Haberler

Bakan Bozdağ, Bozok Bereket Kervanının İftarına Katıldı

Güncelleme:

Bekir Bozdağ, Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi işbirliğiyle Bozok Bereket Kervanının Sorgun'da verdiği iftara katıldı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi işbirliğiyle "Gönül sofrasında sizlerle" sloganıyla yola çıkan Bozok Bereket Kervanı'nın Sorgun ilçesinde verdiği iftara katıldı.

İftar programına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Vali Abdulkadir Yazıcı, Vali Yardımcıları Adnan Daldal ve Yavuz Güner, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, il ve ilçe kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Yazıcı, Kaymakam Kılıç ile birlikte iftar öncesi ilçe merkezini gezerek esnaf ve vatandaşları iftara davet etti. Bakan Bozdağ, iftar öncesi yaptığı konuşmada, Ramazan'ın bereket, paylaşma ve rahmet ayı olduğunu belirtti. Türkiye'nin her yerinde huzur, birlik, beraberlik ve kardeşlik olduğunu söyleyen Bozdağ, "Vatandaşlarımız Ramazan ayını huzur içinde idrak ediliyor. Gönül istiyor ki dünyanın başka yerlerinde de huzur olsun, barış olsun, oralarda da insanlar böyle bir araya gelsin, birbirinin gözlerinin içine baka baka, bir birine sırtlarını dayaya dayaya iftar yapsınlar. Sohbet etsinler. Ama maalesef Suriye'de, Irak'ta, Gazze'de insanlar oruçlarını huzur içerisinde tutamıyor, iftarlarını rahat bir biçimde yapamıyorlar" dedi.

Vali Yazıcı da yaptığı konuşmada Bozok Bereket Kervanı'nın geçen yıl olduğu gibi bu yıl da aynı güzellikle ilçeler ve il merkezinde karşılandığını belirterek, "Kervanımızın bu yılki son ilçe programını Sorgun ilçemizde yapıyoruz. Geçen sene 48 bin Yozgatlı hemşehrimizle iftar yapmıştık. Bugün ise burada 3 bin 200 kişilik bir sofra kurduk. Elhamdülillah masalarımız doldu. Yerköy ilçemizde yaklaşık 6 bin vatandaşımızı ağırladık. Çekerek'te yoğun katılım oldu. 3 binin üzerinde vatandaşımız katıldı. Geçen yıla göre gittiğimiz her ilçede gönül soframız boş kalmadı. Birlikte dua ettik. Ekmeğimizi paylaştık. Bu yıl da yaklaşık 60 bin vatandaşımız kervanımızın sofrasında iftarını açtı. Bu yıl bununla birlikte fakir ve zengin ayrımı yapmadan, herhangi bir farklılık gözetmeden herkesi iftarımıza davet ettik" diye konuştu.

Vali Yazıcı, yemeklerin en güzelinin milletle yenen helal yemek olduğunu vurgulayarak, "Yemeklerimizi sofralara getirene kadar titiz davrandık. Steril olmasına dikkat ettik. Helal olmasına dikkat ettik. Resulullah'ın (s.a.v) sünnetine uygun olmasına dikkat ettik. Aynı yemeği hep birlikte yemeye niyet ettik ve bunu da başardık. Bu güzel tabloyu oluşturan bütün Yozgatlı kardeşlerime teşekkür ediyorum" dedi.

Yoğun programları arasında Bozok Bereket Kervanı'nın iftarına katılan Bakan Bozdağ'a katılımlarından dolayı teşekkür eden Vali Yazıcı, "Sayın bakanımızın soframıza katılarak iftar açması bizleri onurlandırdı, soframıza ayrı bir güzellik kattı. Vatandaşlarımızın yoğun katılımı bizleri mutlu etti, onurlandırdı. Mukaddes bir ay içerisindeyiz. Ben bu vesileyle şimdiden bütün hemşehrilerimizin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Yaklaşan Kadir Gecesi'nin de herkese kutlu olmasını ve her gününüzün, her anınızın feyiz ve bereket içerisinde geçmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Programda vatandaşlar, teravih vaktine kadar Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından seslendirilen ilahileri dinledi. Tiyatro sanatçısı Burak Öngel'in 'Çelebi Emmi' isimli sahne performansı ve yarışma programı ise izleyenlerden büyük beğeni topladı. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdulkadir Yazıcı Yozgat Belediyesi Bekir Bozdağ Sorgun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title