Haberler

Bakan Çelik'ten Ana Muhalefete Sert Eleştiri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ana Muhalefete Yüklenerek, "Türkiye'nin Asıl Sorunu Ana Muhalefettir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ana muhalefete yüklenerek, "Türkiye'nin asıl sorunu ana muhalefettir. Hedefi, iddiası olmayan, koltuk sevdalısı muhalefet Türkiye'de gerilim oluşturuyor" dedi. Sosyal Güvenlik Yasası'nın incelenmeden ağır eleştirilere maruz kaldığını da belirten Çelik, "Kapatılmayla karşı karşıya olan bir parti olarak Türkiye'nin 70 yıllık geleceğini düşünüyorsak, bizden daha çok vatanperver var mıdır?" diye konuştu.

Kestel Kültür Merkezi'nde partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Bakan Çelik, ana muhalefete ve sosyal güvenlik yasasını eleştirenlere sert cevap verdi. Türkiye'de asıl gerilimi ana muhalefetin oluşturduğunu söyleyen Bakan Çelik, "Türkiye'nin asıl sorunu ana muhalefettir. İddiasız, hedefi olmayan, niçin siyaset yaptığını bilmeyen ve koltuk uğruna koskoca cumhuriyeti kuran partiyi yüzde 20'inin altına düşüren ana muhalefet anlayışı Türkiye'nin ana meselesidir. Türkiye'de nasıl iktidar sorunu varmış. Biz Türkiye'nin meselelerini çözmeye uğraşırken, siz Baykal'dan bir proje duydunuz mu? Çözüm önerisi duydunuz mu? Uyguladığımız politikaların yanlışı varsa, muhalefetin görevi çıkıp bunların çözüm önerilerini sunmak değil mi? Böyle bir niyet var mı? Yok. Böyle hedefi, anlayışı olmayan siyasetçiler yüzünden Türkiye sıkıntılar yaşıyor. Baykal seçimlerden önce sunu söylüyor. 'Anayasa Mahkemesi 367 şartına gerek yok derse, ülke çatışmaya sürüklenir' diyor. Mahkeme karar vermeden önce böyle söylüyor.

'Yeni Anayasa yapmak için idamı göze almak gerekir' diyor. Onur Öymen, 'Türban nazi gömleği gibidir' diyor. Baykal, 'Türban ithal bir yabancı bir üniforma gibi' diyor. Bunlar gerilimden yana kimin, proje ve çözümden yana kimin olduğunu gösteriyor. 23 Nisan resepsiyonuna Baykal katılmıyor. Problem ana muhalefet. Biz evet bir yanlışlık yaptık. Siyasetçiye politikacı deniyor. Politikacı çok yönlü demektir. Bursa sokaklarında başka, Ankara'da başka konuşan siyasetçiler var ülkemizde. Genel Başkanımız Başbakan Erdoğan'ın yanlışı tek yüzlü siyaset yapmaktır. Yani sokakta ne diyorsa, Ankara'da da onu söylüyor. Siyasetin Ankara'da yüzü başkadır, halk yüzü başkadır. Söz vereceksin ama yapmayacaksın, siyasetin yüzü bu. Biz söz verdik, yaptık. Tek yüzlü siyaset bu işte. Ama Sayın Başbakanımız tek yüzlü siyaseti yapmaya devam ediyor. Parti olarak da yanlışımız var, hizmet hizmet. Oysa bu kadar hizmet yapacağına eski siyaseti yapsaydın başa bir şey gelir miydi? Boşalt bankayı, yat, paylaş. 5 sene de 10 yaş yaşlanmaya değer mi? Türkiye çağdaş dünya ile bütünleşmeli, bu da bizim yanlışımız. Seçim için siyaset uygulamadık" diye konuştu.

Meclis'te kabul edilen Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nın içeriği hakkında da bilgi veren Bakan Çelik, yasanın incelenmeden medyada ağır eleştirilere maruz kaldığını belirtti. 15 gün içerisinde yeni istihdam paketinin de Meclis'e sunulacağını açıklayan Bakan Çelik, "2 aydır yasa tartışılıyor. Sanki bizim derdimiz başkaymış gibi, medyada ağır eleştirilere maruz kalıyoruz. Türkiye'de 15 milyon kayıtlı çalışan, 8 milyon emekli var. 2'ye bir oran, oysa olması gereken 4 çalışana bir emekli olması gerekiyor.

