Haberler

Bakan Bilgin: "Türkiye'nin Icao'da Daha Fazla Etkin Olmasını Arzu Ediyoruz"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin'in konuşması Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin: - "Büyüyen havacılığımızın emniyetli, çevreye duyarlı, rekabetçi ve üretken şekilde devam etmesi yönünde kararlıyız" Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, "Büyüyen havacılığımızın emniyetli, çevreye duyarlı, rekabetçi ve üretken şekilde devam etmesi yönünde kararlıyız" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin'in konuşması Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin: - "Büyüyen havacılığımızın emniyetli, çevreye duyarlı, rekabetçi ve üretken şekilde devam etmesi yönünde kararlıyız" Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, "Büyüyen havacılığımızın emniyetli, çevreye duyarlı, rekabetçi ve üretken şekilde devam etmesi yönünde kararlıyız" dedi. Bilgin, Antalya'daki Mardan Palace Hotel'de düzenlenen Havacılık Müzakereleri Konferansı'nın (ICAN 2015) gala yemeğine katıldı. Konuşmasında, İstanbul Yeni Havalimanı Proje Finansmanı İmza Töreni dolayısıyla konferansın açılışına katılamadığını belirten Bilgin, şunları kaydetti: "Ülkemizin, bütün kıtaların birleştiği noktada olması, nüfus yoğunluğu, ekonomisinin kabiliyeti ve turizm imkanlarını değerlendirerek, havacılığın tüm bu alanlarda katalizör bir alan olduğunu dikkate alıyor ve havacılığa büyük önem veriyoruz. Büyüyen havacılığımızın emniyetli, çevreye duyarlı, rekabetçi ve üretken şekilde devam etmesi yönünde kararlıyız. Tecrübelerimizi global sivil havacılığın faydasına olacak şekilde paylaşmayı arzu ediyoruz."- " Türkiye'nin ICAO'da daha fazla etkin olmasını arzu ediyoruz"Bilgin, Türkiye'nin Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu Konseyi'nin (ICAO) kurucu üyelerinden biri olduğunu anımsattı. Türkiye'nin, 1990'dan beri daimi olarak ICAO'da temsil edildiğini ifade eden Bilgin, "ICAO'nun üye ülkeleri arasında taşımacılık istatistiklerinde onunculuğa yükselen Türkiye'nin ICAO'da daha fazla etkin olmasını arzu ediyoruz" dedi.Bilgin, toplantının verimli geçmesini diledi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün ev sahipliğinde, Türk Hava Yolları (THY), Pegasus, Atlasglobal Havayolları ve TAV'ın iş birliğiyle düzenlenen Havacılık Müzakereleri Konferansı'na (ICAN 2015), 94 ülkeden 800'ün üzerinde delege katıldı. Toplantı, 23 Ekim'de sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Feridun Bilgin İstanbul Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title