım. Turizmle balıkçılık iç içe girmez. Sahil ve koyları perişan edecek şekilde balıkçılık yapılmaz. Uygun yerler var. Uygun yerlerde balıkçılığın yapılması için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Çevreyle uyumlu balıkçılığa evet ama vahşi balık üretimine hayır. Slogan gayet basit, slogan bu" diye konuştu.

Nükleer enerjinin Türkiye'de şart olduğunu ve hükümetin de bu konuda kararlı bir tutum izlediğini anlatan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bakanlık olarak her desteği vereceğiz. Nükleer enerji çevreye uyumludur. Çevre açısından bir tehlike yoktur. İleri teknolojinin seçilmesi gerekir. Hükümetimiz de bu konuda azami derecede hassasiyet gösteriyor. Dünyada her tarafta nükleer enerji var. Burnumuzun dibindeki Ermenistan'da bile nükleer santral var. Türkiye'de olmaması bence eksiklik. Enerji ihtiyacının

karşılanması açısından nükleer enerji santrallerinin kurulması şarttır. Çevre açısından da bir problem olmayacaktır. Atıkların bertarafı da mümkündür."

Giresun Üniversitesi Rektörü'nün, türban tartışmalarıyla ilgili olarak orduyu göreve davet etmesine de sert çıkan Bakan Eroğlu, şöyle konuştu: "Herhalde bazıları kasıtlı olarak ülkeyi germek için bir takım beyanatlar veriyor. Rektörün ilmi çalışmalar yapması lazım. Her kurum kendi sahasında en güzel çalışmayı yaparsa problem çözülür. Herkes kendi işine baksın. Haddini kimse aşmasın. Bazıları bir takım sözler sarfederken çok dikkatli olması lazım. Rektör de devlet memurudur. Devlet memuru ciddiyetiyle

konuşmalıdır. Lütfen ciddi olalım. Ordumuz ne yapacağını bilir. Ordumuz şanlı ve kahraman bir ordudur. Böyle basit bir takım şeylerle galeyana gelmez. Herkes kendi işine bakarsa çok daha isabetli olur."

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Sandıklı Belediyesi önünde bekleyen vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle ezilme tehlikesi geçirdi. Eroğlu, etrafını saran vatandaşlardan, korumalarının yardımıyla kurtularak makam aracına bindi.

(ATA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title