Bunun sorumlusu biz değiliz. Birileri yıllarca bozdu bozdu, tarumar etti. Bizlere bunu düzeltmek kaldı. O birileri meydanı boş buldu ve rastgele haksız ithamlarda bulundular. Sosyal güvenlik primlerinden aldığımız para 42 katrilyon, emeklilere ödediğimiz maaş 52 katrilyon. Her ay 20 katrilyon da sağlık gideri var. Bu tabloyu oluşturan kimler acaba. Kapatılma ile karşı karşıya olan bir siyasi parti Türkiye'nin 70 yıl geleceğini düşünüyorsa bizden daha çok vatanperver kimdir Allah aşkına. Siyaset oy uğruna memleketi batıracaksınız, sosyal güvenlik sistemini tahrip edeceksiniz sonra da utanmadan çıkıp manşetler atarak, ortalığı bulandıracaksınız. Buradan sesleniyorum, emeklilik yaşı 35, bunu söylemek bizim için çok kolay. Yol buysa eğer eski siyasetçilerin yolunu seçsek, bu memlekete sevdamız olmasa 35 yaşa emekliliği getiririz. Niye kendimizi riske atalım. Ama biz ülkemizi seviyoruz" şeklinde konuştu.

Yeni yasa ile ilgili yapılan değişikliklerle ilgili detaylı bilgi veren Bakan Çelik, "2000 yılında işe başlayanlar ve bugün yasa girmeden önce sigortalı olanlar 60 yaşında emekli olacak. Bizim buna bir müdahalemiz olmayacak. Yasa yürürlüğe girince de 60 yaşında emekli olacaksınız. Bunu bilmeden, yasayı araştırmadan ortalığı karıştırmak için konuşuyorlar. Dün sigortalı olan, bugün sigortalı olan, yarın yasadan sonra da sigortalı olan 60 yaşında emekli olacak. 2036 yılından sonra emekli olacaklara 5 yıllık kademe getirdik. Bazıları 2036'dan size ne diyor. Biz Demirel, Mesut Yılmaz gibi olamazdık. Biz neler yaptık yasada, Bağ-Kur'da basamak anlayışını kaldırdık. Beyan anlayışını getirdik ve artık esnaf beyanına göre prim ödeyecek. Tarım kesiminde 15 gün prim ödeyene 1 ay sigortalı dedik. İsteğe bağlı sigortalı olmak için bin 80 gün çalışmak gerekiyor. Prim ödediğiniz halde tedavi olamazsınız. Şimdi primini yatırdın mı ay sonunda tedavini olacaksın. SSK'lı çalışansın ve 90 gün doldurmadan sağlık hizmetlerinden yararlanamıyorsun. Biz bunu da kaldırdık ve ay sonunda hemen sağlıktan yararlanabilirsin. Memurlar 10 yılı doldurmadan ölürse, eşine maaş bağlanamazdı, biz bu süreyi 5 yıla indirdik. Gelir seviyesi düşük olanlar için 200 YTL ile 600 YTL arasında geliri olup ta prim ödeyemeyenlere 24 YTL, 600-bin 200 YTL arasında geliri olanlara 73 YTL ödeyerek sağlık kapsamına alıyoruz. Bunları görmezden gelip de birileri bize acımıyorsa, bari halka acısın. İstihdam paketini oluşturuyoruz ve bunun içerisinde zorunlu istihdam denilen yasaya göre, özürlü çalıştırılanların primini devlet ödeyecek. Hükümlüyü de kaldıriacağına eski siyaseti yapsaydın başa bir şey gelir ıyoruz ve terör mağdurlarını da devlete havale ederek işverenin üzerinden yükü kaldırıyoruz. Türkiye'de işsizlerin çoğu 18-29 yaş arası gençlerden oluşuyor. Nitelikli eleman yetiştirmek için işsizlik fonunda oluşan 300 milyon YTL'yi valilikler tarafından belirlenecek meslek kollarına göre, nitelikli eleman yetiştirilmesi için 81 ile göndereceğiz. GAP projesini de 5 yılda tamamlayacağız. Ayrıca prim borcu olmayan işverenlere de 5 puanlık indirim uygulayacağız" diye konuştu.

(EY-İHS-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title