Haberler

Bakan Çelik'ten 'Yumurta' Açıklaması Tebliğin Amacı Tüketicinin Sağlığını Korumak

Bakan Çelik'ten 'yumurta' açıklaması Tebliğin amacı tüketicinin sağlığını korumak GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Twitter'dan büyükbaş ve küçükbaş hayvan üreticilerine yaptığı çağrı üzerine, kendisini arayanlarla telefonla görüştü.

Bakan Çelik'ten 'yumurta' açıklaması Tebliğin amacı tüketicinin sağlığını korumak

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Twitter'dan büyükbaş ve küçükbaş hayvan üreticilerine yaptığı çağrı üzerine, kendisini arayanlarla telefonla görüştü. Telefon görüşmelerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, yumurtadaki 'tarih' tartışmaları için Tebliğin amacı tüketicinin sağlığını korumak. Küçük işletmecileri korumaya dönük böyle bir adım atılmış bulunuyor. İnşallah yakın bir süreçte tüketici sağlığını korumaya dönük bu ve benzer kurallara bütün üreticilerin uyması gerekiyor dedi.

ÇELİK, KÜÇÜK VE BÜYÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNİN SORUNLARINI DİNLEDİ

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden büyükbaş ve küçükbaş hayvan üreticilerine yaptığı çağrıdan sonra kendisini arayanlarla telefonda bizzat konuşan Bakan Çelik, bir saati aşkın sürede 45 kişinin sorunlarını dinledi. Gölcük'ten arayan Hakan Tan isimli bir çiftçi, 2013 yılında çiftliğindeki 103 buzağıyı hastalık nedeniyle kaybettiğini anlattı. Olayın ardından kısa bir süre sonra 141 hayvanının daha hastalık nedeniyle öldüğünü belirten Tan, yetkililerden yeterli ilgili görmediğini söyledi. Tan'ın şikayetini dinleyen Çelik, söz konusu olayda yöneticilerin ihmalinin tespit edilmesi durumunda gereğinin yapılması ve hesap verilmesi gerektiğini ifade etti. Çelik, il ve ilçedeki komu görevlilerinin sorunlar karşısında seri hareket etmesi gerektiğine dikkat çekerek, Türkiye sathında hayvan sayımı 15-20 gün içerisinde yeniden hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek. Çalışmalar yapacağız inşallah diye konuştu.

KÜÇÜK İŞLETMECİLERİ KORUMAYA DÖNÜK BÖYLE BİR ADIM ATILDI

Telefon görüşmelerinin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Çelik, yumurtadaki 'tarih' tartışmalarının sorulması üzerine yumurta ile ilgili düzenlemelerin 2014 yılının aralık ayında hayata geçtiğini hatırlattı. İlgili üreticilerin gerekli önlemleri alması için bir sene verildiğini söyleyen Çelik, dün itibariyle de bu sürenin dolduğunu belirtti. Tebliğin amacının tüketicinin sağlığını korumak olduğunu vurgulayan Çelik, Küçük üreticiler için de 12 Eylül 2015'te yayınlanan bir yönetmelikle 'En fazla 250 kanatlıya sahip olan işletmelerin tarih yazma zorunluluğu olmayacak' diye bir düzenleme yapılmış durumda. Amaç onların da gelecekte bu sürece adapte olmalarını sağlamak ama belli bir büyüklükteki işletmelerin artık bu sürece geçmesi gerekiyor. Küçük işletmecileri korumaya dönük böyle bir adım atılmış bulunuyor. İnşallah yakın bir süreçte tüketici sağlığını korumaya dönük bu ve benzer kurallara bütün üreticilerin uyması gerekiyor dedi.

HENÜZ ÇOCUK DOĞMAMIŞ

Şap hastalığından dolayı et fiyatlarının artıp atmayacağı sorulan Çelik, konuya ilişkin şimdi açıklama yapmanın piyasada gereksiz bir algı oluşturacağını savunarak Henüz çocuk doğmamış. Şimdi bunu konuşarak piyasada gereksiz bir algı oluşturmayı doğru bulmuyorum. Böyle bir sorun söz konusu değil. Gerek hayvan sayısı, gerek geneli itibarıyla hayvan sağlığı açısından bir sorun yok, karantina bölgeleri de belli. Orada da bütün teşkilatımız çok yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar. Şu anda etle ilgili bahsettiğiniz sıkıntı söz konusu değil. Bu uygulama, 'Söz konusu destekleri acaba daha verimli hale dönüştürebilir miyiz' sorusuna katkı sağlıyor. Dolayısıyla bu görüşmeler boş bir telefon trafiği değil, bu trafiğin yaptırımlara dönüştüğünü önümüzdeki süreç içerisinde göreceğiz diye yanıt verdi.

(FOTOĞRAFLI)

Haber ANKARA, (DHA)

(Tür: Ankara)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Faruk Çelik Hakan Tan Twitter Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title